Accessoires

Vaak komt er bij het kopen van een espressomachine of koffiezetapparaat nog heel wat kijken. Afhankelijk van welke koffiemachine je koopt heb je soms nog verschillende attributen nodig. Wij gaan je in dit artikel even kort vertellen wat voor accessoires er allemaal bij komt kijken zodat jij niet voor onvoorziene kosten komt te staan wanneer je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt.

Wat heb je allemaal nodig?

Wanneer je een volautomatische espressomachine koopt kan het zo zijn dat je vrij weinig extra dingen nodig hebt. Het belangrijkste waar je bij deze machines aan moet denken zijn de onderhoudsets. Afhankelijk van het merk heb je hier veel of weinig van nodig. Sommige apparaten maken namelijk zelf al veel schoon, zoals de Philips 5000 serie EP5360/10.

Bialetti Moka Express coffeeboon

Bij andere espressomachines is het handig om een melkopschuimer erbij te kopen. Dit is een handig apparaat waarmee je melk op kunt schuimen zodat je zelf een heerlijke cappuccino of latte macchiato kunt maken. Hierin heb je ook nog een verschil tussen een handmatige opschuimer of een automatische, maar dat leggen we je later wel uit. Het verschil spreekt natuurlijk ook al voor zich.

Als je toevallig een pistonmachine hebt zul je al wel weten dat hier nog een ander accessoire bij komt kijken, namelijk een koffiemolen. Ook deze koffiemolen heb je in zowel een handmatige als een automatisch model en verschillende merken verkopen het.

Naast deze twee apparaten zul je bij een machine met piston ook nog wat andere dingen nodig hebben Dit zijn namelijk een tamper en een uitklopbak. De tamper is om de gemalen koffiebonen aan te duwen in de zetgroep, zodat het water er langzamer doorheen loopt en de koffie meer smaakt krijgt. De uitklopbak is om de zetgroep uit te kloppen van de koffiedrab die er nog in zit van het vorige kopje koffie.

Wat is handig?
Naast al deze verschillende benodigdheden zijn er nog meer dingen die je misschien wel nodig hebt. Voorbeelden hiervan zijn: een melkkan, een thermoskan en verschillende koffiekopjes. We vertellen je hier binnenkort meer over!