Vind de beste
inbouw espressomachine
van 2024

Een inbouw espressomachine is een apparaat dat koffie zet uit koffiebonen of gemalen koffie. Dit gebeurt automatisch met een druk op de knop. Elke ingebouwd inbouw espressomachine heeft verschillende programma’s.

De beste inbouw espressomachine van 2024 en 5 aankooptips

Nadat je een koffievariatie hebt gekozen en het gewenste programma hebt geselecteerd, kan de  inbouw espressomachine de benodigde hoeveelheid koffiebonen  nemen uit het geïntegreerde bonenreservoir. Deze worden dan vers gemalen. Tegelijkertijd verwarmt het ingebouwde koffiezetapparaat het water tot de gewenste temperatuur en zet daar het koffiepoeder op. De koffie stroomt in het kopje.

De inbouw espressomachine verschilt van het  gewone koffiezetapparaat doordat het in de keuken in de apparatuurkast is geïntegreerd – vergelijkbaar met een inbouwmagnetron of een inbouwoven. Het grote voordeel is dat de ingebouwde koffiemachine geen ruimte inneemt op het werkblad van het keukenblok. Het maakt de keuken ook netter, wat sommige mensen visueel prefereren.

Bosch

Productinformatie De Bosch CTL7181B0 volautomaat beschikt over een werkdruk van 19 bar. Het waterreservoir heeft een inhoud van 2,4 liter en het bonenreservoir heeft een inhoud van 500 gram. Drink je graag koffie met melk? Met deze volautomaat geniet je van een heerlijke kop cappuccino. Of geniet...

Bosch

Als u graag voor elk detail van uw huis zorgt en op de hoogte bent van producten die uw leven aangenamer maken, koopt dan Express Koffiemachine BOSCH CTL636ES6 2,4 L 19 bar 1600W voor de beste prijs. Bosch CTL636ES6. Producttype: Espressomachine, Koffiezet apparaat type: Volledig automatisch,...

Bosch

Bosch introduceert de Bosch CTL636EB6. Deze inbouw koffie volautomaat espressomachine is echt een aanwinst in je keuken. Hij zorgt voor veel variate en comfort, met name door de Home Connect app via WiFi. Met de Home Connect App heb je altijd en overal toegang tot dit apparaat. Dit is ideaal voor...

Whirlpool

Deze Whirlpool W11CM145 koffiemachine bevat een verwijderbare tank met een totale capaciteit van maar liefst 2,5 liter. De machine beschikt over een verstelbaar melkopschuimsysteem, perfect voor melk en cappuccino's. De machine bevat over een watertuit voor kant-en-klaar heet water. De machine...

Siemens

Siemens CT636LES6. Kastontwerp: Ingebouwd, Producttype: Espressomachine, Koffiezet apparaat type: Volledig automatisch, Capaciteit watertank: 2,4 l, Koffie invoertype: Gemalen koffie, Reservoir voor gezette koffie: Beker. Beeldscherm type: TFT. Vermogen: 1600 W. Kleur van het product: Roestvrijstaal

Inhoudsopgave

Soorten inbouw espressomachines

In wezen werken ze allemaal  volgens hetzelfde uitgangspunt. Bij vergelijking worden echter bepaalde verschillen duidelijk. Deze hebben zowel betrekking op het uiterlijk als op de technologie. De meeste apparaten zijn zichtbaar in de keuken geïntegreerd. Maar als je wilt,  kun je de volautomatische koffiemachine ook achter een schuifdeur laten verdwijnen.

Of je dit wilt, hangt af van je individuele voorkeuren. Dit type oplossing is ideaal voor mensen die veel belang hechten aan een uniform uiterlijk. Het toestel zal dan de visuele indruk niet verstoren. De deur moet echter voor elk gebruik worden geopend, wat een zekere irritatiefactor kan hebben, vooral als er veel koffie wordt gedronken.

Een inbouw espressomachine kopen: waar moet je op letten?

Uit testen is gebleken dat de bediening van inbouw koffiemachines met touchscreen eenvoudiger is dan die van machines met een ronde knop.

Vooral bij een inbouwapparaat is het volume van de lekbak belangrijk. Als dit ongemerkt overstroomt, kan er vloeistof in het keukenkastje lekken.

Een inbouw koffiezetapparaat moet vele jaren gebruikt kunnen worden. Daarom kan het nodig zijn slijtageonderdelen te vervangen. Daarom moet je ook aandacht besteden aan service na verkoop.

Als je gevoelig bent voor lawaai of in een huurflat woont, moet je nagaan of er voldoende informatie is over het volume van het apparaat, of een ingebouwde koffiemachine met geluidsisolatie kopen.

Illy Melkopschuimer

Enkele wetenswaardigheden

Nederlanders en Belgen drinken gemiddeld 150 liter koffie per jaar. Het automatische koffiezetapparaat heeft het traditionele koffiezetapparaat bijna  helemaal vervangen. De meeste mensen die koffie drinken, trekken de conclusie dat de koffie uit de volautomaat veel lekkerder smaakt. De aanschafkosten zijn echter ook aanzienlijk hoger. Vooral voor een grotere ingebouwde volautomatische koffiemachine met veel functies, zoals die vaak in kantoren of bedrijven wordt gebruikt.

Aan de andere kant is de ingebouwde koffieautomaat ook aanzienlijk veelzijdiger dan het koffiezetapparaat en kan hij onder meer cappuccino, latte macchiato en soms zelfs cacao maken.

Hieronder vind je wat volgens ons de 5 beste inbouw espressomachines van 2024 zijn. Veel succes in je zoektocht!

CT636LES6 iQ700 - Inbouw espresso volautomaat - HomeConnect - WiFi

Check prijs
Siemens CT636LES6 iQ700 - Inbouw espresso koffie volautomaat. De inbouw koffie volautomaat met Home Connect voor perfect koffiegenot en comfort.Key featuresHome Connect: met de eenvoudig te bedienen Home Connect App heeft u toegang tot,...

Deze volautomatische inbouwkoffiemachine met Home Connect zorgt voor perfect koffiegenot en comfort. Met de gebruiksvriendelijke Home Connect-app heb je altijd en overal toegang tot de instellingen van je koffiemachine en kun je deze beheren. Dankzij de ideale constante zettemperatuur zorgt het sensoFlow-systeem keer op keer voor een maximale espressosmaak.

Specificaties van de Siemens CT636LES6 IQ700

Dankzij het dubbele maalproces heeft de koffie een sterkere smaak en minder bitterheid. De slimme molen past zich aan elk type koffiebonen aan en maalt altijd de ideale hoeveelheid. Na elke sessie koffiezetten volgt een volautomatische reiniging om ervoor te zorgen dat het melkreservoir elke dag wordt gereinigd.

Het innovatieve verwarmingssysteem handhaaft altijd de ideale zettemperatuur en zorgt altijd voor maximale aroma-opname. Je kunt gewoon op een knop klikken om te genieten van Ristretto, Espresso, Espresso Macchiato, Café Crème, cappuccino…Door het dubbele maal- en zetproces is de koffie extra sterk zonder bitter te worden.

Je kunt acht favoriete koffievoorkeuren met een mengsel van melk en espresso opslaan onder je eigen naam.

Onder de melkopschuimer kun je een vijftien centimeter hoog glas zetten. De hoeveelheid koffie is individueel in te stellen zodat je kopje helemaal gevuld is met de benodigde hoeveelheid koffie.

Technische eigenschappen

 • Door de oneTouch DoubleCup functie kun je twee kopjes koffie en melk tegelijk bereiden.
 • Je kunt zelf bepalen of je het meegeleverde melkreservoir gebruikt of de melk zelf in het kopje giet.
 • Het toestel heeft een stille high-end grinder gemaakt van onverwoestbaar keramiek
 • het maalsysteem past zich automatisch aan het soort koffiebonen aan
 • er is een aparte vulschacht voor koffiepoeder
 • Je kunt het toestel gebruiken via een app en op die manier van op afstand bedienen
 • de melkopschuimer is eenvoudig te verwijderen en vaatwasmachinebestendig
 • volautomatisch spoelprogramma bij openen en sluiten
 • de lekbak en koffieresidubak zijn uitneembaar en vaatwasmachinebestendig
 • automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma
 • de pompdruk is 19 bar

CTL636ES6 Serie 8 - Inbouw espresso volautomaat - WiFi

Check prijs
Deze Bosch CTL636ES6 is een inbouw koffie volautomaat met Home Connect, wat betekent dat je hem met een app kunt bedienen via WiFi. Nét even extra handig, maar het draait natuurlijk om de kwaliteit van je koffie. Dat pakt Bosch als...

Het is  een inbouw koffiemachine met Home Connect waardoor je hem via de app via wifi bedient. Dit is natuurlijk handig, maar het heeft natuurlijk te maken met de kwaliteit van je koffie. Daarvoor heeft Bosch gezorgd dat het toestel beschikt over bijzondere kenmerken.

Specificaties van de Bosch CTL636ES6 Serie 8

Dankzij de ideale constante zettemperatuur zorgt het sensoFlow-systeem elke keer voor de maximale espressosmaak. Druk gewoon op een knop en je kunt genieten van alle koffie- en melkspecialiteiten – je kunt zelfs twee kopjes tegelijk zetten.

Door het dubbele maal- en zetproces wordt de espresso niet bitter. De volautomatische reiniging zorgt ervoor dat de melkcontainer dagelijks wordt gereinigd.

Het innovatieve Sensoflow-systeem handhaaft altijd de ideale zettemperatuur en zorgt altijd voor maximale aroma-opname. Door een druk op de juiste knop kun je genieten van genieten van Ristretto, Espresso, Espresso Macchiato, Café Crème en Cappuccino. Het dubbele maal- en zetproces zorgt ervoor dat de koffie extra sterk is zonder bitter te worden.

Technische eigenschappen

 • De koffietemperatuur heeft drie niveaus, de warmwatertemperatuur vier
 • de koffie-uitloop en de melkopschuimer zijn in hoogte verstelbaar: er kan zelfs een 15 cm hoog latte macchiatoglas onder worden geplaatst
 • het toestel is voorzien van een afneembare watertank van 2,4 liter
 • een indicatielamp geeft aan dat de bonen en/of het waterreservoir bijna leeg zijn
 • het maalsysteem past zich automatisch aan het soort koffiebonen aan
 • de pompdruk bedraagt 19 bar
 • Met de Home Connect app heb je overal in huis of via een mobiel netwerk toegang tot het apparaat via WLAN
 • selecteer drankjes of maak ze aan in de app en start ze vervolgens op afstand
 • de uitneembare zetgroep is gemakkelijk schoon en hygiënisch te maken onder de kraan
 • de automatische stoomreiniging zorgt voor het reinigen van het melksysteem na bereiding van elk koffie- of melkspecialiteitproduct.
 • zowel de lekschaal als het koffiedikreservoir zijn afneembaar en vaatwasbestendig
 • het bonenreservoir heeft een capaciteit van 500 gram
 • De afzonderlijke melkcontainer heeft een volume van een halve liter.

ACE 010 IX - Inbouw espressomachine

Check prijs
Type EspressomachineKleur RoestvrijstaalMateriaal behuizing RoestvrijstaalCapaciteit watertank 1.5 lMaximum werkdruk 15 bar

Dit is een van de modellen die genoemd wordt in de lijst van de beste inbouw espressomachines van dit moment. De belangrijkste reden waarom hij op de lijst staat, is dat deze inbouw espressomachine  enkele interessante kenmerken heeft op het gebied van ontwerp en functionaliteit.

Specificaties van de Whirlpool ACE 010 IX

Om zich van de andere modellen te onderscheiden, heeft Whirlpool zijn inbouwkoffieapparaat een nogal bijzonder ontwerp meegegeven. Het heeft een roestvrijstalen afwerking waardoor het gemakkelijk in elke keuken te integreren is. Dit koffiezetapparaat voegt zeker een vleugje elegantie en raffinement toe aan je keuken.

Het toestel is ontworpen om praktisch en efficiënt in het gebruik te zijn. Dit blijkt al uit het ergonomische ontwerp: de bedieningsknoppen zijn rechtstreeks bereikbaar vanaf de bedieningsbalk, die zich aan de voor- en bovenkant van de machine bevindt. Deze indeling maakt het koffiezetapparaat handiger en comfortabeler in het gebruik.

De verschillende functies van een koffiezetapparaat zijn van essentieel belang om de kwaliteit van de bereide koffie te garanderen. Gebruikers hebben recht n op enkele interessante functies. Allereerst is er het multifunctionele aspect van het toestel. Behalve voor koffie kan hij ook worden gebruikt voor andere soorten warme dranken (cappuccino, latte, espresso, enz.). En om de kwaliteit van de drank aan je smaak aan te passen, kun je de temperatuur, het volume en de intensiteit van de koffie naar wens aanpassen.

Om de  verschillende onderdelen van deze machine te kunnen wassen, heeft de fabrikant ervoor gezorgd dat ze uitneembaar zijn. Op die manier hoeven de gebruikers ze alleen maar los te maken en vervolgens in de vaatwasser te wassen.

Technische eigenschappen

 • Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,5 liter
 • de volledige behuizing is gemaakt van roestvrij staal
 • De maximale druk is 15 bar
 • het toestel heeft een snoerlengte van 1,80 meter

Atag CM4574M Inbouw koffiemachine met TFT touchscreen

Check prijs
De CM4574M is een inbouw koffiemachine van ATAG. Het apparaat is geschikt voor koffiebonen en gemalen koffie. Hij is voorzien van 13 koffiefuncties, waaronder espresso, cappuccino, doppio, latte macchiato, cafè latte en gewone koffie....

Deze apparatuur is geschikt voor koffiebonen en koffiepoeder. Hij heeft dertien koffiefuncties, waaronder espresso, cappuccino, latte macchiato, en gewone koffie. Ook stel je per kopje de koffiesterkte en hoeveelheid koffie in, zodat je altijd de lekkerste koffie proeft.

Specificaties van de Atag CM4574M

De verwarmingsfunctie zorgt ervoor dat je direct heet water voor een kopje thee hebt. De automatische startfunctie zorgt ervoor dat de koffiemachine op de ingestelde tijd opwarmt. De watertank is toegankelijk via de voorkant en heeft een inhoud van 2,2 liter. led-verlichting zorgt voor het beste en heldere zicht. Het koffiebonenreservoir biedt plaats aan 250 gram koffiebonen.

Je kunt ook twee kopjes tegelijk zetten (niet gezet met melkhoudende dranken), wat je tijd kan besparen. Dankzij de aanraakbediening is de bediening eenvoudig. Het display is interactief en heeft een TFT-kleurentouchscreen. Er wordt automatisch aangeven wanneer het water moet worden bijgevuld en wanneer de machine moet worden schoongemaakt en ontkalkt. De machine is ook uitgerust met een ontkalkingsprogramma. Het interieur is gemakkelijk schoon te maken.

KKE884500M - Inbouw espressomachine - RVS

Check prijs
Dit inbouw espressoapparaat van AEG is een parel voor in elke keuken. Deze machine is gemaakt van vingervlekvtij RVS en is daarmee geschikt voor elk gezin. Dit super apparaat biedt je de keuze uit verschillende koffiespecialiteiten en...

Deze inbouw koffiemachine van AEG is een blikvanger  van iedere keuken. De machine is gemaakt van finger-dyed roestvrij staal, dus geschikt voor elk huishouden. Dit apparaat kan je verschillende koffiekenmerken geven, en stelt je in staat om zes kopjes tegelijk te zetten. Het is handig als je bezoekers op de vloer hebt. Je kunt ook kiezen voor latte macchiato of espresso. Houd je niet van sterke espressokoffie? AEG zorgt ervoor dat je gemakkelijk de koffiesterkte kunt veranderen.

Specificaties van de AEG KKE884500M

Deze  inbouw espressomachine is geschikt voor koffiebonen en gemalen koffie. Om een ​​authentieke cappuccino te maken, gebruik je een cappuccinomaker om de melk te stomen en op te schuimen naar je smaak

Naast een verscheidenheid aan koffiespecialiteiten zorgt deze AEG-espressomachine ook voor je favoriete warme dranken. Wil je geen koffie drinken? Ga dan naar gekookt water en drink een goede kop thee.  Ook als je van ontwerp houdt is dit apparaat iets voor je.

Het melkopschuimen gebeurt via een schuimpijpje. De koffiemolen heeft een capaciteit van 200 gram. De koffie wordt gemalen met een hoogwaardige kegelmolen met individuele maalinstellingen. Het toestel is geschikt voor vooraf gemalen koffie en koffiebonen.

Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vind je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie