Een cafetière is het ideale alternatief voor andere soorten koffieapparaten, omdat je er heerlijke koffie met een volle smaak mee klaarmaakt. Overweeg jij ook om een cafetière te kopen? Dan kan je natuurlijk kiezen uit heel wat modellen. In dit artikel ontdek je alvast de beste cafetières van het moment en kom je ook te weten waar je op moet letten bij de aankoop. Zo maak je zeker de juiste keuze!

De beste cafetière van 2024

Een cafetière is een glazen of roestvaststalen pot die een metalen filter heeft. Dit toestel is vooral populair, omdat het zorgt voor een volle smaak van de koffie. Maar is een cafetière echt iets voor jou of kies je toch beter een andere koffieapparaat? Wat voor jou de beste keuze is, hangt een beetje af van wat je het belangrijkst vindt. Net zoals de andere soorten koffieapparaten, heeft het voor- en nadelen.

Op vlak van smaak is een cafetière bijvoorbeeld een van de beste optie die er is. Je kan er namelijk makkelijk mee bepalen hoe sterk je je koffie wilt. Je bespaart bovendien ruimte uit in je keukenkasten, want het neemt amper plaats in. Daarnaast is het goedkoop en kan je er ook koude koffie en thee mee maken.

Het nadeel is dan wel dat er wat stukjes in je koffie kunnen zitten. Vooral bij een fijnere maling. Ook vergt het wat meer werk. Denk dus goed na of de voordelen voor jou opwegen tegen de nadelen. Zo kom je er achter of een cafetière ook echt iets voor jou is!

Inhoudsopgave

Een cafetière kopen: waar moet je op letten?

Heb je besloten dat je een cafetière wilt kopen? Dan zal je zien dat er heel wat verschillende soorten zijn. Om er zeker van te zijn dat je het toestel koopt dat het best bij jouw noden en wensen past, houd je het best rekening met enkele aandachtspunten. Je komt hieronder te weten welke dat zijn!

Soort

Cafetières bestaan in verschillende soorten. Allereerst is er de traditionele cafetière. Dit is een basismodel dat erg simpel, maar ook goedkoop is. Het is dus de beste optie als je een beperkt budget hebt. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kan je echter ook kiezen voor een elektrisch model. Zo hoef je zelf geen water te koken.

Er zijn daarnaast thermische cafetières die je koffie of thee een tijdje warm houden wanneer het klaar is, waardoor je ondertussen iets anders kan doen. Wat voor jou nu de beste cafetière is, hangt vooral af van wat je het belangrijkst vindt: de prijs, gebruiksvriendelijkheid of het vermogen om je koffie voor een langere tijd warm te houden. Denk hier dus op voorhand goed over na!

Formaat

Naast verschillende soorten, zijn er diverse formaten van cafetières. Er zijn zelfs speciale reisformaten, waarbij je de koffie rechtstreeks in de mok maakt. Deze zijn ideaal als je vaak op vakantie gaat en niet veel gewicht mee wilt sleuren. In andere gevallen kies je wel beter voor een groter formaat.

Om het beste formaat te kunnen bepalen, dien je te kijken naar hoeveel kopjes je per keer drinkt en/of hoeveel mensen in je gezin koffie of thee drinken. Doorgaans heeft de cafetière een inhoud tussen de 300 milliliter en 1 liter. Om je een idee te geven: met een liter kan je ongeveer 8 kopjes per keer klaarmaken.

Materiaal

Er bestaan zowel glazen als roestvaststalen cafetières. Bij een glazen model kan je de koffie zien die je klaarmaakt. Bovendien zijn deze modellen vaak goedkoper. Een cafetières uit roestvaststaal gaat dan weer langer mee, omdat het niet breekbaar is. Roestvaststalen cafetières houden de koffie ook langer warm.

Hieronder vind je wat volgens ons de 3 beste cafetières van 2024 zijn. Veel succes in je zoektocht!

Cafetières bestaan in heel veel soorten. Als jij je afvraagt wat de beste cafetière van dit moment is, hoef je gelukkig niet ver te zoeken. Want wij zochten het voor je uit. We hielden bij ons zoektocht rekening met de prijs-kwaliteitsverhouding, klanttevredenheid, enzovoort. Daaruit kwam een interessante top 3 cafetière die je hieronder kan bekijken!

Pressofiltro - 1 l

Check prijs
Cafetiere van Bialetti. Inhoud: 1 liter. Luxe cafetiere voor heerlijke koffie! De cafetiere is gemaakt van roestvrijstaal en glas. Met een inhoud van 1 liter maakt u zo'n 8 heerlijke verse koppen koffie.

De Bialetti cafetière heeft een inhoud van een liter en is daarmee goed voor het maken van ongeveer 8 kopjes koffie per keer. Is dit te veel voor jou? Geen probleem, want dit model is ook verkrijgbaar in een compacter formaat. Je kan dus kiezen voor het formaat dat het best bij jou past.

Doordat het vervaardigd is uit glas, kan je ook makkelijk zien wanneer je koffie klaar is. Je maakt het daarnaast eenvoudig schoon, want het is vaatwasmachinebestendig. Zo spaar je je kostbare tijd uit.

De cafetière heeft bovendien een fraaie uitstraling. Dat is natuurlijk niet het belangrijkst, maar het is toch mooi meegenomen. Zeker als je vaak koffie drinkt, want dan is de kans groot dat het op je aanrecht blijft staan.

French press Cafetiere - 0.8 L - Verse koffie zetten - Dubbele wand isolatie - Zwart -

Check prijs
Zeg nee tegen goedkoop gemaakte producten: Onze Franse pers is gemaakt van 304 roestvrij staal, om val- en roestbestendig te zijn. De 3-dubbele filters zorgen voor pure schone koffie of thee. Een geweldig cadeau voor koffie- en...

De VDN French press cafetière is een thermische cafetière. Dat wil dus zeggen dat het je koffie of thee tot een uur warm houdt nadat je het klaarmaakt. Het grote voordeel daarvan is dat je je niet hoeft te haasten om je drankje uit te drinken. Zo kan je ondertussen iets anders doen.

De cafetière is gemaakt uit roestvaststaal zodat het niet breekbaar is en lang meegaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je het eens per ongeluk laat vallen. Een andere grote troef zijn de driedubbele filters die zorgen voor een schone koffie of thee.

Het toestel heeft daarnaast een inhoud van 0,800 liter. Je maakt er dus zo’n 4 tot 5 kopjes mee per keer. Dankzij het cool touch handvat loop je ook geen gevaar om je te verbranden tijdens het uitschenken. Als laatste pluspuntje is er het fraaie design. Ook dat is mooi meegenomen!

- Koffie- & theemaker 350ml

Check prijs
Zet in een handomdraai een heerlijke verse kop koffie. Met deze French Press van Leopold Vienna bepaal je zelf de koffiesterkte en kooktijd. Vul de French Press met gemalen koffie, giet daarover kokend water en duw de press langzaam...

De Leopold Vienna koffie- en theemaker is de beste optie voor jou als je een beperkt budget hebt en je toch een toestel wilt van goede kwaliteit. Het heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Door de inhoud van 350 milliliter is het ook een goede keuze als je niet veel plaats hebt in je keukenkasten of slechts één of twee kopjes koffie of thee nodig hebt per keer. Dankzij het handige formaat, neem je het ook makkelijk mee, naar je werk bijvoorbeeld. En ook opbergen is vele malen eenvoudiger.

De cafetière is daarnaast gemaakt uit glas en kan de vaatwasmachine in. Je hoeft dus zelf niet te schrobben om het schoon te krijgen. Je spaart hierdoor heel wat tijd uit!

Foto van Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vind je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie