Beste Siemens koffiemachine (2023): Koopgids & Advies

Houd je wel van een goede kop espresso om ’s morgens mee te beginnen of ben je meer fan van een bak cappuccino of latte? Dan kun je met een koffiemachine van Siemens de dag altijd goed beginnen en een bak koffie maken die echt helemaal naar jouw smaak is.

Als je ervoor kiest een volautomatische koffiemachine aan te schaffen, dan heb je snel en zonder al te veel handelingen een prima kop koffie om van te genieten. Ook ideaal natuurlijk als je visite krijgt en je deze goede koffie wilt aanbieden.

#1 Beoordeeld
Siemens EQ300 TF301E19 - Volautomaat espressomachine - Zwart

De Siemens EQ300 TF301E19 espresso volautomaat in Piano Black bereidt vier verschillende koffiespecialiteiten, met behulp van gebruiksvriendelijke functies. Het coffeeDirect Display maakt koffie zetten nog eenvoudiger en de milkPerfect-functie zorgt voor automatische schuimvorming in de beker....

Siemens EQ6 Plus s300 TE653M11RW - Volautomatische espressomachine - Inclusief RVS melkbeker - Zilver

Met de Siemens EQ6 Plus s300 TE653M11RW volautomatische espressomachine zet je met één druk op de knop twee Espresso of één melkspecialiteit als Cappuccino, Espresso Macchiato of een Latte Macchiato. Dit is mogelijk dankzij de OneTouch-functie. De Siemens EQ6 Plus s300 TE653M11RW heeft een...

Siemens EQ.300 TI35A209RW - Volautomatische espressomachine - Zwart

Met de Siemens EQ.300 TI35A209RW volautomatische espressomachine zet je met één druk op de knop een heerlijke kop koffie door de One Touch-functie. Deze volautomatische espressomachine behoort tot de EQ3 serie, dit is de lijn aan instapmodellen van Siemens. De Siemens EQ300 TI35A209RW...

Siemens EQ700 Classic TP707R06 - Volautomatische espressomachine - Zwart

Met de SiemensEQ700 Classic TP707R06 volautomatische espressomachine creëer je je eigen koffierecepten en zet je tot twee koffie of melkspecialiteiten per keer. Dit is mogelijk dankzij de Home Connect app. Maak WiFi verbinding met je smartphone of tablet en zet gemakkelijk en snel op afstand jouw...

Siemens EQ6 Plus s100 TE651319RW - Volautomatische espressomachine - Antraciet grijs

Met de Siemens EQ6 Plus s100 TE651319RW volautomatische espressomachine zet je met één druk op de knop twee Espresso of één melkspecialiteit als Cappuccino, Espresso Macchiato of een Latte Macchiato. Dit is mogelijk dankzij de OneTouch-functie. De Siemens EQ6 Plus s100 TE651319RW heeft een...

Koffiemachines in allerlei soorten en maten, ook voor thuis

Koffiemachines zijn er in allerlei soorten en maten. Daar waar de een nu erg op gemak gesteld is en het liefst zo snel mogelijk een goede kop koffie wil drinken, wil de ander er best wat meer tijd in steken en een goede barista worden.

Ben je gek op koffie en wil je ook thuis de lekkerste bakjes maken? Dan is een koffieapparaat van Siemens daarvoor uitermate geschikt. Hiermee maak je ook thuis je lievelingssmaak koffie en hoef je er niet eens al te veel moeite voor te doen.

Wanneer je ook thuis op een professionele manier koffie zet

Siemens maakt al sinds jaar en dag huishoudelijke apparatuur en daar hoort een koffiemachine natuurlijk ook bij. Ben jij nog zo iemand die alleen maar een ‘gewone’ koffiezetter in huis heeft of sta je nog regelmatig warm water over de losse filterkoffie te gieten? En wil je eigenlijk wel eens een gewoon een goed en professioneel apparaat in huis halen om je dagelijkse bakjes troost mee te zetten?

Dan is het zeker een aanrader om een koffiemachine van Siemens aan te schaffen. Bekijk en vergelijk altijd even goed de apparaten met elkaar zodat je precies het juiste model kiest. Bedenk op voorhand wat je met de koffiemachine wilt doen en aan welke eisen deze voor je moet voldoen.

Kies het model dat je aanspreekt

Met een Siemens koffiemachine haal je echt een goed apparaat in huis. Kost wat, maar dan heb je ook wat en je zult jarenlang plezier hebben van een volautomatische koffiemachine. We hebben een paar verschillende modellen nader bekeken en willen je er natuurlijk graag een en ander over vertellen zodat jij de beste keuze maakt. Zo smaakt een kop koffie thuis ook geweldig en dat is immers waar je voor gaat als echte koffieliefhebber.

Beste Siemens koffiemachines

Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW Volautomatische Espressomachine

Met deze Siemens koffiemachine haal je een prima apparaat in huis om tal van soorten koffie in allerlei varianten mee te maken. De naam mag dan espressomachine zijn, je kunt er ook andere koffievarianten zoals latte, cappuccino, koffie verkeerd en nog meer mee zetten. Het betreft een volautomatisch apparaat waarmee je met één druk op de knop koffie naar keuze kunt maken, met één of twee kopjes tegelijk.

Eigenschappen van de Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW

Dit Siemens koffieapparaat is voorzien van een ingebouwde melkopschuimer en je kunt er het lekkerste bakje koffie met behulp van bonen mee zetten. Deze kunnen in een bonenreservoir met een inhoud van 300 gram gedaan worden. De machine heeft een waterreservoir van 1,7 liter dat je eenvoudig kunt vullen. Je kunt zelf de gewenste hoeveelheid koffie en water instellen zodat jouw bakje precies naar jouw smaak is. Er zit een lekbak in die je na vijf kopjes te hebben gezet moet reinigen. Gebruik altijd volle melk voor het beste resultaat.

Voordelen

 • Mooi vormgegeven koffieapparaat
 • Kan twee koffiespecialiteiten tegelijk zetten
 • Werkt met bonen die gemalen worden
 • Zelf de juiste smaakintensiteit bepalen

Nadelen

 • Vrij klein waterreservoir
 • Lekbak met kleine opvangcapaciteit
 • Kopjes worden niet voorverwarmd

Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 Volautomatische Espressomachine

Met deze volautomatische espressomachine van Siemens zet je elk gewenst bakje koffie in tal van smaken. Een handige functie op dit apparaat is dat je het zelfs kunt bedienen via een app op je telefoon zodat je reeds vanaf afstand de koffiespecialiteit die jij wilt, kunt zetten. Met één druk op de knop maak je snel één of twee koffies. Hoewel de naam doet vermoeden dat het apparaat bedoeld is voor het maken van espresso, kun je er natuurlijk ook gewoon een latte macchiato, een cappuccino of een andere koffiesoort mee maken.

Eigenschappen van de Siemens EQ.700 Integral TQ705R03

Het koffieapparaat heeft een automatische melkopschuimer en het reservoir is afneembaar zodat je dit makkelijk kunt vullen. Kies een aromaprofiel dat jou aanstaat (keuze uit drie soorten) en maak de lekkerste koffie. Je kunt op de machine zelf de verhouding tussen melk en koffie aanpassen en bepalen hoeveel water je gebruikt. Het afneembare waterreservoir kan 2,4 liter water bevatten en in het koffiebonenreservoir past 350 gram bonen. Je kunt, voor het gemak, 20 eigen koffierecepten in de koffiemachine opslaan. De machine reinigt zichzelf automatisch.

Voordelen

Nadelen

 • Vrij kleine lekbak
 • Kopjes worden niet voorverwarmd
 • Duur in aanschaf
 • Melk wordt niet heel warm

Siemens EQ.6 Plus s100 TE6511319RW Volautomatische Espressomachine Grijs

Tenslotte noemen we nog deze koffiemachine van Siemens. Dit is met recht een veelzijdige koffiemachine te noemen waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt, maar zeker heel goede koffie in tal van varianten kunt maken. Met deze volautomatische koffiemachine zet je één of twee kopjes tegelijk. Het apparaat heeft een 300 grams bonenreservoir en in het waterreservoir past 1,7 liter. Je kunt zelf de gewenste hoeveelheid water met de koffiebonen instellen en zo de perfecte smaak maken. Je kunt dit favoriete recept ook opslaan in het apparaat zelf.

Eigenschappen van de Siemens EQ.6 Plus s100 TE6511319RW

Let er altijd goed op dat de maling in orde is zodat je de beste smaak koffie krijgt, in welke variant dan ook. Gebruik je melk om je favoriete koffie te maken? Kies dan voor volle melk voor het lekkerste resultaat en zorg dat deze gekoeld is. De melk kan rechtstreeks uit het pak gebruikt worden of via het melkreservoir. De machine heeft een lekbak en is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Deze koffiemachine heeft een speciale functie om extra sterke koffie te zetten, zonder dat deze te bitter wordt.

Voordelen

 • Voor diverse koffiesoorten
 • Favoriet recept instelbaar
 • Goede kwaliteit
 • One Touch functie

Nadelen

 • Vrij kleine lekbak
 • Temperatuur van de melk is vrij laag