Vind de beste
Nespresso machine
van 2024!

Beste Nespresso Machines van 2024 kopen? Lees onze 7 tips!

Wanneer je aan de beste Nespresso machine denkt, dan zie je waarschijnlijk direct de charmes van George Clooney voor je die op een elegante wijze koffie aan het drinken is. Ook denken we allemaal aan de mooie strak uitziende concept stores van Nespresso waarbij je van top tot teen geholpen wordt. De klasse en het gevoel voor stijl spatten er vanaf. Niets voor niets vinden velen George Clooney de best geklede man! Deze elegantie is ook sterk terug te zien in de verschillende modellen Nespresso machines die er op de markt zijn. Ze verschillen onderling veel wat betreft design maar stuk voor stuk zien ze er alsnog erg stijlvol uit.

Onze 3 beste Nespresso machines op een rij

Hoe is de Nespresso machine ontstaan?

Nespresso is niet altijd zo roerend populair geweest. Nespresso, een afkorting van Nestlé Espresso, is ontstaan in 1986. Nespresso wilde er vanaf dit moment voor zorgen dat iedereen moet kunnen genieten van een kop espresso alsof een barista hem gemaakt heeft. Met dit in het achterhoofd kwamen al gauw de eerste Nespresso machines op de markt. In eerst instantie op de zakelijke markt, maar al snel waren ze ook voor consumenten beschikbaar. Een goede marketingstrategie in 1991 heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het bedrijf richting de top ging en een vaste plek hier heeft behouden. Een belangrijk onderdeel van deze groei is het gepatenteerde systeem van de koffie cup. Hierover echter zo meteen meer!

Naam Water Opvangbak Melk Opwarmen Programma's Ontkalking
Essenza Mini 0,6L 6 - 25 sec 2 Nee
Inissia 0,7L 9 - 11 - 25 sec 2 Nee
Pixie 0,7L 10 - 25 sec 2 Nee
Lattissima One 1L 10 Geïntegreerd 35 sec 4 Ja
Lattissima Touch 0,9L 9 - 11 Geïntegreerd 25 sec 6 Nee
Gran Lattissima 1L 10 - 14 Geïntegreerd 25 sec 9 Ja
CitiZ & Milk 1L 6 Aeroccino 25 sec 2 Ja
Expert & Milk 1,1L 11 Aeroccino 25 sec 4 Ja
Kitchenaid 1,4L 14 - 25 sec 6 Nee
Creatista Uno 1,5L 10 Geïntegreerd 3 sec 4 Nee
Creatista Plus 1,5L 10 Geïntegreerd 3 sec 6 Nee
Naam Water cups Melk
Essenza Mini 0,6L 6 -
Inissia 0,7L 9 - 11 -
Pixie 0,7L 10 -
Lattissima One 1L 10 Geïntegreerd
Lattissima Touch 0,9L 9 - 11 Geïntegreerd
Gran Lattissima 1L 10 - 14 Geïntegreerd
CitiZ & Milk 1L 6 Aeroccino
Expert & Milk 1,1L 11 Aeroccino
Kitchenaid 1,4L 14 -
Creatista Uno 1,5L 10 Geïntegreerd
Creatista Plus 1,5L 10 Geïntegreerd

Verschillende Nespresso machines

Sinds de enorme populariteit van Nespresso machines zijn er veel verschillende modellen op de markt te vinden. Verschillende merken hebben allemaal hun eigen versie van een model te koop staan. De merken die op dit moment Nespresso machines mogen verkopen zijn Krups, De’Longhi, Magimix en Sage. Door middel van maar liefst 70 verschillende patenten die Nespresso heeft op hun machine kunnen ze ervoor zorgen dat ze erg specifiek kunnen beslissen wie hun producten mag produceren en wie niet.

Een belangrijk aspect om mee te nemen wanneer je gaat kijken naar de beste Nespresso machine is het feit dat de Nespresso machines onderling nauwelijks verschillen. Doordat er vanuit Nespresso strakke regelgeving is hoe de koffie of espresso tot stand moet komen zijn alle modellen, ondanks dat ze van verschillende merken zijn, veelal gelijk. De grote verschillen tussen verschillende modellen hebben betrekking op de variatie aan soorten koffie, de opvangcapaciteit van het opvangbakje en de hoeveelheid water die erin kan. De grootste verschillen tussen de merken die hetzelfde model leveren gaan vooral over design en afmetingen. Om deze reden zullen we in de reviews hier beneden dus ook wat langer stilstaan bij het design ten opzichte van de verschillende mogelijkheden aangezien deze veelal hetzelfde zijn. Gezien de producten veel op elkaar lijken zullen wij proberen jou een zo goed mogelijk beeld te geven over welke Nespresso machines goed bij jou passen!

Hoe komt jouw Nespresso koffie tot stand?​

De zoektocht naar de beste Nespresso machine en dus ook de beste Nespresso koffie voor jou begint vanzelfsprekend bij de koffiebonen. Afhankelijk van welke soort koffie je koopt zul je een verschillende verhouding van Arabica en Robusta koffiebonen aantreffen. De verhouding tussen deze twee koffiebonen en het terroir zorgt samen voor de enorme variëteit aan koffiespecialiteiten.

Koffiebonen aan een boom
Koffiebessen kunnen erg verschillen in rijpheid.

Definitie

Het terroir wil van de koffieplant heeft betrekking op de combinatie van de weersomstandigheden, voedingsbodem, breedtegraad, hoogte en beplanting

Dit verschilt logischerwijs per land waar de plant groeit. Al deze factoren zorgen ervoor dat de koffiebes zich anders ontwikkeld en op die manier voor subtiele smaakverschillen zorgt.

Oorsprong

Al bij het plukken van de koffiebes voor Nespresso koffie komen de kwaliteitseisen van Nespresso in zicht. De koffiebessen worden met de hand geplukt om op die manier te garanderen dat de kwaliteit het beste is. De koffiebessen zijn namelijk niet allemaal tegelijk rijp. Op deze manier worden ze dus alleen geplukt wanneer ze op de juiste graad van rijpheid zijn.

Vervolgens komt er een selectieproces aan te pas. Hierbij geldt: Hoe uniformer de bonen, hoe beter het proces van branden en hoe lekkerder uiteindelijk de koffie. Een ongelijke branding in dit proces kan leiden tot hoeveelheid bonen die wat bitterder gaan smaken dan de bedoeling is.

Dé perfecte samenstelling

Vervolgens wordt er een perfecte samenstelling van bonen gecreëerd om uit eindelijk in jouw Nespresso machine te belanden. Op dit onderdeel onderscheidt Nespresso zich enorm van bijvoorbeeld een volautomatische espressomachine. De vele variaties aan smaken zijn een gevolg van een goed uitgebalanceerde blend van de twee bonen en de verschillen in herkomst.

De panelleden bij Nespresso worden hier zorgvuldig op getraind. Bij Nespresso wordt over het algemeen een verhouding aangehouden van 90% tot 95% Arabica koffiebonen en het overige aangevuld met Robusta koffiebonen. De Robusta boon zorgt in de melange van Nespresso voor textuur, pit en zuivere koffiearoma’s. De Arabica boon zorgt voor elegantie, helderheid en een lichte zuurheid. De hoeveelheid Robusta koffiebonen in de melange zorgt dus voor wat meer pit in de koffie of espresso die uit je Nespresso machine komt vloeien.

Tijdens de branding van de koffiebonen zorgt Nespresso ervoor dat iedere koffiesoort zijn eigen brandingsproces ondergaat. Dit zorgt ervoor dat het scala aan verschillende smaken wordt behouden of versterkt. Verschillende aspecten komen kijken bij de branding. De voornaamste hiervan zijn tijd en temperatuur. Een lichte branding zorgt ervoor dat de bitterheid van de koffie wat meer op de achtergrond treedt zodat er wat subtielere en licht zoete smaken naar voren komen. Een stevige branding zorgt juist weer voor een krachtig en bittere smaak met veel body. De twee verschillende soorten bonen reageren anders op het brandingsproces.

Maalgraad

Na het branden van de bonen worden ze gemalen. Hierbij wordt er gevarieerd in de maalgraad van verschillend bonen voor verschillende soorten koffie. De maling van koffiebonen bepaald in hoeverre de aroma’s van de koffieboon vrijkomen wanneer er uiteindelijk water mee in aanraking komt. Het is handig om hierbij te onthouden dat hoe fijner je de bonen maalt, hoe meer deeltjes er in aanraking komen met het water en hoe meer smaak en aroma er dus wordt afgegeven. Het is wat dat betreft wel te vergelijken met Cup-a-soup! Dit is ook poeder zodat het water zorgt dat er zo snel mogelijk veel aroma’s en smaken vrij komen.

Wanneer al deze stappen doorlopen zijn en alle kwaliteitseisen heeft voldaan is het tijd voor het verpakken van de koffie in de alom bekende Nespresso cups. Dit onderdeel zorg ervoor dat Nespresso cups tot op de dag van vandaag enorm hoge kwaliteit koffie bevatten.

Beste nespressomachine 2020 - coffeeboon

Het perfecte kopje koffie

Eerder in dit artikel hebben we het al eens gehad over de Nespresso machines en dat deze allemaal vrijwel gelijk zijn. De reden hiervoor is dat Nespresso graag de hoge kwaliteit van de koffie perfect tot uiting wil laten komen in jouw kop koffie. Door hoge kwaliteitseisen wat betreft de watertemperatuur, hoeveelheid water en de hoeveelheid bar druk voor iedere kop koffie kan dit ook gerealiseerd worden. Het is bij iedere Nespresso machine gebruikelijk dat er met 19 bar druk een kop koffie wordt gezet. Dit zorgt uiteindelijk voor het perfecte kopje koffie, espresso of cappuccino!

Conclusie

Ben jij op zoek naar een goedkoop en prima alternatief voor in je Nespresso machine dan raden wij jou de Perla cups aan als beste koop. Wil je echter ietsje meer betalen maar vrijwel gelijk zitten wat betreft Nespresso kwaliteit dan raden wij jou de koffie cups van L’OR aan. 

7 Tips die jij moet weten bij de aanschaf van jouw Nespresso Machine

Om jou te helpen bij het kiezen van de beste Nespresso machine hebben we hier beneden 7 tips gezet waar je op moet letten wanneer je je Nespresso apparaat gaat kopen. Bij ieder punt geven we ook direct een suggestie van de machine die hier best bij past. Zo weet jij hopelijk precies welke Nespresso machine jij wil hebben aan het einde van deze 7 tips.

1. Prijs

Voor de aanschaf van je Nespresso apparaat moet je enigszins weten wat je eraan uit wil geven. De meest eenvoudige machine begint al vanaf zo’n 70,- maar wanneer je een van de meest luxe machines kiest kan de prijs al gauw oplopen tot zo’n 400,- à 500,-. De prijs gaat meestal hand in hand met de functies van de machine. Dit zijn volgens ons daarom dus samen de meest belangrijke factoren om je koop van te laten afhangen.

Nespresso Inissia

Onze Beste koop van 2024!

Wanneer je kijkt naar het luxere segment Nespresso machines zou je eventueel ook de overweging kunnen maken om een volautomatische espressomachine aan te schaffen. Deze zijn vergelijkbaar qua prijs maar gebruiken gemalen bonen. Dit is een kwestie van voorkeur.

Hou je van een lekkere kop cappuccino op zijn tijd dan kan het zijn dat een goedkoper model je niet kan bevredigen. Je hebt vervolgens de optie om hier een Aeroccino bij te kopen of te gaan voor een wat duurder model waarbij dit geïntegreerd zit. Hierover vertellen we je zo meer.

2. Functies

Je hebt grofweg drie verschillende segmenten binnen het Nespresso machine segment. Met de machines uit de eerste categorie kun je voornamelijk een Lungo of Espresso zetten. Deze zijn om die reden simpel in omgang en nemen niet veel plek in. Wanneer je hierbij een cappuccino wil maken zul je een Aeroccino erbij moeten kopen of een andere melkopschuimer.

De tweede categorie bestaat uit een aantal Nespresso machines die standaard met een Aeroccino geleverd worden en waarbij je vaak ook nog de optie hebt tot een Americano of Ristretto. Deze modellen zijn alweer wat duurder dan de vorige categorie. Ook zijn deze modellen wat groter in omvang. Hier moet je dus wel plek voor hebben!

In de derde categorie vallen de Nespresso machines die een geïntegreerd melksysteem hebben. Hierbij hoef je dus geen losse melkopschuimer aan te schaffen. Ook kun je direct een Latte Macchiato of een Cappuccino maken zonder zelf al te veel eraan te doen. We hebben het hier wel over de duurdere apparaten. Om deze reden gaan de verschillende functies en de prijs dus hand in hand.

3. Type

In de derde categorie vallen de Nespresso machines die een geïntegreerd melksysteem hebben. Hierbij hoef je dus geen losse melkopschuimer aan te schaffen. Ook kun je direct een Latte Macchiato of een Cappuccino maken zonder zelf al te veel eraan te doen. We hebben het hier wel over de duurdere apparaten. Om deze reden gaan de verschillende functies en de prijs dus hand in hand.

Het kan ook zijn dat je wel het idee wil hebben dat je de koffie helemaal zelf zet. Dit is natuurlijk helemaal begrijpelijk. Waarschijnlijk voldoet een Nespresso machine van Kitchenaid dan wel aan jou wensen. Deze heeft een wat meer industriële look en een hendel aan de zijkant die lijkt op een zetgroep van een Pistonmachine. Hierdoor waan je je bijna in Italië tijdens het maken van jouw Nespresso.

4. Design

Er zijn veel verschillende merken die allemaal het uiterlijk van hun apparaten aanpassen. Zo kun je wat betreft stijl en design uit heel wat verschillende mogelijkheden kiezen. De Nespresso Kitchenaid die we hierboven al even kort aanstipten heeft een wat meer industriële/vintage look. Deze vinden wij bij uitstek goed passen in een keuken waar hout of een houtmotief in verwerkt zit.

Daarnaast heb je een verschil in ronde en rechte lijnen van de behuizing. De ronde lijnen creëren een wat meer ontspannen en rustieke sfeer hoewel de rechte lijnen van bijvoorbeeld een Lattissima Touch mooi matchen met een strak design. Dit onderdeel is natuurlijk een kwestie van smaak. Iedereen maakt hierin zijn of haar eigen keuzes. We proberen je vooral wat handvatten aan te reiken zodat je een goede keuze kunt maken, want zoals het spreekwoord gaat ‘Beauty is in the eye of the beholder’.

5. Snelheid

We kunnen ons voorstellen dat jij ’s ochtends liever geen halve minuut staat te wachten op een kopje koffie wanneer je eigenlijk nog net die file voor wil zijn. Onder andere om die reden heeft Nespresso twee apparaten die zich hier ontzettend in onderscheiden. Dit zijn namelijk de Creatista Plus en de Creatista Uno. Deze Nespresso machines verwarmen het water in 3 seconden zodat jij zo snel mogelijk weer verder kunt met de rest van je ochtend. Een ander pluspunt hiervan merk je wanneer je zelf cappuccino maakt. Doordat je niet lang op je espresso hoeft te wachten slaat het melkschuim niet dood terwijl je wacht op de koffie.

#1 Beoordeeld
Nespresso Sage Creatista Plus SNE800BTR2EBL1 – Koffiecupmachine – Zwart

Met de Nespresso Creatista Plus zet je thuis moeiteloos koffie van professionele kwaliteit, afgestemd op jouw persoonlijke wensen. De Creatista Plus heeft een stijlvol gestroomlijnd ontwerp en roestvrijstalen afwerking, een opwarmingstijd van 3 seconden, 8 textuurniveaus en 11…

Sage The Creatista Uno zwart

Nespresso Creatista Uno Capsulekoffiezetapparaat Zijdeachtig, zacht melkschuim met volledig automatisch stoompijpje Koffiebereidingen: Ristretto, Espresso, Lungo, Caffe Latte, Cappuccino, Latte Macchiato Verwarmingsfase: 3 seconden Watercontainer: 1,5 l (verwijderbaar) Capsule-houder: 12…

6. Gemak

Wat betreft gebruiksgemak zijn er veel aspecten waar je op kunt letten. Bij de Nespresso machines uit de eerste categorie zitten er weinig opties op. Het gemak van gebruik gaat hier dan ook vooral om de hoeveelheid water die in het reservoir zit en de hoeveelheid cups die het opvangbakje kan herbergen. Wanneer dit allebei hoog is hoef je ze minder vaak te legen of bij te vullen. Dit zijn overigens bij alle Nespresso machines wel belangrijke aspecten om mee te nemen in je overweging.

Bij de wat geavanceerdere machines heb je een losse melkopschuimer. Dit kan zowel een Aeroccino zijn als een stoompijpje aan de zijkant van het apparaat. Dit is een kwestie van voorkeur maar het is hierbij wel belangrijk om in acht te nemen.

Ook verschillen de apparaten onderling wat betreft bediening. De een heeft een digitaal scherm en de ander heeft soft-touch drukknoppen. Ook kan de grootte van de knoppen verschillen. Heb jij misschien wat grotere handen, dan kan het fijner zijn om een machine met wat grotere knoppen te kiezen.

7. Beschikbare ruimte

Wanneer je een Nespresso machine uit aan het zoeken bent voor thuis of op kantoor kan het zijn dat je misschien niet zoveel ruimte hebt. Dit is goed om in je achterhoofd te houden aangezien de verschillende apparaten onderling nogal kunnen verschillen wat betreft afmetingen. Voor een klein plekje in de hoek van het keukentje op kantoor raden wij de Nespresso Essenza Mini aan. Dit is een van de smalste Nespresso machines waardoor deze vrijwel overal geplaatst kan worden. Met een breedte van maar 8,4 cm is dit de perfecte keuze voor een kleine keuken.

Er zijn natuurlijk ook grotere Nespresso machines te verkrijgen. Hiervoor kun je kiezen wanneer je graag jouw Nespresso apparaat als pronkstuk in je keuken wil plaatsen. Ook past een dergelijk apparaat erg mooi bij een receptie of in een kleine winkel. Wanneer je een grotere variant wil dan raden wij je graag de Nespresso Sage Creatista Plus aan. Deze machine zal zeker goed als pronkstuk kunnen dienen!

Nespresso machine reviews

Hieronder tref je al onze Nespresso machine reviews aan. Wij hebben het grootste deel van de Nespresso machines eens goed onder de loep genomen. De resultaten hiervan staan hier genoemd. We hebben de reviews gesorteerd op basis van de drie verschillende categorieën zoals we die hierboven noemden. Onze belangrijkste beoordelingscriteria zijn de prijs-kwaliteit verhouding, het gebruikersgemak en het design. Daarnaast nemen we de kleinere aspecten als afmetingen en snelheid ook in acht. Veel plezier met het uitzoeken van jouw beste Nespresso machine!

Nespresso Essenza Mini – Smalste design

We beginnen met de kleinste Nespresso machine van allemaal. Zoals de naam al doet vermoeden doet deze machine alleen maar het essentiële. Met het grootste gemak til je het klepje aan de bovenkant op om zo de cup in je machine te stoppen. Vervolgens heb je de keuze uit een Lungo of een Espresso

Zodra deze klaar is schakelt het apparaat zich na 3 minuten uit. Simpeler dan dit wordt het niet. Dit is dan ook hét instapmodel wanneer je voorzichtig je eerste Nespresso machine wil kopen.

Omdat het apparaat zo klein is valt het qua design ook niet echt op. Dit heeft een groot voordeel. In een kleine keuken neemt het niet zo de overhand. Ook is dit een van de goedkopere machines van Nespresso. Dit maakt dat de prijs-kwaliteitverhouding hier hoog ligt voor een simpele kop koffie. Wil je graag wat meer verschillende koffiespecialiteiten kunnen zetten dan is deze machine waarschijnlijk niet iets voor jou.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Compact design waardoor hij in iedere keuken of kamer past. Een snelle opwarm tijd van 25 seconden en automatische uitschakeling van 3 minuten Zeer gemakkelijk in gebruik, er zitten namelijk maar twee knoppen op. Gemakkelijk uitneembaar waterreservoir met klik-systeem. [/i2pros][i2cons] Klein waterreservoir en opvangbakje [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Wij vinden het handig om dit apparaat niet al te ver van een waterpunt zoals een kraan af te zetten. Het waterreservoir is wat aan de kleine kant dus als je wat meer koffie drinkt kun je deze gemakkelijk en snel bijvullen. Ook is dit een perfecte Nespresso machine om te kopen wanneer je als student op kamers zit maar alsnog graag van een goede kop koffie wil genieten.

Nespresso Inissia – Beste koop van 2024

Deze Nespresso machine herken je vast wel wanneer je hem ziet. Het alom bekende design met de felle kleuren die je vrijwel in iedere trendy keuken ziet staan. 

Dit apparaat is net wat groter dan de Essenza Mini maar dat maakt hem zeker niet onhandig.

De Inissia onderscheidt zich niet alleen op het gebied van design van de Essenza maar ook op het gebied van gebruiksgemak. Zoals je ondertussen wel weet is dit iets waar wij van Coffeeboon veel waarde aan hechten. Daar waar de Essenza Mini een waterreservoir heeft van 0,6L heeft de Inissia er een van 0,7L. Ik hoor je denken: Dat is toch helemaal geen groot verschil? Toch is zelfs dit kleine verschil heel goed merkbaar wanneer je straks koffie gaat zetten met je gloednieuwe Inissia. Om even een duidelijker beeld te schetsen: met dit waterreservoir kun je bijna 3 espresso’s méér zetten dan de Essenza mini.

Ook de opvangbak voor de cupjes is een stuk groter dan de voorganger. Met een opvangbak van maar liefst 11 cupjes hoef je een stuk langer niet meer om te kijken naar het legen hiervan. Naast deze twee belangrijke functies mag het hier ook ontbreken aan het feit dat deze Nespresso machine in hetzelfde prijssegment zit als de vorige. Dit betekend dat je voor nog geen 100,- al kunt genieten van de uitstekende kwaliteit van Nespresso koffie.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Hoge onderhoudsvriendelijkheid, deze machine heeft namelijk een automatisch ontkalkingssysteem. De machine warmt je koffie op in maar liefst 25 seconden en schakelt zichzelf uit binnen 9 minuten. Groot opvangbakje voor koffiecups, zo kun je minimaal 10 overheerlijke kopjes Lungo zetten zonder deze te legen. Gemakkelijk te bedienen door twee duidelijke en grote knoppen aan de bovenkant. [/i2pros][i2cons] Niet geschikt om hele grote hoeveelheden koffie te zetten in verband met een beperkt waterreservoir. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Deze Nespresso machine vinden wij bij uitstek geschikt voor de wat hipper ingerichte keukentjes. Omdat de machine klein van stuk is past hij in vrijwel ieder huishouden. Door de leuke ronde vormen en de hippe kleuren waarin hij verkrijgbaar is past deze in iedere kleurrijke en fleurige keuken. Ook staat deze Nespresso machine zeker niet verkeerd in een kantoor waarbij geen keuken aanwezig is. Het goed afwerkte design zorgt voor een mooie integratie met het meubilair.

Nespresso Pixie – Vintage model

Met onze laatste Nespresso machine van het instap segment sluiten we direct af met een van onze favorieten wat betreft looks. 

De Nespresso Pixie heeft namelijk het industriële en toch elegante design van een Nespresso apparaat tot een volgend niveau getild. 

De mooie titanium behuizing aan de zijkant laat niets meer aan de verbeelding over. Wij zien dit apparaat dan ook direct staan in een keuken met wat vintage lampen en deels hout meubilair. 

Het zou geen Nespresso machine zijn als hij niet in alle andere keukens ook goed zou staan, maar dit is echt onze persoonlijke voorkeur.

Ook met deze machine kun je maar twee verschillende soorten koffie zetten. Een klein extraatje wat de Pixie heeft maar zijn twee voorgangers niet, is een melding wanneer het waterreservoir bijna leeg is. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Wij weten zelf ook wel dat dit niet een enorm verschil is, maar het zijn de kleine dingen in het leven waar we soms het meeste van kunnen genieten.

Wanneer we het hebben over het waterreservoir en de opvangbak scoort de Pixie prima. Het apparaat heeft een waterreservoir van 0,7L (hetzelfde als de Inissia) en je hoeft het opvangbakje pas na 10 capsules te legen.

Als laatste willen we toch even aangeven dat dit design ook een klein nadeel met zich mee brengt. De Pixie is namelijk weer net wat duurder dan de vorige Nespresso machines die we hebben besproken. Dit maakt dat deze in prijs-kwaliteit verhouding wat achteruit gaat aangezien de machine niet met bijzonder veel extra opties komt. Je levert dus een klein beetje in op de prijs ten opzichte van het strakke design.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Ook de Pixie heeft een vlotte opwarm tijd van 25 seconden en schakelt uit na 9 minuten. Zo verbruikt ie dus niet onnodig veel stroom. De Pixie heeft een sensor die ervoor zorgt dat je een melding krijgt wanneer het water bijna op is. Super handig dus! Met de vintage achtige look en titanium buitenkant is de Pixie echt een plaatje om in je keuken te hebben staan. Hij beschikt ook over een automatisch ontkalkingssysteem. [/i2pros][i2cons] De Nespresso Pixie is wat aan de dure kant voor het eenvoudige segment. Hij kan verder geen andere koffiespecialiteiten zetten. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Deze is voor alle fans van een stijlvolle maar toch simpele machine. De kleine afmetingen van deze machine maken het zelfs een leuke optie om mee te nemen op vakantie! Er gaat toch niets boven een kop koffie op vakantie die zo lekker is als die van thuis!

Nespresso CitiZ – Overheerlijke koffie

Deze Nespresso machine combineert een tijdloos design met heerlijke koffie. 

Wat betreft prijs zit de CitiZ nog net in het lage segment maar aangezien deze vaak wordt geleverd met een melkopschuimer zetten wij hem gewoon in het tweede segment. 

Dit is overigens de variant zonder de Aeroccino. Je kunt deze machine namelijk ook krijgen onder de naam CitiZ & Milk. Hier wordt dan een melkopschuimer bij geleverd.

Het voordeel van de CitiZ ten opzichte van de andere Nespresso machines in het lage segment is dat deze een waterreservoir heeft van maar liefst 1L. In vergelijking met de Essenza Mini van 0,6L is dit uitzonderlijk. 

Daarnaast heeft de CitiZ een opvang bak voor 10 capsules. Dit is ook aan de grote kant voor zo’n klein apparaat.

Dat brengt ons direct bij het volgende punt. Deze machine past bij vrijwel iedereen op het aanrecht. Om je een beter beeld te geven, de CitiZ is ongeveer even breed als een beschuitblik! Dus twijfel je om een Nespresso apparaat aan te schaffen maar twijfel je of je wel ruimte genoeg hebt? Dan is de CitiZ helemaal wat voor jou.

Wat betreft prijs-kwaliteit vinden wij deze machine misschien toch wat onderdoen ten opzichte van de rest. De CitiZ is weer een beetje duurder dan de Essenza en de Inissia. Uiteindelijk krijg je hier voornamelijk een groter waterreservoir voor. Wat ons betreft is het dan een betere optie om een Inissia te kopen en gewoon iets vaker het reservoir bij te vullen.

Wanneer je aan de beste Nespresso machine denkt, dan zie je waarschijnlijk direct de charmes van George Clooney voor je die op een elegante wijze koffie aan het drinken is. Ook denken we allemaal aan de mooie strak uitziende concept stores van Nespresso waarbij je van top tot teen geholpen wordt. De klasse en het gevoel voor stijl spatten er vanaf. Niets voor niets vinden velen George Clooney de best geklede man! Deze elegantie is ook sterk terug te zien in de verschillende modellen Nespresso machines die er op de markt zijn. Ze verschillen onderling veel wat betreft design maar stuk voor stuk zien ze er alsnog erg stijlvol uit.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Een snelle opwarm tijd van 25 seconden en een automatische uitschakeling na 9 minuten. De machine beschikt ook over een groot waterreservoir van 1L en een opvangbak van 10 cups. Tijdloos design met de effen kleur aan de zijkant en een koffie uitloop in de vorm van een druppel. Kan in combinatie worden gekocht met de Aeroccino. Dit zorgt voor een goede combideal! Past in iedere keuken door mooi smal ontwerp. [/i2pros][i2cons] Vrij prijzig voor een beperkt aantal koffiespecialiteiten. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Om eerlijk te wezen zijn wij geen enorme fan van de CitiZ. Het is nu eenmaal zo dat de andere machines van Nespresso dezelfde kwaliteit koffie zetten en wij gewoon niet het idee hebben dat het waterreservoir het extra geld waard is. Mocht je nu geen andere dranken dan koffie en espresso willen zetten en wil je het liefst zo weinig mogelijk je waterreservoir bij vullen, dan is de CitiZ en een geschikte Nespresso machine voor jou. Is dit niet het geval? Lees dan nog even verder naar de overige reviews van Nespresso machines hier beneden.

Nespresso Expert – Best getest door de consumentenbond 2018

Deze Nespresso machine onderscheidt zich van anderen door een nieuw soort design te implementeren. 

In plaats van een apparaat wat in de lengte op het aanrechtblad wordt gezet, is het de bedoeling dat je deze juist in de breedte neerzet. Deze machine is tevens het best getest door de consumentenbond in februari 2018.

Een groot voordeel van de Expert is dat je veel verschillende koffiegroottes kunt aanhouden. Zo kun je met deze machine zowel een Ristretto als een Americano zetten. Het uitgangspunt hierbij is dat jij de ‘Expert’ bent. Zo kun je jouw koffie tot in detail aanpassen aan je eigen stijl. Door de mooie klassieke draaiknoppen aan de voorkant kun je de grootte en de temperatuur van je koffie zelf instellen. Door drie verschillende temperaturen kun je eindeloos variëren met verschillende stijlen.

Wat deze machine al helemaal tot het perfecte plaatje maakt is dat je er verbinding mee kunt maken via bluetooth. Zo kun je door middel van de app je favoriete recepten bewaren en zelfs je koffie voorprogrammeren! Ook komt deze Nespresso machine met een sensor die aangeeft wanneer je de machine moet ontkalken, onderhouden of zelfs wanneer de container met cups geleegd moet worden.

De Nespresso Expert kan net zoals de Nespresso CitiZ als combinatie met een Aeroccino gekocht worden. Dit heet de Expert & Milk. Dit raden wij erg aan aangezien dit goedkoper is dan een Aeroccino los kopen en je hebt uiteindelijk dan een complete pakket in huis!

Wij hier bij Coffeeboon zijn tot over onze oren verliefd op deze Expert. De mogelijkheden tot je eigen recepten opslaan en zelfs de temperatuur veranderen maken dat deze machine aan ieders wens kan voldoen. De Aeroccino die je erbij kunt kopen maakt het ronde design van de Expert overigens helemaal af.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] De Expert heeft de mogelijkheid tot het voorprogrammeren van jou koffie en je eigen recepten op te slaan. Door een prachtig slank design past hij in iedere keuken en staat hij bij vrijwel iedere inrichting. De draaiknoppen aan de voorkant van de machine zorgen voor een hoop gebruiksvriendelijkheid. Ook de verschillende indicaties voor onderhoud, schoonmaak en leegmaken dragen bij aan deze hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. [/i2pros][i2cons] Wanneer de de Expert & Milk koopt is zit er ook een prijskaartje aan. Geen goede optie wanneer je voornamelijk koffie en espresso drinkt. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Probeer een keer de verschillende temperatuur instellingen uit. De koffiesmaak verandert namelijk vrij veel, afhankelijk van de temperatuur. Hoe lager de temperatuur, hoe minder de bitterheid naar voren komt. Hierdoor kan er een wat zoetere smaak naar de voorgrond treden. Dit gebeurt al helemaal bij de Arabica koffie.

Nespresso Lattissima One – Goed instapmodel voor het middensegment

Heerlijk vinden wij het, die Italiaanse naam voor zo’n prachtige Nespresso Machine. Wist je dat Lattissima eigenlijk helemaal niks betekend? Het is dus niet eens Italiaans!

De koffie die deze machine bereidt maakt dat gelukkig wel weer goed. De Lattissima One is de eerste optie in ons middensegment en het is direct een goeie. Wanneer je deze machine in je keuken hebt staan kun je iedereen die bij jou binnen komt laten zien dat de koffie die je schenkt van goede kwaliteit is. Het Nespresso logo pronkt namelijk voorop op de koffie uitloop.

Met de One kun je 4 verschillende soorten koffie zetten. Naast de gebruikelijke espresso en Lungo kun je nu ook een cappuccino of latte macchiato ermee maken. Je hoeft hiervoor alleen maar genoeg melk in de bijgeleverde melkbeker te doen en het apparaat schuimt het helemaal voor jou op.

Het waterreservoir van de One is direct ook een stuk groter dan die van het vorige segment. Met een inhoud van 1L kun je er de nodige kopjes mee zetten. Ook de opvangbak is van voldoende grootte aangezien hier maar liefst 10 capsules in kunnen.

Bij de One steken overigens geen knoppen uit. Deze zijn mooi verwerkt in de behuizing voor een mooi strak uiterlijk. Dit is een van de voorbeelden waaraan je kunt zien dat deze Nespresso machine zeer mooi afgewerkt is.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Met de One kun je overheerlijke cappuccino’s en latte macchiato maken door de geïntegreerde melkopschuimer. De One heeft een Eco-stand die inschakelt na 3 minuten en een automatische uitschakeling na 9 minuten. De melkkan is eenvoudig er vanaf te halen en kan bovendien in de vaatwasser! De goedkoopste Nespresso machine met automatische melkopschuimer. [/i2pros][i2cons] Het kan wat lastig zijn om de bak met capsules te legen. De One is doet er, als enige Nespresso apparaat, 35 seconden over om op te warmen. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Wij vinden deze Nespresso machine een waar succes. Als je kijkt naar het design dan sluit het vlekkeloos aan bij de rest van de Nespresso reeks, maar dan met iets extra’s erbij. De mooie afwerking van de koffie uitloop en de knoppen bovenop maken dat deze machine net zo eenvoudig oogt als dat hij is. We raden dan ook aan om dit mooie apparaat lekker centraal in de keuken te zetten zodat je ieder moment ervan kunt genieten.

Het is overigens ook wel leuk om te vermelden dat er een sensor op zit die detecteert hoeveel melk er in de melkkan zit. Zo kan het apparaat zelf zien of jij een cappuccino of latte macchiato wil. Slim hè?

Lattissima Touch – Beste koop voor Cappuccino

Deze Nespresso machine is het grote broertje van de One. Ondanks dat ze veel op elkaar lijken is er een aantal aspecten dat net even anders is. Bij de Touch kun je namelijk naast de reguliere melkdranken ook nog een Creamy Latte laten maken. Ook kun je twee verschillende maten Lungo en Espresso zetten, oftewel een Ristretto en Americano. Een van de beste functies van de Touch is dat je je cappuccino of latte een eigen ‘Touch’ kunt geven. Zo kun je met dit apparaat de textuur van het melkschuim zelf instellen en heb je de mogelijkheid om nog wat extra schuim toe te voegen. Daarnaast is de melkkan gemakkelijker eraf te halen zodat je je melk vers kan bewaren in de koelkast.

De Touch beschikt net als de One over een automatische sensor die aangeeft wanneer de machine gereinigd en ontkalkt moet worden. Wanneer je twijfelt tussen de One of de Touch zou de keuze snel gemaakt moeten zijn. De Touch warmt namelijk je koffie op in 25 seconden, zoals we dat van Nespresso machines gewend zijn.

Overigens heeft de Nespresso Lattissima Touch een waterreservoir van 0,9L en een opvangbak van maximaal 11 capsules. Dit maakt dat hij qua watercapaciteit er net wat op achteruit gaat ten opzichte van de One. Wat betreft capsules is het nagenoeg gelijk.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Je eigen ‘Touch’ geven aan je cappuccino door het melktextuur aan te passen en eventueel wat extra melkschuim toe te voegen. Beschikt over een sensor voor reiniging en ontkalking. Naast de standaard koffie specialiteiten van de One ook de mogelijkheid tot het maken van een Creamy Latte. Een snelle opwarm tijd van 25 seconden en een automatische uitschakeling na 9 minuten. [/i2pros][i2cons] Het waterreservoir is net wat kleiner dan de Nespresso Lattissima One. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Zet deze Nespresso machine eens neer op een tafeltje of bureau in je kantoor. Door de verschillende kleurmogelijkheden en de matte afwerking zal deze hier perfect staan. Het matte in het design benadrukt namelijk een licht zakelijke afwerking zodat deze machine zowel voor thuis als op het werk geschikt is.

Nespresso Gran Lattissima – Luxe én betaalbaar

De meest luxe Nespresso machine van de Lattissima productlijn. Dit betekent dat het design op dezelfde manier in elkaar zit als de One en de Touch. “Wat maakt de Gran Lattissima dan toch die extra centjes waard?”, zie ik je denken. Wat dacht je van maar liefst 7 verschillende koffiespecialiteiten waaronder ook een flat white en een caffé latte

Daarnaast heb je ook de optie om warme melk en melkschuim te maken. Deze opties kunnen allemaal met één druk op de knop.

De Gran Lattissima heeft een waterreservoir van 1L, weer wat groter dan de Lattissima Touch dus! Ook heeft deze machine een opvangbak van maximaal 12 capsules. Hij springt er al helemaal bovenuit wanneer we kijken naar het melkreservoir. Hier kan namelijk een halve liter in. Ook kun je deze kan eraf halen en rechtstreeks in de koelkast zetten. Zo blijft je melk langer geschikt om een heerlijke cappuccino mee te zetten.

De Gran Lattissima heeft een waterreservoir van 1L, weer wat groter dan de Lattissima Touch dus! Ook heeft deze machine een opvangbak van maximaal 12 capsules. Hij springt er al helemaal bovenuit wanneer we kijken naar het melkreservoir. Hier kan namelijk een halve liter in. Ook kun je deze kan eraf halen en rechtstreeks in de koelkast zetten. Zo blijft je melk langer geschikt om een heerlijke cappuccino mee te zetten.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] 9 verschillende koffierecepten waaronder een caffé latte en een flat white. Een snelle opwarm tijd van 25 seconden en een automatische uitschakeling na 9 minuten. Een handig afneembaar melkreservoir van een halve liter Geeft automatisch een melding voor het reinigen en ontkalken van de machine. [/i2pros][i2cons] Er zit maar een waterreservoir in van 1L. Dit kan weinig zijn wanneer je veel verschillende koffievarianten zet. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Ook al kun je bij deze Nespresso machine het melkreservoir gewoon opnieuw gebruiken met de melk erin, wij raden alsnog aan om deze na ieder gebruik schoon te maken. Dit voorkomt dat er bacteriën in gaan groeien. Zo hou je je Nespresso machine op en top schoon.

Nespresso Kitchenaid – Stijlvol en industrieel

Deze Nespresso machine is een fusie van twee grote, innoverende merken in de keuken branche. Kitchenaid, bekend van de stijlvolle industriële keukenapparatuur en Nespresso! Zoals je waarschijnlijk al wel verwacht wordt dit design feilloos geïmplementeerd.

Robuust, glanzend en allerminst authentiek. Zo zouden we deze Kitchenaid omschrijven. Deze Nespresso machine is absoluut niet gemaakt voor de kleine keuken en zeker niet voor een eenvoudig klein interieur. Deze robuuste rakker neemt plaats in beslag!

Nespresso Kitchenaid

Met een waterreservoir van 1,3L kun je hier menig kop koffie mee zetten zonder deze te hoeven hervullen. Ook het bakje voor capsules hoeft nauwelijks meer geleegd te worden. Hier passen namelijk 14 cups in! Dit zijn de grootste voordelen van de Kitchenaid, samen met de karakteristieke, glanzende metalen behuizing.

Ondanks de zojuist genoemde voordelen valt deze machine voor zijn prijs behoorlijk tegen. Je kunt er geen melkrecepten mee maken, hij valt in een vrij hoog prijssegment, het is een erg log apparaat en bovendien is hij vrij lastig om schoon te maken.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Een klassiek en tijdloze Nespresso machine die niet uit de mode zal raken. Ook heeft de Kitchenaid een fijne hendel om de cuphouder te onthullen en vervolgens weer af te sluiten. Een vlotte opwarm tijd van 25 seconden. 6 verschillende kopgroottes om in te stellen via een handige draaiknop. [/i2pros][i2cons] Het is een vrij duur product voor wat je ervoor krijgt. Deze Nespresso machine weegt maar liefst 9 kg en kun je dus niet gemakkelijk verplaatsen. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Wij bij Coffeeboon zijn eerlijk gezegd niet erg te spreken over de Nespresso Kitchenaid. Het is een prachtig apparaat om in huis te hebben en hij maakt heerlijke koffie, maar het prijskaartje doet wel meer verwachten. Deze Nespresso machine is echt wat voor jou als je graag voor een luxe product gaat waarbij er veel aandacht is gestoken in de uitstraling van het product. Ook als je al wat meer producten van Kitchenaid thuis hebt staan is dit een perfecte aanvulling. Voor ieder ander raden we je aan om toch de keuze te maken voor een ander Nespresso apparaat.

Wanneer je overigens toch graag in dit prijssegment kijkt raden we je aan om eens te kijken naar onze beste koffiemachines! Hier ben je evenveel geld voor kwijt maar daarmee kun je ook overheerlijke latte macchiato’s of cappuccino’s maken!

Nespresso Creatista Uno – Perfect voor Latte Art

En dan nu de lijn van Nespresso machines waar wij uren lang over kunnen praten. De Creatista! Wanneer we kijken naar de Nespresso Creatista Uno dan lijkt het in eerst instantie alsof we een normale espressomachine voor ons hebben staan. 

Dit komt voornamelijk doordat er een melkopschuimer naast de koffie uitloop zit. Door deze manier van melk schuimen kun je je creativiteit op zijn beloop laten en mooie figuren in je koffie maken door middel van Latte Art.

Wat ook een geweldige functie is van de Creatista Uno, is het feit dat deze in maar liefst 3 seconden opgewarmd is. 3 seconden….! Dit is toch perfect? Op deze manier hoef je niet lang meer op je koffie te wachten wanneer je even snel je buurman iets te drinken aan wil bieden.

Ook zit er speciale melkschuimtechnologie op zodat het melkschuim dat je krijgt van de perfecte dichtheid is. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende melktemperaturen en 3 verschillende melktexturen. Zo kun je zelfs alleen met je melkschuim al eindeloos variëren. Ook is deze machine bij uitstek geschikt voor soja- of amandelmelk!

Als laatste is dit apparaat uitgerust met een innovatief displayscherm en kun je er maar liefst 7 verschillende koffie variaties mee maken.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Je kunt maar liefst 7 verschillende koffiespecialiteiten maken. De keuze uit 3 verschillende standen voor melktemperatuur en -textuur. De allersnelste opwarmtijd van een luttele 3 seconden! Zeer geschikt om je te ontwikkelen als barista en zelf Latte Art te maken. [/i2pros][i2cons] Je bent wat meer bezig met koffie zetten wanneer je bijvoorbeeld cappuccino wilt. Deze machine is minder geschikt wanneer je liever wat minder geld uit geeft aan een Nespresso machine. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Dit is natuurlijk een geweldige Nespresso machine en hij kan in veel gemakken voorzien. Wil jij echter liever nog net een wat luxere variant die direct ‘WAUW!’ uitstraalt? Dan raden wij je aan om eens te kijken naar onze laatste review, namelijk de Nespresso Creatista Plus!

Nespresso Creatista Plus – De winnaar van de test!

Daar is hij dan, de koning of koningin onder de Nespresso machines. Wanneer je al een beetje warm werd van de mooie metalen behuizing van de Kitchenaid, dan zul je versteld staan van deze machine. Met een roestvrijstalen buitenkant heeft de Creatista Plus eveneens een industriële look. Daarnaast heeft ie alle opties tot melkdranken die de Kitchenaid niet heeft.

Dit is voor de echte koffieliefhebbers. Wanneer jij een barista wil worden in eigen huis is de Creatista Plus speciaal voor jou gemaakt. Om dit beeld even wat kracht mee te geven: 3 seconden opwarmen, 8 textuurniveaus van melk, 11 melktemperatuurstanden en perfect voor soja- of amandelmelk. Dit brengt cappuccino maken tot een ware kunstvorm. Het mooie van dit alles is, is dat jij na nog geen halve minuut al kunt genieten van je eigen creatie.


Met een waterreservoir van 1,5L is deze machine ook op dit vlak koploper in zijn klasse. Daarnaast herbergt de opvangbak voor cups er 12. Dit misschien niet het meest, maar wel een goede hoeveelheid om er niet veel omkijken naar te hebben. Bij bestelling krijg je zelfs een roestvrijstalen melkkan bijgeleverd. Op deze manier kun je direct aan de slag en heb je je eerste cappuccino in een handomdraai gezet.

De Creatista Plus heeft tevens ook een zeer mooi afgewerkte display bovenop het apparaat zitten. Dit erg overzichtelijk weergegeven en is ook gemakkelijk te bedienen. Je kiest simpelweg met welke koffiespecialiteit jij jezelf graag verwend en drukt op de knop. Voor je het weet hangt dat zalige koffiearoma zo om je heen.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Veel eigen keuzes zoals 8 textuurniveaus van melk en 11 melktemperatuurstanden. De allersnelste opwarmtijd van maar liefst 3 seconden! Een enorm waterreservoir van 1,5L. Een roestvrijstalen behuizing die niets meer te wensen over laat. Een prachtig apparaat wat vrijwel in ieder huishouden past. [/i2pros][i2cons] Niet geschikt voor iemand die graag een goedkope Nespresso machine wil kopen. [/i2cons][/i2pc]

Coffeeboon Tip

Denk niet langer en koop de Nespresso Creatista Plus… Dit is natuurlijk een grapje. Mocht je ervoor kiezen om de Nespresso Creatista Plus in huis te halen, kijk dan eens of je wat latte art kunt maken. Er zijn talloze tips op internet te vinden en het laat je bezoekers echt versteld staan!

Eindconclusie

We hopen dat we je een goed beeld hebben kunnen geven van de meeste Nespresso machines die er te verkrijgen zijn. Natuurlijk hebben we speciaal voor jou ook nog een top 3 opgesteld. De insteek hierbij is dat we de beste Nespresso machine in ieder segment hebben gekozen. Op die manier kun je hoe dan ook een goede optie vinden, ongeacht hoeveel je wil besteden of hoeveel functies je machine moet hebben. Bij deze dus onze top 3!

Verschillende Nespresso cups

Wie zelf al een Nespresso machine thuis heeft staan of wel eens gebruikt heeft zal weten dat er veel verschillende soorten Nespresso koffie zijn. We kennen natuurlijk allemaal al wel de Lungo, Ristretto of de Decaffeinato. Dit is echter maar een kleine greep uit een enorme selectie aan koffieprofielen. Om je hierin wegwijs te maken wanneer je voor het eerst een Nespresso machine gaat kopen zullen wij je hier een gemakkelijke introductie geven. We hopen dat je hierna in ieder geval precies weet welke koffie jou lekker lijkt. Zo kun je de eerste kop uit je nieuwe Nespresso apparaat direct op zijn best ervaren!

Er zijn op dit moment 6 verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Deze zullen we hier beneden voor je opsommen. Binnen deze variaties zijn er verschillende soorten koffie die op hun beurt weer variëren in sterkte. Om het gebruiksgemak van dit artikel te behouden willen we je de details besparen. De sterktes worden bij Nespresso aangegeven in cijfers. Deze variëren van 4 tot 12. Hierbij is 12 de hoogste sterkte en 4 de laagste. Deze zullen we er hier beneden bij zetten.

Intenso

Dit zijn over het algemeen de sterkste koffies die Nespresso verkoopt. Deze zijn bij uitstek gemaakt voor het maken van een lekkerere Ristretto. Wanneer je houdt van een intense smaakbeleving en een krachtige shot, dan is deze lijn echt wat voor jou! De intensiteit varieert van 8 tot 12.

Espresso

Een stapje minder stevig dan de vorige maar nog steeds heerlijk intens. De naam espresso is natuurlijk bekend bij iedereen maar door middel van deze lijn heeft Nespresso hier een heel nieuwe betekenis aan. Een kleine kop Volluto kan je dag weer helemaal opfrissen. Wanneer je houdt van klein maar fijn is deze lijn echt wat voor jou! De intensiteit varieert van 4 tot 6.

Lungo

De Lungo kennen we natuurlijk allemaal wel. Wist je echter dat hier veel verschillende soorten in zijn die ieder weer hun eigen smaakbeleving hebben? Deze lijn probeert iedere soort koffiedrinker aan te spreken door een breed aanbod aan intensiteit te leveren. Dit is ze volgens ons dan ook goed gelukt! De intensiteit varieert van 4 tot 9.

Decaffeinato

Nespresso maakt hiermee duidelijk dat decafé koffie absoluut niet onderdoet voor de reguliere variant. Om ieder mogelijke gebruiker aan te spreken hebben ze ook hierbij een breed assortiment. Je kunt zowel genieten van een cafeïne vrije Ristretto als een cafeïne vrije Lungo. De intensiteit van deze lijn ligt tussen de 4 en de 10.

Variations

Onder deze lijn kunnen ze bij Nespresso pas echt hun creativiteit kwijt. De soorten koffie die hieronder vallen zijn allemaal gebaseerd op de espresso Livanto. Aangezien dit de sterkste variant espresso is kan deze ook gedronken worden als Lungo. Voorbeelden van Variations zijn Vanilio en Caramelito. Wanneer je zo nu en dan wat wil experimenteren is deze lijn echt wat voor jou! De intensiteit voor deze variaties is 6.

Master Origin

Om je echt kennis te laten maken met de gebieden waar Nespresso hun koffiebonen vandaan haalt hebben ze deze lijn ontwikkeld. Alle koffie soorten worden gemaakt van bonen uit maar één land. Op die manier kunnen ze de unieke eigenschappen van dat klimaat en die bonen perfect tot uiting laten komen. Ben jij dus een liefhebber van bijvoorbeeld Colombiaanse koffie, of wil je echt een keer koffie van Indiase koffiebonen proberen? Dan is deze lijn perfect voor jou! De intensiteit gaat van 4 tot en met 11.

Andere cups voor je Nespresso machine​

Een lange tijd kon je alleen Nespresso cups in je Nespresso apparaat doen. Sinds 2012 is dit patent dat Nespresso heeft aangevraagd verlopen. Dit betekend dat er sindsdien allerlei andere merken ook dezelfde soort cups mogen produceren. Dit is natuurlijk enorm fijn want laten we eerlijk zijn, Nespresso cups zijn aan de prijzige kant. Om je ook hierin te voorzien zullen we hier beneden een aantal merken bespreken die ook dergelijke cups verkopen en zullen we je een goed alternatief aanreiken voor wanneer je graag eens met een ander merk wil experimenteren. Ook zullen we even kort de voor- en nadelen bespreken van deze cups. Op deze manier hopen we dat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Alternatieve merken Nespresso Cups

We zullen hier in het kort een aantal van onze favoriete alternatieven voor Nespresso cups aanstippen. Bij ieder merk zullen we je kort uitleggen waarom het een goed alternatief is en wat er beter zou kunnen. We hopen dat jij op deze manier een goede keuze kunt maken tussen alle opties.

Douwe Egberts

Deze cups zijn een goed alternatief voor de Nespresso cups. Ze zijn een stuk goedkoper maar nog steeds wel wat prijzig. Gemiddeld zitten ze op 20 cent. Douwe Egberts heeft voor het Nespresso apparaat 6 verschillende soorten cups waaronder Lungo maar ook Ristretto.

Perla

Hou je van een lekkere kop cappuccino op zijn tijd dan kan het zijn dat een goedkoper model je niet kan bevredigen. Je hebt vervolgens de optie om hier een Aeroccino bij te kopen of te gaan voor een wat duurder model waarbij dit geïntegreerd zit. Hierover vertellen we je zo meer.

Café Royal

Wat betreft kwaliteit zijn de cups van Café Royal te vergelijken met die van Douwe Egberts. Wij vinden de Café Royal echter wat zachter en romiger dan de Douwe Egberts variant. Dit is dus een voorkeurskwestie. Ze kosten ongeveer 27 cent per stuk, afhankelijk van waar je ze koopt. Café Royal onderscheidt zich wel door maar liefst 16 verschillende koffiesoorten aan te bieden die in je Nespresso machine kunnen.

L’OR​

Wat betreft prijs komt L’OR overeen met Café Royal. Deze kosten namelijk ook 27 cent per stuk. Ook heeft L’OR 17 verschillende koffiesoorten. Een meer dan Café Royal! Wij verkiezen L’OR boven Café Royal aangezien de afdronk hiervan veel langer in de mond blijft hangen. Ook hangt er een luxe sfeertje om het merk heen waar wij geen genoeg van kunnen krijgen!

Lavazza​

Dit merk kennen we natuurlijk allemaal wel van de typisch Italiaanse reclames op TV. We vonden de Nespresso cup lijn van dit merk toch een beetje tegen vallen. Met een prijs van 29 cent per cup is dit de duurste uit het lijstje maar bij lange na niet de lekkerste. Ook hebben ze maar 7 verschillende koffiesoorten wat maakt dat de experimentele koffiedrinker zijn heil hier niet in gaat vinden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vindt je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie