Als je houdt van een heerlijke romige cappuccino komt een cappuccinomachine goed van pas. Maar wat zijn de beste cappuccinomachines van het moment en waarop moet je letten bij de aankoop? Je komt het te weten in dit artikel!

De beste cappuccinomachine van 2023

Een cappuccino is een Italiaanse koffiesoort dat overal ter wereld erg populair is. Het bestaat uit een deel espresso, een deel gestoomde melk en een deel melkschuim. Het is dus minder sterk dan een espresso en veel romiger. Ook wordt dit soort koffie in een groter kopje geserveerd.

#1 Beoordeeld
Krups Evidence ECO-Design EA897B - Volautomatische espressomachine - Zwart

De eerste automatische espressomachine met een ecologisch verantwoord design. Deze volautomaat van Krups weet de koffiebeleving naar een hoger niveau te tillen door de koffiesmaak op zijn best te serveren en tegelijkertijd de ecologische impact te beperken. Met de Krups Evidence Eco-Design heb je...

Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10 - Espressomachine - Zwart

Geniet met één druk op de knop van heerlike koffievariaties, zoals espresso, koffie en cappuccino met de Philips 2200-serie EP2230/10. Met het LatteGo melksysteem geef je je koffie eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje en het is in slechts 15 seconden schoon te maken. Met het intuïtieve...

Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS

3 heerlijke koppen koffie van verse bonen, eenvoudiger dan ooit. Maak met één druk op de knop van de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie en cappuccino. Met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 geeft u uw koffie eenvoudig een zijdezacht...

Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 - Espressomachines - Zwart/Zilver

5 koppen koffie van verse bonen, nooit eerder zo eenvoudig. Maak met één druk op de knop van de Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 6 heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato. Met de Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 geef je jouw koffie eenvoudig een...

De'Longhi ECAM290.61.SB Magnifica EVO - Volautomatische espressomachine - Zilver/Zwart

De De'Longhi ECAM290.61SB Magnifica EVO volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De'Longhi ECAM290.61SB Magnifica EVO koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram, en een vermogen van 1.450...

Inhoudsopgave

De beste koffiemachine voor cappuccino’s kopen: waar moet je op letten?

Ben je helemaal dol op cappuccino? Dan wil je vast graag een goed cappuccinomachine zodat je optimaal van dit heerlijk drankje kan genieten. Onthoud dat een cappuccinomachine eigenlijk hetzelfde is als een espressomachine. Het verschil is dat je op enkele extra aandachtspunten dient te letten. Hieronder vind je een koopgids die vertelt waar je zeker rekening mee moet houden!

Boiler

Als je van plan bent om veel cappuccino’s te bereiden, is het belangrijk dat je kiest voor een machine met een goede boiler. Met een krachtige boiler kan je namelijk gebruikmaken van een stoompijpje. Je kan dit ook zien door er bij de specificaties op te letten of het toestel over een stoompijpje beschikt.

Budget

Espressomachines bestaan in verschillende prijscategorieën. Als je het vooral gebruikt voor het maken van cappuccino kies je echter beter niet voor een goedkoop toestel. Het best kijk je voor een koffiemachine van meer dan 150 euro.

Formaat

Het formaat is altijd een belangrijk aandachtspunt. Zeker als je niet zoveel plaats
hebt op je aanrecht. Sommige cappuccinomachines zijn veel groter dan andere. Maar er zijn er ook met een slanker ontwerp.

Materiaal

Wil je er zeker van zijn dat je een kwalitatieve espressomachine koopt die lang meegaat? Let dan ook op de materialen die er gebruikt zijn. Het omhulsel kan uit plastic, staal of metaal vervaardigd zijn. Het spreekt voor zich dat staal en metaal veel duurzamer zijn. Uiteraard betaal je meer voor zo’n toestel, maar het is die meerprijs zeker waard.

Verstelbare koffie uitloop

Een heel erg belangrijk iets om te letten is of het toestel wel over een verstelbare koffie uitloop beschikt. Daarmee kies je zelf de hoeveelheid van je koffie. Omdat een cappuccinokopje heel wat groter is dan een espressokopje, komt het dus goed van pas.

Hieronder vind je wat volgens ons de 3 beste cappuccino machines van 2023 zijn. Veel succes in je zoektocht!

Neem geen risico, bekijk de door ons zorgvuldig uitgekozen machines voor het maken van cappuccino. Zo ben je er zeker van dat je kiest voor een duurzame machine die zorgt voor een overheerlijke cappuccino!

LatteGo 2200 Serie EP2231/40 - Espressomachine - Zwart/RVS

Check prijs
Geniet met één druk op de knop van heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie en cappuccino met de Philips 2200-serie EP2231/40. Met het LatteGo melksysteem geef je je koffie eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje en het is in...

De Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 espressomachine is perfect voor het maken van cappuccino’s, omdat het voorzien is van een LatteGo-melksysteem.

Wil je ook graag andere soorten koffies drinken of een aantal aanpassingen maken in de smaak? Geen probleem. Via de programma’s kan je namelijk de hoeveelheid koffie, de koffiesterkte en de maalmethode van je bonen kiezen. Het instellen is bovendien helemaal niet moeilijk, want je hebt daarvoor een handige touchscreen.

Het toestel is daarnaast voorzien van een handige Aquaclean filter. Dat heeft als grote voordeel dat je tot 5000 kopjes je machine niet hoeft te ontkalken. Tenminste als je je filter vervangt wanneer de machine dit aangeeft. Het toestel houdt ook je watertemperatuur tussen de 90 en 98 °C, waardoor je cappuccino altijd een optimale warmte én smaak heeft.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Instelbare programma's Eenvoudige bediening Aquaclean filter voor minder onderhoud [/i2pros][i2cons] Melkkan is niet van glas [/i2cons][/i2pc]

De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T – Volautomatische Espressomachine

Check prijs
Met de De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T volautomatische espressomachine haal je een combinatie van gebruikersgemak en design in huis. De De'Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T beschikt over een 3,5" full touch kleuren...

De De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T volautomatische koffiemachine is een hypermoderne koffiemachine. Je kan het namelijk bedienen via je smartphone. Dat heeft als grote troef dat je niet eens in dezelfde ruimte moet zijn om je koffie te maken.

Deze koffiemachine heeft nog enkele andere belangrijke voordelen. Zo biedt het je de mogelijkheid om verschillende profielen in te stellen. Op die manier krijg je met slechts één druk op de knop je perfecte koffie. Daarnaast heeft het een handig touchscreen bedieningspaneel en een groot waterreservoir met een inhoud van 1,8 liter.

Je kan er ook twee cappuccino’s tegelijkertijd mee zetten en het heeft een automatisch ontkalkingssysteem. Deze cappuccinomachine is niet goedkoop, maar het is dus het geld waard!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Handige bediening vanop een afstand met je smartphone Instelbare programma's Automatisch ontkalkingssysteem [/i2pros][i2cons] Duur [/i2cons][/i2pc]

Evidence EA8918 - Espressomachine - Zwart

Check prijs
Op zoek naar een luxe espressomachine met veel voorgeprogrammeerde koffierecepten zodat je met slechts 1 druk op de knop thuis de lekkerste koffies kunt zetten? De Krups Evidence EA8918 espressomachine heeft 15 verschillende...

De Krups Evidence EA8918 volautomatische koffiemachine is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Niet onbelangrijk, want op die manier past het zeker mooi bij de rest van je interieur.

Het toestel zet razendsnel twee cappuccino’s tegelijkertijd en heeft 15 voorgeprogrammeerde instellingen. Je kan deze instellingen nog naar eigen wens aanpassen. Ook is het mogelijk om zowel de koffietemperatuur als de maalgraad van de bonen, de koffiesterkte en het koffievolume eenvoudig aan te passen.

Het heeft bovendien niet veel onderhoud nodig, omdat het voorzien is van het Quattro Force systeem. Dit zorgt voor een automatische inwendige reiniging.

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] 15 automatische programma's Makkelijk te bedienen Mogelijkheid om je koffie volledig naar smaak te maken Automatische inwendige reiniging [/i2pros][i2cons] Melksysteem moet je handmatig reinigen [/i2cons][/i2pc]
Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vind je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie