Vind de beste
Koffiemachine
van 2024!

Hoe fijn is het om te kunnen genieten van een heerlijk vers gezette espresso, cappuccino of latte macchiatio uit je eigen beste koffiemachine? In de afgelopen jaren zijn koffiemachines enorm vooruit gegaan en zorgen deze voor de lekkerste koffie bij jou thuis; of op werk. Met deze heerlijke machines is het mogelijk om je lievelingskoffie thuis te zetten.

Genieten van een vers gezet kopje koffie tijdens het ontbijt, tijdens het lezen van je E-mail of na het avondeten. Anno 2024 is het een luxe die iedereen thuis kan ervaren; zonder dat dit teveel hoeft te kosten. Met bijkomende functionaliteiten zoals een melkopschuimer en een instelbare maalgraad is het mogelijk om je koffie zo te brouwen hoe jij het wilt!

Inhoudsopgave

Beste koffiemachine bonen van 2024

Om jou te helpen in je zoektocht naar de beste koffiemachines hebben wij de tijd genomen om de tien meest veelbelovende apparaten uit 2024 te testen! Deze machines zijn uitvoerig getest; gecombineerd met grondig onderzoek op het internet om zo tot de beste keuze voor jou te komen. Lees hieronder verder over de beste koffiemachine bonen 2024 en maak de keuze die het beste bij jou past! 

Philips 2200 serie koffie - Coffeeboon

Wat is het verschil in koffiebonen?

Een van de grootste voordelen van een koffiemachine is de mogelijkheid om verse bonen te gebruiken. Het gebruik van verse bonen zorgt voor veel betere aroma’s, omdat bonen die eerder gemalen worden veel smaak en aroma verliezen in het productieproces. Dit komt doordat het oppervlakte van lucht waarmee gemalen bonen in aanraking komen voor een grote periode langer is. De gemalen bonen komen dus in aanraking met veel lucht; waardoor ze hun smaak eerder verliezen! Een vers gezet kopje koffie met verse bonen heeft dus een veel betere smaak- en fijnere ervaring!

Daarnaast is de smaak zeer afhankelijk van het soort koffiebonen dat je gebruikt voor je kopje koffie! Een koffieboon is eigenlijk de zaad – of pit- van een koffieplant. Deze zaden zitten binnenin de bessen die aan de koffieplant groeien. Wanneer de bes rijp is kan deze geoogst worden.

Wij kennen twee verschillende soorten koffiebonen, namelijk de Arabica en Robusta. Logischerwijs kennen deze twee soorten bonen ook verschillende smaken en aroma’s. De Arabica boon wordt gekenmerkt als zachter van smaak- en het hebben van meer aroma’s. Waarbij de Robusta wordt gekenmerkt als een wat pittigere smaak- en hoger van cafeïne gehalte. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur als het om koffie gaat en het is dan ook fijn om erachter te komen welke koffieboon jij prefereert! Zo kun je optimaal gebruik maken van nieuwe koffiemachine

De koffiemachines die in dit artikel worden omschreven zijn volautomatische koffiemachines. Deze verschillen respectievelijk van halfautomatische koffiemachines.

Welke soorten koffie kan je maken met een koffiemachine?

Koffiezetmachines in 2024 bieden je een breed scala aan soorten koffie, wat ongelofelijk fijn is. Niet elke machine biedt hetzelfde als de andere- wat verder uitgelegd wordt in de reviews van de producten. De meeste koffiemachines bieden echter wel tien verschillende soorten koffie die je kunt maken. Daarnaast is het vaak mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te zetten- wat erg fijn is wanneer je de koffiemachine gebruikt op kantoor.

Het is bij een koffiemachine ook mogelijk om je sterkte, temperatuur en intensiteit af te stellen! Bij veel koffiemachines is het dan ook mogelijk om deze voorkeuren op te slaan. Hierdoor onthoudt je koffiezetapparaat jou lievelingsinstellingen- waardoor je gemakkelijk je lekkerste kopje koffie kunt zetten!

Wat is het verschil tussen een koffiemachine en een Senseo machine?

Een van de bekendste koffiemachines – momenteel op de markt – is misschien wel de Senseo machine. Maar waar verschilt een koffiemachine dan van ten opzichte van deze Senseo machines?

Een koffiemachine is gericht op verse koffie- gemalen met verse bonen. Waar een Senseo machine gebruik maakt van koffiepads. Het voordeel van apparaten zoals de Senseo is dat deze vaak vrij goedkoop zijn. Echter, uit ons onderzoek blijkt dat het gebruik van koffiepads op lange termijn duurder is dan het gebruik van een verse koffiemachine! Het gebruik van pads kan namelijk wel 300-400% duurder zijn dan het gebruik van verse koffie. Het enige voordeel van Senseo pads is dat de aanschafprijs een stuk lager ligt!

De lekkerste koffie komt veruit van een goede koffiemachine. Hierbij wordt door ons dan ook aangeraden – wanneer je wat meer te besteden hebt dan 70,- euro – om een goede koffiemachine aan te schaffen, in plaats van een Senseo apparaat! Als je toch een Senseo apparaat wilt aanschaffen raden wij je aan om hieronder te kijken naar de beste aanbiedingen!

Welk functies heeft een koffiemachine met bonen?

De koffiemachines met verse bonen kennen ongelofelijk veel voordelen en eigenlijk weinig nadelen. Het enige nadeel dat de koffiemachines kennen is de relatief hoge prijs. De machines zijn namelijk van de hoogste kwaliteit- waardoor er veel maatwerk in de productie gaat zitten. Hierdoor liggen de prijzen van de koffiemachines soms vrij hoog. Maar hier krijg je ongelofelijk veel voor terug! Een aantal belangrijke functies die een koffieapparaat moet bezitten zijn:

  • Verse koffie gemaakt van verse bonen
  • Simpel gebruik (met één druk op de knop ben je klaar)
  • De lekkerste koffie met heerlijke aroma’s
  • Makkelijk te onderhouden
  • Grote variatie in soorten koffie- en soorten bonen
  • Koffie is vaak volledig te personaliseren
  • Erg snel in gebruik
  • Vaak een prachtig design

Wil je volledig genieten van de beste koffie bij jou thuis of in je werkomgeving? Met de Jura E8 ben je op de juiste plek! De Jura E8  heb je ooit misschien wel gezien bij een restaurant in je omgeving; en dit is volledig terecht. Jura is een Zwitsers merk en staat al lang bekend binnen de koffiewereld om haar geweldige kwaliteitJura maakt de beste kwaliteit producten op de markt – maar hier hangt wel een prijskaartje aan. De Jura E8 is een volautomatische koffiemachine die geschikt is om 12 verschillende soorten kopjes koffie te zetten! Daarnaast is je geprefereerde kopje koffie binnen 2,5 seconden klaar. De Jura E8 kent een exceptioneel groot water- en bonenreservoir waardoor het niet nodig is deze vaak bij te vullen. Het gebruikersgemak en de kwaliteit van de Jura E8 krijgen van ons dan ook een dikke tien!

De Jura E8 is dé koffiemachine van 2024. Je moet wat dieper in de buidel tasten maar dan krijg je ook de beste kwaliteit beschikbaar.

Welke functies heeft de Jura E8?

De Jura E8 is een koffiemachine met een inhoud van 1,9 Liter. De afmetingen van de E8 zijn 35,1 x 43,3 x 28 cm (H-L-B) en de machine weegt 9600 gram. De Jura E8 is gemaakt van een sterke kunststof waardoor het een duurzaam product is.

De koffiemachine is – zoals eerder beschreven- gemaakt voor koffiebonen. Het is met de Jura E8 mogelijk om met één druk op de knop een cappuccino, café latte of latte macchiatio te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een ‘normaal’ kopje koffie te zetten!

De Jura E8 kan in totaal zo’n twaalf verschillende soorten koppen koffie bereiden- die af te stellen zijn op intensiteit en warmte. Het model heeft een instelbare maalgraad, een instelbaar maalniveau en een verstelbaar watervolume. De melk word geschuimd via een stoompijpje. Het is met de Jura E8 ook mogelijk om alleen heet water te serveren; wanneer je bijvoorbeeld een kopje thee wilt zetten. Het bonenreservoir is 280 gram. Dit zorgt ervoor dat de bonen niet vaak vervangen hoeven te worden!

Hoe gebruik en reinig je de Jura E8?

De Jura E8 kent een verbinding tussen haar waterfilter en de espressomachine. Hierdoor is het ontkalken van het model niet meer nodig- wat heel handig is. Daarnaast is het niet meer nodig de zetgroep automatisch te verwijderen uit de E8, maar kan dit gemakkelijk gereinigd worden met een automatisch programma.

Hierdoor blijft je apparaat altijd schoon en goed in gebruik. Daarnaast wordt het melksysteem- wat gebruikt wordt voor diverse soorten koffies- altijd automatisch gereinigd na gebruik. Als dit niet grondig genoeg is kan je een betere reiniging aanzetten met het automatische reinigingsprogramma. De Jura E8 is gemaakt van grondig uitgezocht en duurzaam materiaal. Hierdoor bezit het model over dé beste kwaliteit van materiaal en heeft het een ongelofelijk duurzame levensduur.

De Jura E8 is daarnaast zeer makkelijk in gebruik via de interface. Het model spreekt altijd voor zich en kent geen complicaties in gebruik.

Conclusie van de Jura E8

De jura E8 is niet voor niets dé nummer 1 van 2024. Het is een ongelofelijk uitgebreid en duidelijk model met een mooi design. Daarnaast ken de Jura E8 alle functionaliteiten die je verwacht bij een goede koffiemachine. Met dit model is het mogelijk om twaalf verschillende soorten koppen koffie te maken en deze aan te passen op jouw geprefereerde intensiteit! Het model is compleet in gebruik én geschikt voor thuis- of werksituaties. Dus wanneer je wat extra geld te besteden hebt is de Jura E8 dé keuze voor 2024! Veel plezier met de lekkerste koffie en het makkelijkste gebruik wat er op de markt te verkrijgen is!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Koffie is klaar binnen dertig seconden geschikt voor 12 verschillende soorten koffie groot water- en bonenreservoir automatische reinigingsstand mogelijkheid tot slim voorverwarmen Te koppelen aan WIFI [/i2pros][i2cons] Hogere prijssegment [/i2cons][/i2pc]

Bekijk hier de beste deals voor de Jura E8

Met de komst van de Siemens EQ9 plus heeft Siemens zichzelf meer dan overtroffen. Het apparaat kent een kleurenscherm, kan bediend worden vanaf je smartphone en kan met één druk op de knop twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Nu klinkt dit misschien niet zo speciaal in vergelijking met de rest van de koffiemachines- maar de Siemens EQ9 kent zeker haar voordelen. De voor- en nadelen van de Siemens EQ9 zullen volledig uitgewerkt worden hieronder.

Het grootste voordeel van de Siemens EQ9 is haar gebruiksvriendelijkheid. Er wordt dan ook geadviseerd om de gebruikersaanwijzing lekker achter te laten in de doos; en direct aan de slag te gaan met je eerste kopje koffie. Het apparaat kent een groot kleurenscherm dat volledig voor zichzelf spreekt. Hierop is het gemakkelijk om je favoriete kopje koffie inclusief je favoriete instellingen in te toetsen. Het is ook mogelijk om de Siemens EQ 9 vanaf je smartphone te bedienen via de Home connect app van Siemens. 

De Siemens EQ9 is het meest luxe model dat tegen een acceptable prijs wordt aangeboden. Maak de blits met jouw Home Connect applicatie!

Wat is het verschil tussen de Siemens EQ9 en de Siemens EQ9 +S500 Home connect

De Siemens EQ9 Plus kent twee edities. De Siemens EQ9 plus TI923309RW en de Siemens EQ9+ S500 home connect. Voor het gemak korten we de twee versies even af naar de Siemens EQ9 en de Siemens Home connect. Het grote verschil tussen deze twee apparaten is de mogelijkheid om de Home connect App te koppelen met het model. Echter, de Siemens Home connect is uitgebreider en brengt kleine verbeteringen met zich mee. Hier betaal je dan ook een extra prijs voor. De Siemens EQ9 plus wordt aangeboden voor ongeveer de helft van de prijs– ten opzichte van de Siemens Home connect. Voor dit artikel wordt de Siemens Home connect besproken.

De kwaliteit van de koffie bij de Siemens EQ9 Home connect

De koffie is precies wat je verwacht van een kwalitatieve koffiemachine zoals deze! Het model brengt de perfecte espresso voort; met een mooi crème laagje en aroma’s zoals je die verwacht van de Siemens. De espresso’s die dit apparaat zet zorgen er wel voor dat je direct je bed uitkomt; want beter dan dit ga je het bijna niet krijgen!

De Siemens EQ9 heeft haar prachtige kwaliteit koffie grotendeels te danken aan de Senseo flow die ervoor zorgt dat de temperatuur altijd constant wordt gehouden. 

Dit is vaak een groot gemis bij koffiezetapparaten omdat de kwaliteit van de koffie – zeker bij espresso’s – afhankelijk is van de constante temperatuur. 

Wanneer je een te lage temperatuur hebt zorgt dit voor zure smaken; waarbij een te hoge temperatuur juist weer bittere smaken kan opleveren!

Conclusie

In ideale situatie zou ik de Siemens EQ9 Home connect iedere morgen gebruiken. Het apparaat werkt perfect, het design is prachtig en hij vergt weinig onderhoud. Dit komt omdat de Siemens zichzelf kan reinigen. Het reinigingsproces duurt ongeveer 20 minuten en is aan te raden om eenmaal in de 200 kopjes aan te zetten via je applicatie. Momenteel is de Siemens EQ9 Home een van de meest luxe koffiezetapparaten die verkrijgbaar is. Dit is ook wel te zien aan het prijskaartje– wat rond de 2.000 euro ligt. Maar wanneer je op zoek bent naar dé perfecte koffie is de Siemens EQ9 Home connect de optie voor jou! Het kost wat, maar je krijgt alles!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] De gebruiksvriendelijkheid van de Siemens EQ9 is perfect: Groot display en makkelijk te bedienen met je mobiele telefoon Een zeer krachtig en duurzaam apparaat met een 19 bar pompdruk, een zeer ruim waterreservoir en de mogelijkheid om meerdere kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. De espresso van de Siemens EQ9 is van een andere wereld- mede door de ingebouwde Senseo flow Een van de meest geluidloze apparaten verkrijgbaar op de markt [/i2pros][i2cons] Een zeer prijzig model; ook voor het hogere segment Het melkreservoir is nét aan de kleine kant; omdat er net geen liter inpast. De montage van het melkreservoir is wat onduidelijk: worden geen duidelijke instructies voor bijgeleverd. [/i2cons][/i2pc]

Denk je aan een idyllisch kopje koffie op het terras van Spanje? Dan is de De’Longhi Primadonna Elite zeer geschikt voor jou! De PrimaDonna is een volautomatische koffiemachine geschikt voor veel verschillende soorten koppen koffie. 

Daarnaast is het model volledig bestuurbaar via de bijkomende applicatie. Hierdoor kan je al een kopje koffie zetten wanneer je nog in bed ligt, zodat deze klaarstaat wanneer je opstaat!

Als je de keuze maakt om de De’longhi Primadonna aan te schaffen maak je een goede keuze. Dit model is compleet volautomatisch en heeft diverse innovatieve opties aan boord. 

Ook kan je de instellingen volledig personaliseren zodat je favoriete kopje koffie altijd wordt opgeslagen en bijgehouden! Met één druk op de knop heb je hiermee al je perfecte espresso of cappuccino klaarstaan, wat heel veel gebruiksgemak levert.

De De’Longhi Magnifica PrimaDonna is een van de beste koffiemachines uit 2024. Bestuur het model met de applicatie en zet een overheerlijke espresso vanuit je bed!

Welke specificaties heeft de De’Longhi Primadonna?

Het is met de Primadonna mogelijk om – zoals hierboven ook al vernoemd- met één druk op de knop je favoriete kopje koffie te zetten. Met de persoonlijke smaakbeleving onthoudt de Primadonna wat jij het lekkerst vind. Hierdoor kan de machine gemakkelijk inspelen op wat jij wilt. Daarnaast kent de PrimaDonna een automatisch reinigingssysteem wat ervoor zorgt dat het model automatisch ontkalkt wordt. Ook zorgt het automatisch reinigingssysteem voor reiniging van het melkreservoir.

De primadonna kent een zeer luxe afwerking en heeft een prachtig display scherm. Alles aan de Primadonna schreeuwt dan ook luxe. Wanneer je de keuze maakt om de Primadonna aan te schaffen krijg je ook nog eens 3 jaar service erbij. Deze gratis thuisservice is ongelofelijk handig. Wanneer je De´Longhi kapot zou gaan – of andere problemen op zou leveren – wordt deze automatisch bij jou thuis gerepareerd!

Het fijnste wat wij aan dit model hebben ervaren is de mogelijkheid om koffie te zetten met de De’Longhi Applicatie die ervoor zorgt dat je van afstand je favoriete koffie kan zetten met je mobiele telefoon! Dit zorgt voor ongelofelijk veel gebruikersgemak.

Welke specificaties heeft de De’Longhi Primadonna?

Het is met de Primadonna mogelijk om – zoals hierboven ook al vernoemd- met één druk op de knop je favoriete kopje koffie te zetten. Met de persoonlijke smaakbeleving onthoudt de Primadonna wat jij het lekkerst vind. Hierdoor kan de machine gemakkelijk inspelen op wat jij wilt. Daarnaast kent de PrimaDonna een automatisch reinigingssysteem wat ervoor zorgt dat het model automatisch ontkalkt wordt. Ook zorgt het automatisch reinigingssysteem voor reiniging van het melkreservoir.

De primadonna kent een zeer luxe afwerking en heeft een prachtig display scherm. Alles aan de Primadonna schreeuwt dan ook luxe. Wanneer je de keuze maakt om de Primadonna aan te schaffen krijg je ook nog eens 3 jaar service erbij. 

Deze gratis thuisservice is ongelofelijk handig. Wanneer je De´Longhi kapot zou gaan – of andere problemen op zou leveren – wordt deze automatisch bij jou thuis gerepareerd!

Het fijnste wat wij aan dit model hebben ervaren is de mogelijkheid om koffie te zetten met de De’Longhi Applicatie die ervoor zorgt dat je van afstand je favoriete koffie kan zetten met je mobiele telefoon! Dit zorgt voor ongelofelijk veel gebruikersgemak.

Design en voorraad

Het Design van de Primadonna is heel erg mooi en het model is dan ook een echte eye-catcher in je keuken of restaurant. Naast het mooie design is de Primadonna ook nog eens heel erg praktisch, er past namelijk tot 400 gram koffiebonen in het model. Dit wordt gecombineerd met een waterreservoir van 2 liter, wat ervoor zorgt dat je niet constant het waterreservoir bij hoeft te vullen!

Het ingebouwde bonenreservoir is afgesloten en kent een dubbele wand die afgewerkt is met rubber. De Primadonna kent tot 13 verschillende maalstanden waardoor er voor iedereen wat wil is! 

Conclusie van de De’Longhi PrimaDonna Elite

De PrimaDonna is niet zonder reden één van de beste koffiemachines op de markt! De PrimaDonna kent een feilloos Design met een ongelofelijk goed gebruikersgemak. De kwaliteit van de bouw, koffie en reiniging is ongelofelijk goed en dit wordt nog eens ondersteund door 3 jaar aan huis service! Daarnaast is het met de PrimaDonna mogelijk om gemakkelijk jouw favoriete koffie te zetten op basis van je gebruikersprofiel!

Een van de meest belangrijke onderdelen is de applicatie van De’Longhi om een kopje koffie van afstand te zetten. Dit maakt het mogelijk om je koffie al te zetten wanneer je nog in bed ligt, of wanneer je ergens anders mee bezig bent! Al met al is de PrimaDonna een weergaloos model en overtreft dit vrijwel elke andere koffiemachine. Hier betaal je dan ook wel de volprijs voor!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Geïntegreerde Applicatie van De’Longhi inclusief Bluetooth Verschillende gebruikersprofielen voor het perfecte kopje koffie Je kan er ook warme chocolademelk mee zetten! Er zijn 13 verschillende maalstanden beschikbaar Drie jaar lang garantie en aan-huis service van De’Longhi! [/i2pros][i2cons] De koffiemachine is relatief prijzig Het waterfilter moet af en toe vervangen worden [/i2cons][/i2pc]

Eigenlijk verklapt de titel het al, maar de De’Longhi Magnifica is een ongelofelijk uitgebreide espressomachine die voor de goedkoopste prijs in deze lijst wordt aangeboden. Voor ongeveer 300 euro heb je al een compleet model wat de lekkerste latte macchiato, cappuccino en nog veel meer maakt! 

De koffiemachine werkt ook nog eens zeer gemakkelijk; met maar een druk op de knop is je kopje koffie al klaar!

De De’Longhi Magnifica kent een zeer mooie display aan de voorkant van het apparaat wat deels zorgt voor de mooie uitstraling. De Display werkt zeer goed en is gebruiksvriendelijk om mee te werken. 

Daarnaast is het met de Magnifica mogelijk om twee koffiespecialiteiten simultaan te zetten. Dus wanneer jij twee espresso’s wilt is dit in een mum van tijd gepiept!

De De’Longhi Magnifica is de beste prijs/kwaliteit koffiemachine die je kunt kopen in 2024!

Wat zijn de specificaties van de De’Longhi Magnifica?

Met de zeer lage prijs waarvoor de Magnifica wordt aangeboden zijn de specificaties erg goed. Het model kent bijvoorbeeld handige soft-touch toetsen aan de voorkant van de koffiemachine; en een grote draaiknop in het midden van deze machine. Hiermee is het erg gemakkelijk om de Magnifica te gebruiken. Daarnaast kan de Magnifica jouw lungo of espresso perfect naar jouw wensen maken door de verschillende instellingen hiervoor aan te passen!

Je kunt in de instellingen bijvoorbeeld aangeven hoeveel water er door de gemalen bonen heen wordt gestroomd, en de hoogte van de temperatuur waarmee de koffie gezet wordt. Daarnaast kan je ook aangeven hoe sterk je het kopje koffie wilt. Genoeg keuzes dus!

De De’Longhi Magnifica is vrij gemakkelijk schoon te maken. De koffiemachine is niet zo makkelijk schoon te maken als bijvoorbeeld de De’Longhi PrimaDonna Elite, maar het scheelt dan ook aanzienlijk in prijs. Wél zit er een automatisch ontkalkingssysteem in de Magnifica die de leidingen goed schoon houdt!

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.SB opschuimer

De kracht van de De’Longhi Magnifica is de eenvoud

De De’Longhi Magnifica is niet de meest uitgebreide koffiemachine die wordt genoemd in deze lijst. Wat het wél biedt is overheerlijke koffie gecombineerd met een zeer degelijk systeem. Je kunt de machine volledig personaliseren waarmee je met één druk op de knop verse bonenkoffie hebt!

In de De’Longhi zit voor de rest geen overbodige poespas. Het model kent bijvoorbeeld geen LED-scherm, geen Bluetooth verbinding of Voice-control en geen vaatwasbestendige onderdelen. Dit zijn natuurlijk nadelen van de Magnifica; maar deze gebreken zorgen er juist voor dat de prijs zo laag kan blijven!

Wat is de conclusie van de De’Longhi Magnifica koffiemachine?

De De’Longhi Magnifica is de koffiemachine die voor iedereen geschikt is. Met een betaalbare prijs wordt het voor iedereen mogelijk om in zijn- of haar huis te genieten van een vers gezet kopje bonenkoffie! Daarnaast ken de De’Longhi Magnifica niet teveel poespas. Er is geen LED- of OLED scherm aanwezig, geen bluetooth verbinding, geen beschikbare applicatie en de onderdelen kunnen niet in de vaatwasser schoongemaakt worden.

Voor deze prijs is het dan ook zeer begrijpelijk dat deze onderdelen niet aanwezig zijn. Wat er wél in zit is verse bonenkoffie met één druk op de knop, volledig personaliseren van jou kopje koffie, metalen maalschijven een automatisch reinigingsprogramma én een melkopschuimer. Kortom: Voor de prijs waarvoor deze koffiemachine wordt aangeboden is die weergaloos. Het model is dan ook voor iedereen geschikt om aan te schaffen!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Eenvoudig te gebruiken Goede kwaliteit koffie Wordt tegen een zeer lage prijs aangeboden Automatisch reinigingsprogramma voor makkelijk onderhoud [/i2pros][i2cons] De melkopschuimer wordt niet automatisch gereinigd waardoor deze handmatig schoongemaakt moet worden [/i2cons][/i2pc]

De Philips 5000 serie EP5360/10 is ook een volautomatisch koffiezetapparaat waarmee je gemakkelijk zes verschillende soorten koffie kan maken. Ook bij dit model vergt het maar één druk op de knop om de koffie te zetten. Naast de zes verschillende soorten koffie die je kunt zetten kan je ook nog kiezen uit 5 aroma sterkten. Het is bij de Philips 5000-serie mogelijk om temperatuur en hoeveel naar eigen wens aan te passen.

De Philips 5000 serie kent een AquaClean filter wat ervoor zorgt dat je tot 5000 kopjes koffie kunt zetten zonder te ontkalken! Voordat je 5000 kopjes koffie hebt gedronken ben je – zelfs als gezin- een flinke tijd verder. Ontkalken is dus niet vaak nodig wat het gebruikersgemak sterk verhoogt. Daarnaast kent de Philips 5000 serie ook nog een ingebouwd melkreinigingssysteem wat ervoor zorgt dat je ook het melkreservoir niet zelf hoeft te reinigen!

De Philips 5000 serie biedt je voor een betaalbare prijs ongelofelijk lekkere koffie én gebruikersgemak!

philips 5000 serie stel - coffeeboon

Welke specificaties kent de Philips 5000?

Zoals hierboven ook al vernoemd is het met de Philips 5000 mogelijk om je koffie met één druk op de knop te zetten. Daarnaast is het mogelijk om je eigen koffierecepten op te slaan waarbij sterkte, hoeveelheid en temperatuur kunnen worden aangepast. In de Philips 5000 serie zit een apart vakje voor gemalen koffie, wat het makkelijk maakt om decafeïne koffie te zetten. Dit kan heel fijn zijn wanneer je op zijn tijd van koffie wilt genieten maar de cafeïne even achterwege wilt laten!

Een nadeel van de Philips 5000 serie is dat deze meer geluid produceert dan de meeste koffiemachines uit deze lijst. Dit kan erg vervelend zijn in sommige situaties. Zoek je bijvoorbeeld een koffiemachine voor op werk of in je restaurant? Dan raden wij aan naar een model te kijken die iets meer geluidsstil is. Echter, wanneer je de machine voor thuisgebruik koopt is het geen groot probleem.

Wat zijn de nadelen van de Philips 5000 serie?

 

Ondanks dat de Philips 5000 serie een goede koffiemachine is zijn er ook een aantal nadelen te benoemen. Allereerst is het waterreservoir met 1,8L wat kleiner dan de meeste andere modellen. De rest van de machine is 34 x 21,5 x 43 (H-B-D) centimeter wat normale afmetingen zijn. Met deze afmetingen past de Philips 5000 gemakkelijk in een standaard keuken.                 

Conclusie van de Philips 5000

De koffiemachine van Philips is zeer geschikt voor mensen die waarde hechten aan goede kwaliteit koffie. Daarnaast is het model ook zeer geschikt voor mensen die waarde hechten aan het hebben van handige features in het apparaat. Het is bij de Philips 5000 mogelijk om je koffie aan te passen naar jouw wensen. Helaas kent het apparaat geen koffieprofielen. Een groot voordeel van de Philips 5000 is het reinigingssysteem. Dit systeem reinigt niet alleen de normale leidingen maar ook het melksysteem!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding Koffie kan je naar eigen smaak aanpassen Goede automatische reinigingsfunctie, ook voor je melksysteem Optie om twee kopjes tegelijkertijd te zetten! [/i2pros][i2cons] De Philips beschikt helaas niet over beschikbare koffieprofielen die je koffievoorkeur onthoudt. Wanneer je twee verschillende soorten koffie tegelijkertijd wilt drinken is dit niet de juiste optie. Het model heeft maar één bonenreservoir Het waterreservoir van 1,8L [/i2cons][/i2pc]

Wanneer je wilt genieten van de lekkerste, vers gezette espresso is de Krups arabica dé koffiemachine voor jou! Met de krups arabica is het daarnaast ook mogelijk om je koffie precies af te meten naar jouw wensen. Wil jij dat je koffie zo lang mogelijk zijn warmte behoudt? Dan ben je hier op de juiste plek! De Arabica Automatic warmt je koffiekopje op om je koffie warm te houden.

De Krups arabica staat erom bekend overheerlijke koffie te maken met haar specialisatie in Espresso. De Krups Arabica Automatic is dan ook een koffiemachine die gemaakt is voor de echte liefhebber.

Naast de optie(s) om je espresso te maken is het ook mogelijk om met de Arabica een sterke espresso te bereiden. Deze sterke espresso is de vervanger van de dubbele espresso en zorgt ervoor dat het zetten van een dubbele niet meer nodig is. Dus wanneer jij even een opkikker nodig hebt, of gewoon lekker wakker wilt worden maakt de Arabica je dit erg gemakkelijk! Wanneer jij een echte espresso liefhebber bent dan raden wij de Krups Arabica zeker aan als koffiemachine!

Geniet van de heerlijke Aroma’s en krachtige espresso die de Krups Arabica elke morgen weer voor je produceert!

Wat zijn de specificaties van de Krups Arabica Automatic?

De Krups Arabica kent meerdere mogelijkheden om de maalgraad, temperatuur en het niveau van het water aan te passen. Ook is het mogelijk om met de Krups Arabica je kopjes voor te verwarmen zodat je verse kopje koffie of espresso langer warm blijft! De Krups Arabica kent ook een hele speciale toevoeging die speciaal door Krups is gepatenteerd! Dit is namelijk een heus thermoblock-systeem welke ervoor zorgt dat de machine duurzaam met haar energie omgaat. Hierdoor verliest de Krups Arabica niet veel energie wanneer deze het waterreservoir wilt verwarmen. Een groot deel van de energie wordt dus omgezet in warmte!

Het waterreservoir van de Krups Arabica is uitneembaar en kent een sensor die aangeeft wanneer het reservoir leeg is. De koffie-uitloop van de Arabica is zelf te verstellen in hoogte. Daarnaast kent het model ook een automatische dubbele maalcyclus voor de grotere koffiemokken.

Aan de voorkant van de Krups Arabica bevindt zich een klein stoompijpje. Met dit stoompijpje is het mogelijk om melk op te schuimen  maar het kan ook gebruikt worden om andere soorten drankjes te verwarmen. De koffie die met de Arabica gezet wordt, word gezet onder een druk van 15 bar! Bar is de eenheid waarin druk gemeten wordt. Uit onderzoek blijkt dat 15 bar de perfecte druk is om een overheerlijke espresso te zetten!

Wat zijn de voordelen van de Krups Arabica EA8150?

Wanneer je een échte espressoliefhebber bent dan is het tijd om nu goed op te letten! In dit stuk zal omschreven worden wat deze aankoop een écht goede aankoop maakt voor de espressoliefhebber. De Krups Arabica geeft je de optie om vier verschillende instellingen aan te passen en zelf te veranderen. 

Dit zijn de: maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume. Daarnaast heeft de Arabica de mogelijkheid om je kopjes voor te verwarmen zodat je nooit meer koude of lauwe koffie hebt!

Naast deze mogelijkheden kent de Krups Arabica een weerzinwekkend Lcd-scherm aan de voorkant van het apparaat. Onder het Lcd-scherm bevindt zich een aantal overzichtelijke toetsen waarmee je het apparaat kan besturen. Het design is zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer je vrienden of familie over de vloer hebt kan je deze ook altijd gerust stellen met een heerlijke cappuccino. Dit wordt mede- mogelijk gemaakt door het aanwezige stoompijpje. Ook kan de Arabica extra sterke espresso zetten, waardoor je nooit meer een dubbele espresso hoeft te zetten!

 

Als laatste is het ook mogelijk om twee eigen koffieprofielen te creëren met de Krups Arabica. Hierdoor kan jij- en je partner- je koffiespecialiteiten opslaan om altijd je eigen perfecte kopje koffie te zetten!

Kent de Krups arabica ook nadelen?

Een van de nadelen die wij hebben ondervonden aan de Krups Arabica is hoe moeizaam het is om een cappuccino te zetten.  Vergis ons niet, het is zeker mogelijk. Maar het vergt wel een extra handeling door het opschuimen van het melk. Een ander nadeel is het niet hebben van de mogelijkheid om hoge glazen te plaatsen onder het model. Het model is dus niet uitermate geschikt om een latte macchiato te maken. Als je zoekt naar een model voor de beste latte macchiato ben je bijvoorbeeld goed uit bij de Siemens EQ6 + S100 op plek 7!

Conclusie van de Krups Arabica

Wanneer jij op zoek bent naar een koffiemachine die krachtig, fijn en overheerlijke Italiaanse espresso biedt, dan ben je bij de Krups Arabica op de juiste plek. Wanneer jij groot liefhebber bent van cappuccino’s of latte macchiato ’s dan adviseren we je om naar een ander model in deze lijst te kijken.

De kwaliteit van de espresso’s van de Krups Arabica is dan ook weerzinwekkend en zeker de aankoop waard! Sla daarnaast je twee favoriete koffieprofielen op om elke morgen, middag en avond je favoriete kopje koffie te drinken!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Perfecte espresso Groot Lcd-scherm Opslaan van koffieprofielen Kopjes voorverwarmer [/i2pros][i2cons] Trilt soms wat hevig Maakt geen cappuccino [/i2cons][/i2pc]

De titel verklapt het eigenlijk al! De Siemens EQ.6 is veruit het beste model voor een lekkere latte macchiato! Dit houdt natuurlijk niet in dat het model niet geschikt is voor andere koffie, in tegendeel. Maar het verkooppunt van dit model is toch wel de lekkere latte!

Naast een overheerlijke latte biedt het model ook nog de mogelijkheid om een normaal kopje koffie te zetten, een cappuccino, espresso of een koffie verkeerd. En dit wordt allemaal aangeboden tegen één druk op de knop!

De Siemens EQ6 kent een prachtig display aan de voorkant van de koffiemachine. Dit design geeft het model een zeer mooie en luxueuze uitstraling. Daarnaast is het design zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk! De koffiemachine heeft de mogelijkheid om twee kopjes koffie of koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten! Dus als jij twee espresso’s wilt zetten zijn deze binnen een paar seconden klaar!

De Siemens EQ6 +S100 biedt je alles wat je nodig hebt tegen een prachtig, luxueus design. Zet gemakkelijk de overheerlijkste latte macchiato!

Specificaties van de Siemens EQ6

De koffiemachine beschikt over een ruim waterreservoir van 1,7L. Het bonenreservoir van de Siemens is ook vrij ruim met haar 300gram. Het model schikt over een prachtig touchscreen scherm en een aroma deksel. Daarnaast is het reinigen van de koffiemachine makkelijker dan ooit met de Siemens. Dit wordt mogelijk gemaakt door het automatische ontkalkingssysteem en een automatische reiniging van het melkreservoir.

Siemens EQ 6 bonen - coffeboon

De koffiemachine heeft een optie tot de ‘AromaDouble Shot’. De AromaDoubleShot is een proces waarbij het maal- en zetproces tot tweemaal wordt uitgevoerd. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om extra sterke koffie zetten zonder de bitterheid die hier normaliter mee gepaard gaat! Een hele fijne extra additie vonden wij.

De inhoud van je kopje koffie kun je zelf nauwkeurig samenstelling. Wanneer dit nog niet voldoende biedt heb je ook nog de optie om je verhouding van melk- en espresso aan te passen voor elk kopje koffie wat je zet! Daarnaast wordt er met de Siemens de mogelijkheid geboden om de hardheid van je water in te stellen. Hierdoor vormt er minder snel kalkaanslag in je apparaat waardoor het een duurzaam model wordt dat erg lang meegaat!

Wat zijn de voordelen van de Siemens?

Hierboven zijn natuurlijk al een aantal belangrijke voordelen van de Siemens EQ6 benoemd! Maar er zijn nog een aantal belangrijke specificaties die wij als écht voordeel zien voor dit model. Zo is het mogelijk om bij de Siemens tot twee koffieprofielen op te slaan. Daarnaast is de display van de Siemens koffiemachine ongelofelijk gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik.

De Siemens is uitgerust met een systeem dan iAroma heet. Meerdere apparaten van Siemens kennen die systeem. iAroma zorgt er dan ook voor dat de koffie-ervaring optimaal is door de zeer goede kwaliteit van de maalschijven, de slimme waterpomp en een intelligent verwarmingssysteem!

Kent de Siemens EQ6 ook nadelen?

De Siemens EQ6 kent een zeer breed aanbod van verschillende, overheerlijke kopjes koffie. Het nadeel dat hierbij komt kijken is dat er ‘maar’ twee koffieprofielen kunnen worden opgeslagen. Wanneer jij dus geniet van meerdere verschillende soorten koffie is het mogelijk dat je deze soms handmatig in zal moeten voeren! Voor de rest hebben wij geen noemenswaardige nadelen ontdekt bij de Siemens! Wel moet je wat dieper in de buidel tasten voor dit model. Als je op zoek bent naar een goedkoper model adviseren wij je naar de de’longhi magnifica te kijken!

Conclusie

De Siemens EQ6 is een ongelofelijk fijn model om in huis te halen. Dit komt door het brede profiel aan koffiemogelijkheden dat geboden wordt, in combinatie met de overheerlijke latte macchiatio die je hiermee kunt zetten! 

De Siemens is niet voor iedereen weggelegd door het prijskaartje en je zult iets dieper in de buidel moeten tasten. Maar wij vinden het de aankoop zeker waard, met name wanneer je op zoek bent naar een apparaat die een goede latte macchiato zet!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] iAroma-systeem melk- en espressoverhouding aanpassen In te stellen op waterhardheid bonenreservoir van 300g [/i2pros][i2cons] Prijskaartje Maar twee koffieprofielen opslaan [/i2cons][/i2pc]

De Jura A1 spring er bij ons qua design niet echt uit, maar heeft een aantal functionaliteiten die onderscheidend zijn ten opzichte van de andere koffiemachines in de lijst. De Jura A1 kent voor haar prijs een wat minimalistisch design, wat ons niet super aanspreekt maar de bonen koffiemachine heeft ook grote pluspunten!

Een van de grootste voordelen is de nieuwe koffiemolen die ervoor zorgt dat je koffie twee keer zo snel wordt gemalen als bij een andere koffiemachine. Ook maakt het model gebruikt van een technologie genaamd de P.E.P. technologie waardoor de koffie een zeer volle smaak krijgt!

De Jura A1 is een koffiemachine die aansluit bij een gebruiker die niet heel intensief koffie drinkt, maar wel af en toe wilt genieten van de lekkerste koffie. De koffie van de Jura A1 is dan ook ongelofelijk goed! Echter, het model heeft geen mogelijkheden om koffiespecialiteiten met melk te zetten.

De Jura A1 is perfect voor de gebruiker die af en toe een kopje koffie wilt, maar dan wel direct dé lekkerste koffie voor een goede prijs!

Wat kan de Jura A1 bonen koffiemachine allemaal?

De Jura A1 heeft ongelofelijk lekkere aroma´s die geproduceerd worden door het bijzondere impulsextractieproces. Daarnaast is het met je Jura A1 mogelijk om drie specialiteiten te maken waarbij een aantal specificaties aangepast kunnen worden. Zo kun je zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aanpassen. Dit is wat minder uitgebreid dan de meeste koffiemachines in de bovenstaande lijst, zeker voor de aangeboden prijs!

Jura a1 koffiezetapparaat koffieboon

De Jura A1 is gemakkelijk in haar onderhoud doordat er een geïntegreerd spoel- en reinigingsprogramma aanwezig is. Het is met de Jura A1 mogelijk om ‘maar’ 1 kopje koffie tegelijkertijd te zetten. Dus wanneer je een partner hebt en je wilt graag twee kopjes koffie tegelijkertijd klaar hebben is de Jura A1 niet de beste optie voor jou.

Wanneer je op zoek bent naar een luxere machine van Jura is een espressomachine met een melkopschuimer mogelijk een betere optie. Dit model heeft geen mogelijkheid om melk op te schuimen waardoor het aanbod van koffiespecialiteiten aanzienlijk afneemt.

Voordelen van de Jura A1

De bonen koffiemachine heeft de mogelijkheid om met one touch koffie te zetten. Het model kent 5 verschillende programma’s maar maakt helaas geen gebruik van aroma controle. Wél heeft de Jura A1 een instelbare maalgraad en een verstelbaar watervolume.  De Jura kent 1 bonenreservoir, wat op zich genoeg is voor 99% van de gebruikers!

Nadelen van de Jura A1

De jura A1 kent helaas geen kopjesverwarmer waardoor de koffie sneller in temperatuur afneemt. Daarnaast is de Jura A1 niet via een applicatie bestuurbaar. Ook is het met dit model niet mogelijk om de zetgroep af te nemen.

Conclusie Jura A1

De Jura A1 is het meest geschikt voor mensen die graag af en toe genieten van een overheerlijk kopje koffie. De nadruk ligt hier op af en toe omdat de koffiespecialiteiten die aangeboden worden niet zeer uitgebreid zijn. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om melkspecialiteiten te maken met de Jura A1. Een ander nadeel wat wij ondervonden van de Jura A1 is het gemis van een kopjes verwarmer, waardoor koffie snel af kan koelen!

Wij adviseren de Jura A1 dan ook echt wanneer je af en toe de lekkerste koffie wilt. Want de koffie die de Jura A1 produceert is wel enorm lekker; met zeer sterke en fijne aroma’s!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Zeer goede kwaliteit van koffie Overheerlijke aroma’s Makkelijker te reinigen [/i2pros][i2cons] Gemis van een kopjesverwarmer Qua design niet heel bijzonder Geen mogelijkheid om koffiespecialiteiten met melk te zetten. [/i2cons][/i2pc]

De Philips 3000- serie is in 2018 bekroond tot beste koop als het gaat om koffiezetapparaten. We leven nu in 2024 maar dit betekent niet dat de 3000-serie niet meer relevant is. Wij vinden wel dat er betere aankopen te doen zijn maar het is nog steeds een goed model!

Het grote voordeel van de Philips 3000 is de goedkope prijs. Het model wordt aangeboden tussen de 300 en 400 euro wat het een stuk goedkoper maakt dan de meeste koffiemachines op de markt. Echter, de De’Longhi Magnifica is nóg goedkoper en komt door ons beter uit de test. Wanneer prijs dus je pijnpunt is adviseren wij je te kijken naar de De’Longhi Magnifica.

De Philips 3000 serie is iets minder goed dan de meeste apparaten in de lijst. De kwaliteit van de koffie is niet zo goed als de rest en de functies zijn wat minder uitgebreid. Maar vergis je niet: de Philips 3000 maakt nog steeds zeer degelijke koffie!

Voor de prijs waarvoor het model wordt aangeboden is de Philips 3000 meer dan voldoende en blijft het zelfs in 2024 een degelijke aankoop.

Specificaties van de Philips 3000 serie

De Philips 3000 serie maakt gebruik van de mogelijkheid tot het maken van een gebruikersprofiel. Daarnaast is het mogelijk om je melkvolume en koffiesterkte zelf aan te passen. 

Helaas is het niet mogelijk om de temparatuur zelf aan te passen. Het is mogelijk om tegelijkertijd twee kopjes koffie te zetten met de Philips koffiemachine.

In de Philips 3000 zit een geïntegreerde koffiemolen en een opwarmsysteem. Er wordt gebruik gemaakt van een mooi scherm wat helaas geen touchscreen is. 

Het lekbakje en de zetgroep zijn uitneembaar om handmatig schoon te maken. Daarnaast ken de Philips 3000 ook nog een automatisch reinigingsprogramma!

Voordelen van de Philips 3000

De grote voordelen van de Philips 3000 is de goedkope prijs gecombineerd met een mooi apparaat dan een strak en slank design kent.  Het ingebouwde stoompijpe en het warme water zijn heel makkelijk te bedienen. Daarnaast is de koffie – ondanks dat je dit niet zelf kan aanpassen- van goede temperatuur waardoor je warme, maar niet te warme koffie krijgt. Het gebruiksgemak van de Philips 3000 is dan ook erg fijn. Hiervoor levert het wel wat in op kleine specificaties en algehele productspecificaties. Maar wanneer je op zoek bent naar een goed kopje koffie voor een degelijk goedkope prijs ben je hier aan het juiste adres!

Nadelen

Een van de nadelen die wij ondervonden aan de Philips 3000 is dat het knopje constant rood flikkert. Dit staat totaal niet in de weg van een heerlijk kopje koffie, maar kan een beetje vervelend zijn. Daarnaast is de Philips 3000 wat lawaaierig. Meer dan de meeste koffieapparaten die in dit artikel wordt beschreven. Niet hét ideale model voor op de werkvloer dus!

Conclusie Philips 3000

De Philips 3000 biedt je waar voor je geld, dat is iets wat wij wel ondervonden hebben. Het is een vergelijkbaar model- en een concurrent van de De’Longhi Magnifica. De koffiemachine is één van de goedkoopste die bij ons goed uit de test kwam. De meeste nadelen die hier ondervonden worden zijn door mensen die in het bezit (zijn geweest) van een duurder apparaat. Dan is het een teruggang van luxe. Wanneer dit niet het geval is, is de Philips 3000 meer dan afdoende als goed koffiezetapparaat!

Het verschil in koffie is voor de échte liefhebber te merken tussen de Philips 3000 en een duurdere optie. Voor de ‘gewone burger’ is dit minder merkbaar en is de koffie van de Philips 3000 meer dan goed genoeg! Als je twijfelt over het kopen van dit model raden wij het aan wanneer je niet te veel geld wilt besteden en de De´longhi Magnifica niet in jouw smaakt valt!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Goede prijs/kwaliteits verhouding Beste koop van 2018 Eenvoudig in gebruik Mooi design [/i2pros][i2cons] Maakt veel lawaai bij het zetten van koffie Niet heel uitgebreid Constant rood flikkerend lampje [/i2cons][/i2pc]

Het design van de Melitta Caffeo Solo is zo mooi dat het bijna terug te proeven is in je koffie! De reden dat de Melitta Cafeo genoemd wordt in deze lijst is voornamelijk omdat het een design kent dat perfect past in een kleinere keuken! Het model neemt heel weinig ruimte in en staat super strak, en dat tegen een vrij lage prijs. De machine is een lust voor het oog en wij zijn er op het gebied van Design dan ook volledig van verkocht.

Voor maar 300 euro heb je Melitta al in huis. Dit is een zeer lage prijs en in concurrentie met de De´Longhi Magnifica de laagste in de lijst. Hierbij komt wel kijken dat de kwaliteit minder goed is dan de duurdere modellen in de lijst. 

De Melitta is een echte eye-catcher wanneer deze in je keuken staat en het model neemt niet veel ruimte in. Het kent een prachtige smalle vorm en maakt gebruik van eenvoudige knoppen waardoor het een genot is om naar de Melitta te kijken!

Naast het overheerlijke design zet de Melitta ook nog eens degelijke koffie. Het is niet zo goed als een model van Jura bevoorbeeld, maar voor deze prijs kan je dat ook niet verwachten. Het is een heel goed allround model voor een lage prijs!

Maak je vrienden jaloers met het prachtige design van de Melitta Caffeo Solo en laat deze eye-catcher schitteren in jouw keuken!

Melitta Caffeo Solo koffie koffiezetapparaat- coffeboon

Specificaties van de Melitta koffiemachine

De Melitta solo zet zeer goede koffie en espresso

Het model kent een bijzondere functie genam de voorzetfunctie waarmee de machine de koffie met water overgiet voordat het koffiezet proces begint. Hierdoor worden nog meer aroma’s vrijgemaakt en ruikt jouw koffie nog lekkerder! 

Bij de Melitta is het mogelijk om de volgende aspecten zelf in stellen en aan te passen : koffiesterkte, maalgraad, temperatuur en de hoeveelheid water.

 

Met de bovenstaande specificaties zorgt de Melitta ervoor dat jouw koffie erg lekker wordt. Naast alle bovenstaande opties kent het model ook een one-touch espresso optie waarmee je met één druk de lekkerste espresso klaar hebt. Wanneer je de Melitta gebruikt hebt schakelt deze zichzelf automatisch uit om energieverbruik en gevaar te voorkomen. Het model is gemaakt van kunststof wat ervoor zorgt dat deze niet snel beschadigd kan raken- waardoor het een zeer duurzaam model is.

Welke voordelen kent het Melitta apparaat?

Zoals al eerder benoemd is het grootste voordeel van de Melitta het prachtige design. Het is echt een genot voor het oog en het model is zeer compact waardoor het makkelijk in elke keuken past. Met haar 20cm breed is het de kleinste van de lijst.

De Melitta Caffeo is perfect wanneer je op jezelf woont of een kleiner apparatement of huis hebt. Het model past makkelijk in de keuken of ergens in de woonkamer en oogt prachtig. De Caffeo is een van de smalste machines verkrijgbaar op de markt.

Naast het design is er ook nog de mogelijkheid om de koffie uitloop aan te passen aan hoogte. Hierdoor is het mogelijk om gemakkelijk een eigen latte macchiato te maken!

Conclusie

De Melitta Caffeo Solo is een prachtig, stijlvol en zeer elegant apparaat dat een echte eye-catcher is in je keuken! Naast het prachtige design is de koffie van de Cafeo solo ook nog eens erg lekker. Het is mogelijk om heerlijke koffie, espresso of latte macchiatio te maken dus voor ieder wat wils!

Wij raden het model qua koffie vooral aan voor mensen die hun koffie graag zwart drinken. Wanneer je op zoek bent naar een wat groter, luxer apparaat raden wij aan naar een ander apparaat in de lijst te kijken. Maar voor een laag budget en weinig ruimte is de Melitta perfect in jouw woonkamer of keuken!

[i2pc pros_icon="icon icon-check-4" cons_icon="icon icon-ban-1" show_button="false" pros_title="Voordelen" cons_title="Nadelen" ][i2pros] Strak Design Heel smal, past dus overall Verstelbare koffie-uitloop Unieke voorzetfunctie [/i2pros][i2cons] Kunnen niet veel bonen in Geen melkopschuimer [/i2cons][/i2pc]

Koopgids – Belangrijkste specificaties & tips voor het kopen van een koffiemachine

Hieronder zullen een aantal onderwerpen besproken worden die van belang zijn wanneer je van plan bent een koffiemachine of koffiezetapparaat aan te schaffen. Er worden specificaties besproken die niet altijd aanwezig zijn bij elke koffiemachine, dit differentieert vaak in de prijs van het product. De specificaties bepalen wat jouw voorkeur is voor je favoriete kopje koffie! Bij elk onderwerp zullen wij uitleggen wat het kan, wat het inhoudt en wat het voor jou kan betekenen!

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.SB opschuimer

Tip 1 : De Melkopschuimer

Eerder in het artikel is de melkopschuimer ook al een paar keer voorbijgekomen en kort besproken. Graag geven wij nog wat meer informatie over wat de melkopschuimer precies inhoudt en wat de functies hiervan zijn. Daarnaast bespreken we nog even de verschillende varianten van de melkopschuimer.

Allereerst kennen we koffiemachines waarbij het niet mogelijk is om melk te schuimen. Deze koffiemachines zijn gericht op mensen die liever zwarte koffie of espresso drinken, aangezien hier geen melk aan toegevoegd wordt. Dit spreekt verder voor zich.

Ten tweede kennen wij machines die gebruik maken van een stoompijpje. Het stoompijpje bevindt zich naast je koffieuitloop en is het kleine ijzeren staafje. Het stoompijpje wordt gebruikt om verschillende soorten dranken op te warmen – waaronder de melk. Het stoompijpje kan dus ook als opschuimer worden gebuikt. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een melkkan waardoor de melk op de juiste manier kan worden opgeschuimd, net als bij een echte barista. Daarnaast kan het stoompijpje ook likeur opwarmen wanneer je bijvoorbeeld een irish coffee wilt drinken!

Een andere optie die je kunt tegenkomen is een melkopschuimer inclusief een slangetje. Hierbij schuimt het apparaat zelf je melk op. Het enige wat je hier zelf hoeft te doen is het slangetje in een pak melk of een melkreservoir hangen.

Als laatste kennen we ook nog apparaten die gebruik maken van een geïntegreerd melkreservoir. Het enige wat je hierbij hoeft te doen is het melkreservoir dat ingebouwd zit af en toe aan te vullen. Meestal zijn deze machines wat prijziger dan een optie waarbij bijvoorbeeld alleen een stoompijpje gebruikt wordt.

Wanneer je graag drankjes drinkt waar melk in zit – zoals een cappuccino of latte macchiato – is het aan te raden om een machine te kiezen met een geïntegreerd melkreservoir of een melkopschuimer met een slangetje. Dit zorgt ervoor dat je niet veel tijd kwijt bent aan het maken van de lekkerste koffiespecialiteiten en kan je je tijd aan nuttige dingen besteden!

Tip 2 : Reiniging van je koffiemachine

Reiniging van de koffiemachine is een belangrijk onderdeel. Het is namelijk van groot belang dat je de koffiemachine schoon houdt voor optimaal gebruik. Echter, we kennen ook opties waar dit automatisch gebeurd. Bij de reiniging kennen we weer verschillende opties. Hieronder zullen verschillende reinigingsprogramma’s en mogelijkheden besproken worden!

De eerste variant die we kennen is de meest simpele : de automatische reiniging. Deze optie zit ingebouwd in de meeste van de duurdere koffiemachines en de meeste uit deze lijst. De automatische reiniging zorgt ervoor dat de leidingen gespoeld worden met water, waardoor deze schoon gehouden worden. Hoe meer opties je hebt op je machine voor zo’n reinigingsprogramma hoe makkelijker het is om je machine schoon te houden!

Jura s8 reinigingsprogramma

Naast de automatische reiniging kennen we ook nog een automatisch ontkalkingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de leidingen waar het water door stroomt automatisch ontkalkt worden! Hierdoor vormt er minder kalkaanslag in de leidingen waardoor de levensduur van het apparaat verbeterd wordt. Af en toe is er ook een optie tot een anti-calcium waterfilter wat ervoor zorgt dat het ontkalkingsprogramma minder vaak hoeft te worden uitgevoerd. Niet essentieel, maar is ook bevorderend voor de levensduur.

Wanneer je een machine met een melkopschuimer hebt is er soms ook een optie tot het automatisch reinigen van het melksysteem. Dit is handig in gebruik en zorgt ervoor dat je het melksysteem niet zelf hoeft te reinigen. Dit systeem reinigt de slangetjes en leidingen van je melksysteem. Melkresten zijn vaak moeilijk handmatig te verwijderen dus een automatisch systeem kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de koffie perfect blijft!

Tip 3 : Voorkeursinstellingen van je koffieapparaat

Er zijn erg veel verschillen in de voorkeursinstellingen tussen de koffiemachines. Een voorkeursinstelling is een instellingen die je kunt aanpassen zodat je koffie precies wordt zoals jij het wilt. Bij de eerste aankoop van een koffiemachine kan het een beetje overweldigend zijn, omdat er zoveel opties zijn om uit te kiezen. Hiervoor zijn wij om jou te helpen en hieronder zullen wij bespreken wat deze instellingen inhouden en waar ze voor dienen!

Allereerst willen wij het hebben over de maalgraad. De maalgraad is een optie om te kiezen hoe fijn de bonen gemaald wordt. De vuistregel is: Hoe fijner de maalgraad, hoe langzamer het water door de gemalen koffie stroomt. 

koffieprofielen Siemens eq6 plus S500 - coffeboon

Wanneer je de maalgraad op fijner instelt komt er een sterkere en aromatischere koffie uit de machine. Wanneer jij je koffie te sterk vindt raden wij aan om eens met je maalgraad te spelen. Het veranderen van je maalgraad kan ervoor zorgen dat de bonen grover gemalen worden waardoor de intensiteit van de koffie afneemt!

Daarnaast kan de soort bonen ook van invloed zijn op de intensiteit van je koffie. Er zijn twee verschillende soorten bonen. Je kunt hier meer over lezen bij : Arabica bonen en Robusta bonen.

Een andere optie die je tegen gaat komen is het instellingen van de sterkte van de koffie. Wij ervaren dit als een hele fijne functie, zeker wanneer je op maandag morgen net wat meer sterkte in je kopje koffie wilt ;). Maar wat gebeurt er precies wanneer je de koffiesterkte aanpast?

Wanneer je op de machine een hogere sterkte van de koffie instelt worden er meer bonen gebruikt bij het bereiden van je kopje koffie. Logischerwijs geldt : hoe meer bonen, hoe langzamer de bonen gemalen worden. Hierdoor neemt de sterkte van de koffie dus toe. Door dit proces neemt het gehalte van cafeïne in je koffie ook toe wat perfect is voor een kopje koffie in de ochtend!

Daarnaast zijn er nog apparaten waarbij je de mogelijkheid hebt om de temperatuur van je koffie in te stellen. Uit onderzoek blijkt dat de beste temperatuur voor koffie ligt tussen de 92 en 96 graden. Wanneer de temperatuur een hoogte bereikt boven de honderd graden kunnen de koffiebonen verbranden waardoor de smaak erg bitter wordt. Bij een lagere temperatuur verdwijnt deze bittere smaak en wordt ruimte gemaakt voor een zoetere smaak.  Dit zijn dus ook instellingen waarmee je een beetje moet spelen om de lekkerste smaak voor jou koffie te vinden.

Als laatste is er ook nog een mogelijkheid om hoeveelheid water die gebruikt wordt in te stellen. Wanneer je meer water instelt bij je koffie kan je bijvoorbeeld een americano maken!

Keramische maalschijven - coffeeboon

Tip 4: Verschil in maalschijven

Als laatste kennen we ook nog twee verschillen in maalschijven wanneer je een koffiemachine aanschaft. Er zijn namelijk metalen maalschijven en keramische maalschijven. De metalen maalschijven zitten in een wat lagere prijsklasse- waarbij de keramische schijven vaak wat duurder zijn. Een groot nadeel van de metalen schijven is dat deze sneller slijten- waardoor deze vaker vervangen moeten worden.

Keramische maalschijven zijn dus duurder dan de metalen maalschijven. Wanneer je geregeld koffie drinkt adviseren wij dan ook – wanneer je budget dit toelaat- om naar een machine te kijken met keramische schijven. De schijven zijn namelijk veel duurzamer in gebruik en zijn beter gemaakt voor het maken van grote hoeveelheden koffie.

Eindconclusie koffiemachine

Zo, dat was een flinke pil. Nu we alle eigenschappen en onze beste tien koffiemachines hebben besproken hopen wij dat we een goed plaatje hebben neergezet over alle informatie die je nodig hebt. Iedereen drinkt zijn koffie op zijn of haar eigen manier- en dat begrijpen wij als geen ander. Het is dus nu taak aan jou om de beste keuze voor jezelf te maken en te spelen met de juiste instellingen. Wanneer je dit doet heb je binnen no-time de lekkerste koffie bij jou thuis!

Als je dit nou een leuk artikel vond of een vraag hebt: Laat vooral een reactie achter hieronder. Wij staan klaar om jou te helpen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vindt je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie