De 5 beste barista weegschalen voor het zetten van koffie met de juiste verhoudingen

Een goede barista kan natuurlijk niet zonder koffiemachine om de lekkerste bakjes koffie in tal van varianten te zetten. Er is echter nog wel een en ander meer wat onontbeerlijk is in de keuken of in je horecagelegenheid om een goede cappuccino, latte macchiato, espresso en meer te kunnen maken. Vergeet zeker niet om een goede weegschaal aan te schaffen, want zo weet je precies hoeveel koffie je gebruikt en maak je daar het ultieme bakje troost mee.

#1 Beoordeeld
BaristaPro Koffie Weegschaal met Timer - 0,1 tot 3kg + GRATIS BaristaPro microvezeldoek 40x40cm

BaristaPro Koffie Weegschaal met Timer - 0.1 gram tot 3000 gram + GRATIS BaristaPro microvezeldoek met haak 50x30cm Met de digitale BaristaPro Precisie Koffie weegschaal ben je in staat om nauwkeurig de juiste hoeveelheid koffiebonen of gemalen koffie en de hoeveelheid in de kop te wegen. Tevens...

Koffie weegschaal met timer - 0,1 Gram Precisie - Barista Weegschaal – Espressomachine - Barista Essentials

Deze barista essentials koffie weegschaal is speciaal ontwikkeld om je als thuisbarista maximale controle te bieden over het zetproces, zo krijg je grip op de smaak en kwaliteit van je koffie. Met ingebouwde timer voor doorlooptijd, de juiste maat voor je portafilter, anti-slip mat voor gebruik...

Koffie weegschaal met timer - 0,1 gram precisie - barista weegschaal - coffee scale - Digitale keukenweegschaal

Zet de perfecte espresso met maximale controle. Het geheim van een goede espresso (cappuccino e.d.) ligt in de precisie van het wegen en bijhouden van de doorlooptijd. Onze koffie weegschaal zorgt ervoor dat jij als thuisbarista de absolute controle hebt over je zetproces en de smaak van je...

WeighJo Koffie Weegschaal - Digitale Keukenweegschaal - Precisieweegschaal - Barista

Ben jij een echte koffieliefhebber? Maak dan nu de lekkerste koffie zelf! Deze nauwkeurige weegschaal is ontworpen om altijd de juiste hoeveelheid koffie voor jouw perfecte kopje koffie te vinden. Doormiddel van deze koffieweegschaal met timer is koffiezetten gemakkelijk en leuk.NauwkeurigDeze...

Krumble Barista keukenweegschaal - Keukenweegschaal - Weegschalen - Met tarrafunctie - Nauwkeurig - Tot 3000 gram - Zwart

Zet de lekkerste koffie, gewoon thuis Wil jij als een echte barista de lekkerste koffie maken, maar dan gewoon in je eigen keuken? Dan is een barista keukenweegschaal een onmisbaar accessoire. Op dit weegschaaltje weeg je de perfecte verhouding tussen de koffiebonen en het water af. Zo zet je de...

Beste Barista weegschalen

Goede koffie zetten is nog niet zo makkelijk dus wat hulp is nooit weg

Goede koffie zetten vereist natuurlijk enige oefening maar als je je thuis ook wilt bekwamen in deze kunst, dan is het lang geen gek idee om daar de juiste hulpmiddelen bij te gebruiken. Een gewone keukenweegschaal gebruiken om precies de juiste hoeveelheid koffie of bonen af te wegen kan natuurlijk ook maar als je het echt goed wilt doen, kies je het beste voor een speciale barista weegschaal.

Ook hiervoor geldt dat ze van tal van merken en in diverse uitvoeringen te koop zijn. Het zal je zeker niet verbazen dat eens goed bekijken wat er allemaal te koop is en de diverse modellen met elkaar vergelijken altijd een aanrader is. Ook wanneer het een huishoudelijk hulpmiddel zoals een koffie weegschaal betreft.

Waarmee rekening te houden bij het kiezen van een koffie weegschaal?

Indien je kiest voor de aanschaf van een dergelijke weegschaal is het wijsheid om op de volgende punten te letten. Bekijk goed of het een apparaat is dat ook handig is in het gebruik. Let op het minimale gewicht dat ermee af te lezen is maar kijk vooral naar de precisie van de weegschaal. Zeker als je maar één kop koffie zet, heb je natuurlijk niet zoveel bonen of gemalen koffie nodig en het is zaak dat je het precieze gewicht kunt bepalen.

Beste barista weegschalen: onze 3 keuzes

We hebben een aantal speciale weegschaal modellen om koffie mee af te wegen voor je nader bekeken en willen je er een en ander over vertellen. Zo weet jij ook meteen wat de voordelen ervan zijn en zet jij straks koffie in allerlei varianten, als een ware barista. Een nadeel: zo komt straks iedereen bij jou voor een bakje maar dat is natuurlijk ook gewoon gezellig.

WeighJo Koffie Weegschaal

Daar waar we vroeger ons zelf moesten behelpen met een analoge (keuken)weegschaal die nog wel eens wilde afwijken en waarmee je niet altijd alles even zorgvuldig kon afwegen, is dat tegenwoordig al een stuk makkelijker nu verreweg de meeste weegschalen digitaal zijn en dus op de gram af nauwkeurig aangeven hoeveel iets weegt. Dat geldt natuurlijk ook voor de WeighJo Koffie Weegschaal.

Kenmerken van de WeighJo weegschaal

Kenmerkend voor deze weegschaal is dat het apparaat vijf verschillende weeg maateenheden heeft. Zo kun je dus bijvoorbeeld losse koffie wegen maar ook een bekertje met inhoud. De oppervlakte is antislip zodat je er gemakkelijk een kopje of pot op kunt plaatsen zonder dat deze schuift. De weegschaal weegt op 0,1 gram nauwkeurig en kan maximaal drie kilo aan gewicht aan. Een pot met koffie is dus ook geen probleem. De weegschaal is voorzien van een LCD scherm dat ook in het donker af te lezen is en werkt op drie AAA batterijen.

Voordelen

 • Kleine weegschaal die weinig ruimte in beslag neemt
 • Meet zeer nauwkeurig
 • Handig in het gebruik
 • Antislip weeggedeelte

Nadelen

 • Batterijen nodig voor het gebruik
 • Meting kan lichtjes afwijken

BaristaPro Weegschaal met timer

Als je echt als een ware barista te werk wilt gaan, dan is het zeker een aanrader om voor de BaristaPro Weegschaal met timer te kiezen. Hiermee kun je niet alleen de hoeveelheid koffie die je nodig hebt nauwkeurig afwegen, maar kun je met behulp van de timer ook precies zien hoe lang het zetten van het ultieme bakje troost gaat duren. Deze weegschaal maakt daarvoor gebruik van een timer.

Kenmerken van de BaristaPro Weegschaal

De weegschaal zelf is modern uitgevoerd, heeft een roestvrijstalen weegplateau en de kap kun je eraf halen en als bakje gebruiken. Deze koffie weegschaal heeft een LCD display dat ook in het donker afleesbaar is. Vergeet je de weegschaal af te zetten na gebruik? Geen probleem, want deze schakelt zichzelf na verloop van tijd uit zodat je lang met de batterijen kunt doen. De weegschaal kan ook gebruikt worden om koffie (gemalen of in bonen) in combinatie met een beker of pot te wegen waarbij je ook precies kunt aflezen hoeveel koffie je erin doet.

Voordelen

 • Moderne uitvoering
 • Praktisch in het gebruik
 • Display met licht
 • Goed schoon te houden
 • Weegt bijzonder nauwkeurig op 0,01 gram

Nadelen

 • Werkt alleen op batterijen (wel inbegrepen)
 • Niet goedkoop in aanschaf
 • Niet heel klein dus neemt wat ruimte in beslag

Huiz Koffieweegschaal met timer

Deze Koffieweegschaal is speciaal ontworpen om de juiste hoeveelheid koffie voor je espresso of andere koffievariant af te wegen. De weegschaal weegt op 0,1 gram precies dus met het gewicht van de koffie zit je altijd goed. De weegschaal is eenvoudig te gebruiken en heeft een moderne vormgeving. Het oog wil per slot van rekening toch ook wat. Deze koffieweegschaal heeft aan de bovenzijde een antislipmatje. Deze zorgt ervoor dat je beker of pot met warme koffie niet wegglijdt en biedt dus extra veiligheid. Ook als je het warme water of de melk nog moet inschenken over de koffiebonen of filterkoffie.

Kenmerken van de Huiz Koffieweegschaal

Aan de onderzijde van de weegschaal zitten vier antislip pootjes die ervoor zorgen dat de weegschaal tijdens het gebruik niet kan verschuiven. Dit is extra veilig. De weegschaal meet nauwkeurig en de gegevens kun je aflezen op het LED scherm aan de voorzijde. Door de verlichting kun je het altijd goed zien. Deze weegschaal werkt op slechts twee AAA batterijen.

Voordelen

 • Mooi en veilig ontwerp
 • Inclusief antislipmat voor de bovenzijde
 • Licht in gewicht
 • Van kunststof dus makkelijk schoon te houden

Nadelen

 • Mag niet in de vaatwasser
 • Aardig aan de prijs

Veelgestelde vragen

Waarom is een Barista weegschaal nodig?

Een Barista weegschaal is essentieel voor het bereiden van de perfecte kop koffie. Het zorgt ervoor dat u altijd de juiste hoeveelheid koffiebonen of -poeder gebruikt, wat de consistentie en kwaliteit van de koffie verbetert. Door het gebruik van een Barista weegschaal kunt u de smaak en aroma van de koffie beter controleren en reproduceren. Bovendien kan het gebruik van een weegschaal helpen om verspilling te verminderen en geld te besparen door ervoor te zorgen dat u precies de juiste hoeveelheid koffie gebruikt.

Hoe gebruik je een Barista weegschaal?

Het gebruik van een Barista weegschaal is eenvoudig. Plaats de weegschaal op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat hij is gekalibreerd. Plaats vervolgens de koffiebonen of -poeder op de weegschaal en lees het gewicht af op het display. Gebruik de tarra-functie om de weegschaal op nul te zetten en voeg indien nodig meer koffie toe. Start de timer als je de koffie gaat zetten en stop deze als de koffie klaar is.

Wat is het verschil tussen een Barista weegschaal en een standaard keukenweegschaal?

Een Barista weegschaal is ontworpen met speciale functies en precisie om te voldoen aan de behoeften van de koffie-industrie. Het belangrijkste verschil tussen een Barista weegschaal en een standaard keukenweegschaal is de nauwkeurigheid. Barista weegschalen zijn in staat om kleine hoeveelheden koffie nauwkeurig af te meten, tot 0,1 gram. Daarnaast hebben Barista weegschalen vaak extra functies zoals timer en tarra-functies, die nuttig zijn bij het bereiden van koffie.