Beste Smeg koffiemachine (2023): Koopgids & Advies

Er gaat voor de koffieliefhebber natuurlijk niets boven een goede kop koffie, bij voorkeur in verschillende uitvoeringen en smaken zodat je eens een keer kunt variëren en een ander bakkie kunt zetten. Wil je graag koffie maken met melkschuim?

Dan kun je daar twee verschillende apparaten voor gebruiken maar het is natuurlijk handiger om dit met één machine te doen. Het merk SMEG maakt hiervoor prima koffiemachines dus het loont zeker de moeite om daar eens te kijken wat ze allemaal voor producten op de markt brengen.

#1 Beoordeeld
SMEG BCC01WHMEU - Espressomachine - Mat Wit - Volautomatisch

De SMEG Bean to Cup volautomatische koffiemachine BCC01 maakt heerlijke koffie van versgemalen bonen – en dat geheel automatisch! De eenvoudige technologie zorgt voor een heerlijk koffie-ervaring naar keuze met één druk op de knop. Zo beschikt de BCC01 over in totaal 8 functies, waarvan 7...

SMEG ECF02CREU - Handmatige espressomachine - Crème - Stoompijp

De SMEG espressomachine ECF02 is een echte eye-catcher in je keuken of op kantoor. Deze espressomachine ziet er ontzettend stijlvol uit door het ’50 style design. Daarnaast is de ECF02 de perfecte espressomachine voor de liefhebber. De ECF02 zet niet alleen heerlijke koffie, maar is ook nog eens...

SMEG ECF01PBEU - Handmatige espressomachine - Pastelblauw - Stoompijp

De SMEG espressomachine ECF01 is een echte eye-catcher in je keuken of op kantoor. Deze espressomachine ziet er ontzettend stijlvol uit door het ’50 style design. Daarnaast is de ECF01 de perfecte espressomachine voor de liefhebber. De ECF01 zet niet alleen heerlijke koffie, maar is ook nog eens...

SMEG DCF02CREU - Filterkoffiemachine - Crème - Warmhoudfunctie

Productbeschrijving De SMEG filterkoffiemachine DCF02 is een echte eye-catcher in je keuken of op kantoor. Naast het stijlvolle design, zet je de DCF02 ook nog eens een lekkere kop koffie voor je. Wat wil je nog meer? Deze filterkoffiemachine zet maar liefst 10 koppen koffie, heeft een metalen...

SMEG DCF02BLEU - Filterkoffiemachine - Zwart - Warmhoudfunctie

Productbeschrijving De SMEG filterkoffiemachine DCF02 is een echte eye-catcher in je keuken of op kantoor. Naast het stijlvolle design, zet je de DCF02 ook nog eens een lekkere kop koffie voor je. Wat wil je nog meer? Deze filterkoffiemachine zet maar liefst 10 koppen koffie, heeft een metalen...

Makkelijke koffie in een handomdraai

Er zijn veel soorten koffiemachines te koop. Misschien ben je niet zo’n enorme koffiedrinker maar wil je vooral af en toe snel een lekker bakkie zetten om ervan te genieten. In dat geval is een koffiemachine waarvoor je pads, capsules of cups gebruikt natuurlijk ideaal. De hoeveelheid koffie die je nodig hebt, is al voor je afgemeten dus dat klopt altijd. Je kunt ook nog eens variëren in smaken en een bakje koffie is snel gezet met één druk op de knop.

Goede koffie maken kan op veel manieren

Lekkere koffie zetten is een vak apart. Heb je wel behoefte aan zelf de smaak regelen of wil je graag bonen of gemalen koffie gebruiken? Dan is ook daarin het aanbod aan machines erg groot. Deze kun je combineren met tal van andere producten zoals melkopschuimers, koffiemalers en gardes maar er zijn ook apparaten te koop waarmee je zelf in één keer de gewenste koffie kunt maken en dus ook bijvoorbeeld een latte macchiato, cappuccino of koffie verkeerd maakt die echt goed smaakt. Het is maar net wat jij de fijnste en handigste manier vindt om koffie te zetten.

Koffie maken op de manier zoals jij wilt

Wil je je bekwamen in het koffievak en graag een echte barista worden? Dan kun je dat ook thuis leren en schaf je er het beste een goede koffiemachine voor aan. Welke dat is, kan voor iedereen anders zijn. Bekijk goed wat er allemaal te koop is en schaf een machine aan die je aanspreekt en waarmee jij kunt doen wat je wilt. Voor de een zal het werken met een eenvoudig apparaat met gemalen koffie ideaal zijn, daar waar een ander juist zal kiezen voor bonen die nog gemalen worden maar die er dan weer wel de perfecte cappuccino mee wil maken.

Beste Smeg koffiemachines: onze top-3

SMEG ECF01CREU Handmatige espressomachine crème met stoompijp

De eerste koffiemachine van SMEG die we noemen is een handmatige espressomachine waar je overigens ook gewoon andere soorten koffie mee kunt maken. Met dit apparaat, dat heel eenvoudig is in het gebruik, zet je de lekkerste bakjes koffie in allerlei varianten en kun je deze voorzien van een goede melkschuimlaag. Het apparaat heeft een eenvoudig bedieningspaneel waarmee je de temperatuur van de drank naar wens kunt instellen en kunt aangeven hoeveel koffie er gebruikt moet worden. Altijd handig want niet iedereen houdt van dezelfde koffiesterkte.

Eigenschappen van de SMEG ECF01CREU

Met deze koffiemachine kun je ook melk opschuimen. Dit kan automatisch gedaan worden maar handmatig instellen is ook mogelijk. Het voordeel van deze machine is dat je twee kopjes tegelijk van hetzelfde product kunt maken en deze warm kunt houden op het warmhoudplaatje. De koffiemachine is voorzien van een afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1 liter. Vullen gaat makkelijk en ook de reiniging van de machine is zo gepiept. Het koffieapparaat gaat automatisch op stand-by als het niet gebruikt wordt en kan zichzelf uitschakelen.

Voordelen

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Temperatuur en koffiesterkte instelbaar
 • Handig in het gebruik en goed schoon te houden
 • Met warmhoudfunctie

Nadelen

 • Niet goedkoop in aanschaf
 • Maakt vrij veel geluid
 • Alleen voor gemalen koffie en espressopads

SMEG DCF02RDEU Filterkoffiemachine Rood met warmhoudfunctie

Wil je een bijzondere koffiemachine aanschaffen die ook nog eens leuk bij de rest van de keuken past? Dan is deze filterkoffiemachine van SMEG zeker een aanrader. We noemen de uitvoering in het rood maar dit apparaat is ook in veel andere kleuren verkrijgbaar. Deze koffiemachine is voorzien van een glazen koffiekan die ook los te koop is. Het is dus geen model om één of twee losse kopjes mee te maken.

Eigenschappen van de SMEG DCF02RDEU

De koffiemachine ziet er niet alleen leuk uit maar is ook ideaal voor het zetten van een lekkere kop filterkoffie. Het apparaat kan tien koppen tegelijk maken (dat is dus gewoon een volle pot) maar minder kan natuurlijk ook. Daarvoor stel je de machine net even wat anders in. De koffiemachine heeft een warmhoudplaatje dus je hoeft niet bang te zijn dat de koffie snel koud wordt na het zetten. De machine heeft een display waarop je kunt zien hoe lang het koffieproces duurt. De machine kan gebruikt worden in combinatie met een herbruikbare filter. Voordeel: je kunt de smaakintensiteit van de koffie volledig naar eigen keuze instellen.

Voordelen

 • Zelf in te stellen koffiesterkte
 • Met glazen pot voor tot wel 10 koppen
 • Bijzonder stijlvol design
 • Gebruiksvriendelijk apparaat

Nadelen

 • Waterreservoir vullen is niet zo handig
 • Koffie blijft niet heel lang warm

SMEG BCC02WHMEU Espressomachine Mat wit, volautomatisch

Tenslotte noemen we deze espressomachine van SMEG. Kost wat maar dan heb je ook wat. Met deze koffiemachine kun je tal van koffievarianten maken en dit gaat automatisch. De koffiemachine werkt met koffiebonen in de smaak die jij kiest en kan ook een goede schuimlaag maken voor je bakje troost. Daarnaast kun je heet water uit het apparaat laten komen dus het is zowat een professioneel koffieapparaat, maar dan voor gebruik thuis.

Eigenschappen van de SMEG BCC02WHMEU

De koffiemachine werkt onder druk om koffie te zetten. De bonen kunnen eerst gemalen worden en de maalgraad stel je daarvoor zelf in. Met behulp van het stoompijpje maak je het lekkerste melkschuim voor op de koffie. Er past zo’n 150 gram aan koffiebonen in het reservoir. De uitloop van de machine is instelbaar dus er passen diverse maten kopjes en mokken onder. Het betreft een volautomatische machine die heel gebruiksvriendelijk en makkelijk te onderhouden is. Het waterreservoir kan 1,4 liter water bevatten.

Voordelen

 • Mooi en compact apparaat
 • Neemt weinig ruimte in
 • Volautomatische machine die met bonen werkt
 • Maalfunctie instelbaar
 • Eenvoudig schoon te maken en te onderhouden

Nadelen

 • Duur in aanschaf
 • Melk opschuimen werkt niet altijd even goed