Beste cappuccino kopjes 2024: Koopgids & Advies

Beste cappuccino kopjes

Drink jij graag een heerlijke cappuccino die je net zelf gemaakt hebt met je cappuccino machine ? Dan is het interessant om de beste cappuccinokopjes te kopen. Elke soort koffie heeft namelijk kopjes die er perfect bij passen om zo de smaakbelevenis nog beter te maken. Als jij je afvraagt hoe je de beste kopjes vindt en welke kopjes goed zijn, ben je op de juiste plaats. In dit artikel vind je namelijk de antwoorden op deze vragen!

Mosterdman

Koffiekopjes van Mosterdman. Deze vrolijke set koffiekopjes zijn gemaakt van hoogwaardig portugees porselein. Bestaande uit 6 kopjes in verschillende kleuren. De inhoud van deze kopjes is 150ml. Dit is voor een espressomachine of nespesso hét perfecte kopje voor een lungo, doppio of zelfs een...

Mosterdman

Cappuccinokopjes van Mosterdman. Omdat een cappuccino lekkerder is uit een perfect kopje. 6 kleurige kopjes van superieure kwaliteit Portugees porselein. Bestaande uit 6 verschillende kleuren. Deze kopjes worden in de horeca gebruikt voor een perfecte cappuccino. Thuis gebruit men deze koppen ook...

Wat is een cappuccinokopje?

Een cappuccinokopje is een kopje dat speciaal gemaakt is om cappuccino in te drinken. Het wordt gekenmerkt door een ronde kop en een handvat om aanbranden te voorkomen. Een cappuccinokopje wordt ook vaak voorverwarmd. Daardoor is een goed cappuccinokopje vervaardigd uit stevig materiaal.

Het grote verschil met een espressokopje is dat het groter is. Espressokopjes zijn namelijk het kleinst van alle soorten koffiekopjes, daarna zijn er de gewone koffiekopjes die iets groter zijn en vervolgens de nog grotere cappuccinokopjes.

Koopgids: alles wat je moet weten voordat je een cappuccinokopje koopt

Wil je cappuccinokopjes kopen die goed bij je passen? Dan is het nodig om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Je komt alles te weten in onze koopgids die je hieronder terugvindt!

Materiaal

Allereerst dien je te letten op het materiaal waaruit het kopje vervaardigd is. Meestal worden ze gemaakt uit porselein of keramiek. Beide materialen zijn een goede optie, maar keramiek gaat iets langer mee, omdat het wat steviger is. Al hangt dit wel af van hoe dik het kopje is.

De dikte is dus ook een belangrijk factor om rekening mee te houden. Het is belangrijker dan je denkt, want de dikte zorgt niet alleen voor een betere duurzaamheid, maar ook voor een langere warmhoudtijd.

Met of zonder schoteltjes?

Cappuccinokopjes komen vaak met schoteltjes, maar dat is zeker niet altijd zo. Schoteltjes hebben als groot voordeel dat ze je kopje er nog mooier uit laten zien. Als je koffie wilt serveren voor bezoek komen ze dus goed van pas.

Maar dat is niet alles, een schoteltje voorkomt ook kringen en andere vlekjes op tafel. Als jij schoteltjes overbodig vindt of er geen plaats voor hebt in je kast, kies je natuurlijk wel beter voor kopjes zonder schoteltjes. Het hangt dus van jouw situatie af.

Kleur en design

Er zijn oneindig veel cappuccinokopjes om uit te kiezen. Ze bestaan in alle kleuren en met verschillende leuke designs. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Laat de kleur en/of het design dan de doorslaggevende factor zijn.

De beste cappuccinokopjes van 2024

Als je heel wat zoekwerk wilt vermijden, kan je hieronder een kijkje nemen. Je vindt er namelijk de beste cappuccinokopjes van 2024!

Maxwell & Williams White Basics Round

Ben je op zoek naar een groot cappuccinokopje? Dan zijn deze van Maxwell & Williams iets voor jou. Met een inhoud van 310 milliliter is het groot genoeg voor je extragrote ochtendcappuccino.

En het fijne is dat ze ook verkrijgbaar zijn in andere formaten. Als je ze dan toch te groot vindt, kan je nog voor een kleinere uitvoering kiezen. Het kopje is gemaakt uit stevig porselein waardoor het vaatwasmachine-, magnetron- en diepvriesbestendig is.

Je krijgt er ook een schoteltje bij. Ideaal, want zo blijft je tafel schoon. Het kopje is volledig wit en past dus mooi bij elk interieur.

Orange85 Koffiekopjes – met Houder

De set van Orange85 bevat 6 cappuccinokopjes en een houder. De houder is een handige extra, omdat je zo plaats uitspaart in je kasten. De kopjes zijn gemaakt in verschillende leuke kleurtjes en dus ideaal als je kleur in je keuken wilt brengen.

Doordat ze elk een ander kleurtje hebben, vind je bovendien altijd eenvoudig je eigen kopje terug. De kopjes hebben daarnaast een inhoud van 300 milliliter, zijn voorzien van een oortje en volledig gemaakt uit keramiek.

Je kan ze ook eenvoudig reinigen, want ze zijn vaatwasmachinebestendig. Het is zelfs mogelijk om ze in de magnetron te plaatsen zonder dat ze breken.

Q Authentic Jersey Cappuccino Kopjes

De Q Authentic Jersey cappuccinokopjes zijn echte eyecatchers voor in je keuken. Je gebruikt ze dan ook met veel plezier. De set bestaat uit 6 dezelfde mooie kopjes vervaardigd uit porselein. Zo heb je er meteen voldoende voor wanneer er bezoek komt!

Ieder cappuccinokopje heeft een inhoud van 200 milliliter, maar er zijn ook andere formaten verkrijgbaar. Deze kopjes zijn dus de ideale keuze voor iedereen, of je nu veel of weinig cappuccino in één keer drinkt.

Ze gaan ook voor een lange tijd mee, want ze zijn stevig en krasbestendig. Toch zijn ze niet te zwaar zodat je makkelijk gebruikt. Het oortje maakt het je zelfs nog een stukje eenvoudiger om eruit te drinken.

Veelgestelde vragen over cappuccino kopjes

Hoe groot is een cappuccino kopje?

De ideale cappuccinokop heeft een inhoud van 150 tot 200 milliliter.

Wat is het beste materiaal voor een cappuccino kopje?

Cappuccino kopjes zijn meestal gemaakt van porselein of keramiek. Beide zijn uitstekende keuzes, maar keramiek gaat iets langer mee omdat het steviger is. Dit hangt echter wel af van de dikte van het kopje.