Wat zijn de beste Italiaanse koffiemachines?

Italië mag zich natuurlijk met recht een koffieland noemen. De meeste koffienamen zijn immers Italiaans en de Italianen weten als geen ander hoe ze een goede kop koffie in tal van varianten kunnen zetten. Wil jij nu niet alleen buiten de deur van een goede kop koffie genieten maar ook gewoon bij je thuis de lekkerste koffie kunnen maken?

Dan kun je daar tal van goede apparaten voor vinden. Overweeg zeker als je een echte koffieliefhebber bent om voor een Italiaanse koffiemachine te kiezen. We weten zeker dat je geen spijt zult krijgen van je aankoop als je daarvoor gaat.

Tal van manieren om een goede kop koffie te zetten

De een zet koffie met een losse filter, gemalen koffie en heet water. De ander kiest een koffiemachine die met pads, cups of capsules werkt en weer een ander haalt een zowat professioneel koffieapparaat in huis om een lekkere cappuccino, espresso, latte macchiato of een goede bak zwarte koffie mee te zetten.

Het is natuurlijk aan jou wat voor apparaat je kiest om een bakje troost mee te maken. Ben je een fervent koffiedrinker en gaat er bij jou geen dag voorbij waarop je wel een bakje (of vaak meer dan één natuurlijk) koffie drinkt? Dan is het zeker het overwegen waard om voor een goede koffiemachine te kiezen. Daar zul je gegarandeerd veel plezier aan beleven.

Bekijk diverse Italiaanse koffiemachines en vergelijk ze goed met elkaar

Ook voor Italiaanse koffiemachines geldt dat deze in allerlei uitvoeringen te koop zijn. Ook de prijs kan sterk uiteenlopen dus dat is wel degelijk iets om bij je keuze rekening mee te houden. Het is slim om voordat je een koffiemachine in huis haalt, eerst goed te kijken waar het apparaat voor jou aan moet voldoen. Bekijk daarna verschillende modellen en vergelijk deze altijd goed met elkaar zodat jij de juiste keuze maakt. Wat voor de een belangrijk is, kan voor de ander heel anders zijn dus dat is zeker iets om rekening mee te houden.

Voorbeelden die de keuze wat eenvoudiger kunnen maken

Er zijn tal van Italiaanse koffiemachines te koop en we hebben er een drietal voor je eens extra goed bekeken en vertellen je er graag wat meer over. Misschien zit er het apparaat waar jij precies mee kunt doen wat je wilt ook wel tussen en we helpen je natuurlijk graag een handje bij je keuze.

Beste Italiaanse koffiemachines

Gaggia Classic Pro 2019 Espressomachine Cherry Red

Als je deze Gaggia Pro koffiemachine in huis haalt, heb je een halfautomatisch apparaat gekocht. Het is een van de meest populaire koffieapparaten op dit gebied en het eerste model kende zijn oorsprong al meer dan 50 jaar geleden. Het apparaat kan gebruikt worden om koffie in tal van varianten mee te zetten en het is tevens mogelijk er melk mee op te schuimen voor als je bijvoorbeeld een cappuccino of latte wilt maken. De melk opschuimen gebeurt automatisch via een slangetje. Er zit ook een speciale uitloop voor thee op de machine.

Eigenschappen van de Gaggia Classic Pro 2019

Met deze espressomachine maak je twee kopjes koffie van koffiebonen tegelijk. Het apparaat heeft een afneembaar waterreservoir dat je makkelijk kunt vullen. Je kunt de kopjes voorverwarmen zodat de koffie langer warm blijft en je kunt de hoeveelheid water die je gebruikt per kopje, afstellen zodat je precies de smaak krijgt die jij wilt.

Voordelen

 • RVS kopjesverwarmer bovenop het apparaat
 • Stil apparaat in het gebruik
 • Kan gebruikt worden met gemalen koffie of met koffiepads

Nadelen

 • Geen indicatie als de lekbak vol is
 • Geen timer
 • Slaat niet automatisch af na gebruik

Lavazza A Modo Mio Koffiemachine Jolie Red

Met deze Lavazza koffiemachine heb je snel een lekkere kop koffie gezet in diverse smaken. Het apparaat werkt met speciale koffiecups die je erin doet en die in verschillende smaken verkrijgbaar zijn. Er zit geen melkopschuimer ingebouwd op het apparaat maar dit kost dan ook vele malen minder dan de meeste van dit soort machines. Wil je toch melk opschuimen voor bijvoorbeeld een kop latte of een cappuccino? Dan kun je de koffiemachine in combinatie met een losse melkopschuimer gebruiken.

Eigenschappen van de Lavazza A Modo Mio Koffiemachine Jolie Red

Met deze koffiemachine zet je binnen een handomdraai een lekkere kop koffie. Het apparaat kan één kopje tegelijk vullen. Het is een modern uitgevoerde machine die niet zal misstaan in menig keuken en die vrij weinig plek in beslag neemt. Het apparaat heeft een afneembaar waterreservoir dat je eenvoudig kunt vullen. De hoeveelheid water die je krijgt kun je zelf instellen. Wanneer het apparaat in werking is, brandt er een lampje.

Voordelen

 • Niet duur voor een dergelijke koffiemachine
 • Snel goede koffie
 • Werkt eenvoudig en is makkelijk te onderhouden
 • Het apparaat schakelt zichzelf na gebruik binnen tien minuten uit

Nadelen

 • Geen kopjesverwarmer
 • Geen functie voor heet water
 • Maar één kopje tegelijk
 • Zonder melkopschuimer

De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B Volautomatische Espressomachine

Met deze koffiemachine kun je tal van soorten koffie zetten, net naar gelang welke smaak jij het lekkerste vindt. Het apparaat kan twee kopjes koffie tegelijk maken en werkt met koffiebonen. Daarnaast heeft de machine ook een aparte uitlaat voor heet water om thee te zetten. De maalgraad van de bonen kan naar eigen smaak worden aangepast. Het waterreservoir is afneembaar en kan zo heel eenvoudig worden gevuld.

Eigenschappen van de De’Longhi Magnifica

Deze koffiemachine is tevens voorzien van een speciale ingebouwde melkopschuimer. Het is een aanrader om volle melk te gebruiken voor de lekkerste koffie. Het apparaat heeft een Thermoblock waarmee je ervoor zorgt dat de koffie altijd een constante temperatuur heeft. Het apparaat is zelfreinigend en uitgerust met een speciaal systeem voor het maken van cappuccino.

Voordelen

 • Kan twee kopjes tegelijk zetten
 • Ook voor de uitgifte van heet water
 • Inclusief melkopschuimer
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Espresso kan te slap zijn
 • Watervolume is niet instelbaar
 • Geen One Touch melkspecialiteiten
 • Stoompijpje voor melk heeft vrij veel onderhoud nodig

Geef een reactie