Soorten koffiezetapparaten

Verschillende soorten koffiezetapparaten zijn voor verschillende koffiedrinkers. Zo heb je bijvoorbeeld een espressomachine voor mensen die graag door het apparaat bediend willen worden en vrijwel niets zelf willen doen. Ook heb je pistonmachines. Bij deze apparaten ligt het proces van koffie maken wat meer in je eigen handen en kun je dus zelf wat meer een barista zijn.

Wat zijn espressomachines?

De naam espressomachine geeft eigenlijk het verkeerde beeld van wat het precies doet en is. De espressomachine kan namelijk veel meer dan alleen espresso maken. Sommigen maken er ook nog koffie naast maar de meesten hebben nog een veel breder scala aan koffiespecialiteiten die ze voor jou kunnen bereiden.

Philips 2200 serie koffie - Coffeeboon

Een andere optie die de espressomachine onderscheidt van andere apparaten is de mogelijkheid om koffiebonen erin te doen. In tegenstelling tot een senseo- of nespressoapparaat heb je hierbij de mogelijkheid tot vers gemalen koffie. Het voordeel van deze machine is ook nog eens dat hij het voor je maalt. Dit hoef je dus niet zelf te doen. Vaak kun je bij deze machines wel instellen hoe fijn je de bonen gemalen wil hebben. Je blijft dus baas over je eigen koffie, je hoeft er alleen wat minder aan te doen.

Natuurlijk komt het gemak van deze apparaten niet zonder prijskaartje. Espressoapparaten zijn vaak wel de duurste in vergelijking met alle andere machines.

Ook is het onderhoudt soms net wat ingewikkelder aangezien je allerlei elektronische onderdelen hebt en allemaal verschillende leidingen. Je zult dus vaak op de wat luxere espressomachines verschillende reinigingsprogramma’s zien die allemaal hun eigen functie hebben. Ook kunnen sommige onderdelen vaatwasser bestendig zijn.

Andere machines

Binnenkort vertellen we je hier wat meer over de verschillende andere apparaten die er te verkrijgen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Koffiezetapparaten, Koffiemachines, Senseoapparaten, Nespressoapparraten, Pistonmachines en Percolators.