Beste cafeïnevrije koffiebonen om decaf koffie te zetten: Koopgids & Advies

Decaf koffie drinken - Heerlijke caffeïnevrije koffiebonen

In sommige situaties is het beter om te kiezen voor cafeïnevrije koffiebonen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je zwanger bent of als je er gewoon niet goed tegen kan. Het kan natuurlijk ook zijn dat je cafeïnevrije koffiebonen gewoon lekkerder vindt. Wat de reden ook is om naar cafeïnevrije koffiebonen te zoeken, dankzij onze koopgids en ons advies vind je gegarandeerd koffiebonen die volledig naar je smaak en wensen zijn!

#1 Beoordeeld
Koffiebonen - Biologische Cafeïnevrije Colombia 1 Kg - Espresso - Cappuccino - Filterkoffie - Specialty Coffee - Decaf - Vers Gebrande Aromatische Koffie - Koffie Bonen voor Volautomatische en Handmatige Koffiemachine Met Bonen - Koffiezetapparaat

Wel de koffiesmaak en niet de cafeïne, dan moet je zeker deze Biologische Colombia CO2 Decaf koffie eens proberen. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer je deze koffie koopt en binnenkort in je koffiemachine doet, niets zegt niemand merkt dat het cafeïnevrij is. Probeer het maar eens...

Lavazza koffiebonen decafeine (500gr)

- Decafeine. - Licht chocolade smaak. - Goede crèma laag. - Goed voor melk bereidingen.

illy Cafeïnevrij koffiebonen - 250 gram

illy Cafeïnevrij koffiebonenDe koffie van illy is al jarenlang een fenomeen. De Cafeïnevrije variant wordt gezien als dé keuze voor koffieliefhebbers die ook 's avonds nog graag van een lekker kopje koffie willen genieten. Volgens kenners resulteert illy’s streven naar perfectie in de ideale...

Douwe Egberts Décafé koffiebonen - 4 x 500 gram

Douwe Egberts Decafé, een prettige, aromatische, ronde en evenwichtige melange met het herkenbare Aroma Rood aroma, maar dan zonder cafeïne. Je vertrouwde Douwe Egberts koffie sinds 1753. Cafeïnevrij Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09) Geschikt voor volautomaat & halfautomaat (koffiebonen)...

Jones Brothers Coffee Specialty Caffeinvrij Koffiebonen Colombia - 2x 250gr

Koffie zonder chemicaliën! Een klassieke, hoogwaardige Colombiaanse cafeïnevrije koffiebonen met accenten van chocolade en een licht kruidig aroma. De koffie heeft een gemiddelde body en een laag zuurgehalte. Boordevol smaak, maar zonder cafeïne!Koffiesoorten waarbij middels het Swiss...

Barzini Italian Espresso Medium Roast Decaffeinated Espressobonen - 500 gram - Cafeïnevrij / decaf koffiebonen

Barzini - Decaf Medium Roast Espresso - UTZ certified ☕ Sterkte: 6/10☕ Karakteristieken: Cacao en pure chocolade☕ Voornamelijk geschikt voor: Espresso, Cappuccino en lungo☕ Soort boon: Arabica & Robusta Geniet van een heerlijke en milde espresso met de Barzini...

Koopgids: zo vind je de lekkerste cafeïnevrije koffiebonen

Om heerlijke cafeïnevrije koffiebonen te vinden, dien je alleen maar rekening te houden met enkele belangrijke aandachtspunten. Wij overlopen ze allemaal in onze onderstaande koopgids.

Smaak

Er zijn koffiebonen met een milde, medium en sterke smaak. Dit heeft veel te maken met de branding van de koffieboon. Hoe donkerder de koffiebonen gebrand zijn, hoe sterker de koffie is en hoe bitterder hij smaakt. De smaakintensiteit wordt vaak aangegeven op een schaal van 1 tot 10. Daarnaast staat er op sommige verpakkingen vermeld welke tonen koffiebonen bezitten. Je ziet dan bijvoorbeeld ‘fruitige tonen’ of ‘chocolade tonen’ staan.

Koffiemachine

Welke de beste cafeïnevrije koffiebonen voor jou zijn, hangt ook af van wat voor soort koffiemachine je hebt. Voor een volautomaat neem je bijvoorbeeld het best bonen die minimaal medium gebrand zijn. Voor een pistonmachine kies je beter voor licht gebrande of medium gebrande koffiebonen. Hetzelfde geldt voor een filter koffiezetapparaat. Voor een percolator zijn medium tot medium/donker gebrande koffiebonen dan weer meer geschikt.

Soort koffieboon

Cafeïnevrije koffiebonen bestaan ook in verschillende soorten. Zo zijn er Robusta, Arabica koffiebonen en een combinatie van beiden. Welke mengeling er gebruikt wordt, is afhankelijk van het merk dat je kiest. Arabica koffiebonen zijn zachter en subtieler van smaak, terwijl Robusta koffiebonen krachtig en pittig zijn.

Heerlijke decaf koffie zonder caffeïne

Verpakking

De verpakking is eveneens een belangrijk aandachtspunt. Het is beter dat de verpakking niet al te groot is. Daarnaast is het belangrijk dat het goed afgesloten kan worden. Op dat vlak is het merk Illy een aanrader!

Prijs

Koffiebonen bestaan in verschillende prijscategorieën. Houd er rekening mee dat cafeïnevrije koffiebonen over het algemeen wat duurder zijn dan de gewone koffiebonen. Als je erg vaak decafeïne koffie drinkt, kan je het best kiezen voor koffiebonen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk bij het vergelijken van de prijzen wel altijd goed de hoeveelheid die in de verpakking zit. Het ene pak cafeïnevrije koffiebonen kan goedkoper lijken, maar misschien zit er maar de helft in van een ander pakje. Je dient dit dus uit te rekenen om er zeker van te zijn dat je voordeliger uitkomt.

Ontdek de beste cafeïnevrije koffiebonen van het moment

Er zijn veel soorten cafeïnevrije koffiebonen. Daarom is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Maar geen nood, wij gingen voor jou op zoek naar de beste cafeïnevrije koffiebonen van dit moment. Al wat je hoeft te doen om de beste koffiebonen te vinden, is onderstaand lijstje doornemen!

Douwe Egberts Décafé koffiebonen – 4 x 500 gram

Douwe Egberts Decafé, een prettige, aromatische, ronde en evenwichtige melange met het herkenbare Aroma Rood aroma, maar dan zonder cafeïne. Je vertrouwde Douwe Egberts koffie sinds 1753. Cafeïnevrij Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09) Geschikt voor volautomaat & halfautomaat (koffiebonen)...
Check prijs

De Douwe Egberts koffiebonen hebben intensiteit 5. Dat betekent dat ze een perfect gebalanceerde smaak hebben. Als je daarvan houdt, zijn deze decafeïne koffiebonen iets voor jou!

Ook door de mix van van Arabica en Robusta bonen wordt de balans goed behouden. Er overheerst dus geen enkele smaak, waardoor vrijwel iedereen de koffie lust die van deze bonen gemaakt wordt.

In de verpakking zitten 4 x 500 gram bonen. Zo kan je voor een tijdje verder! De aparte pakjes van 500 gram zijn ook handig, want zo heb je precies genoeg voor in de koffiemachine. Ze passen goed bij een volautomatische of automatische koffiemachine.

 • Grote hoeveelheid
 • Rond smaaksegment dat past bij vele koffiedrinkers en diverse machines
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Minder goede verpakking


Illy Cafeïnevrij koffiebonen – 250 gram

illy Cafeïnevrij koffiebonenDe koffie van illy is al jarenlang een fenomeen. De Cafeïnevrije variant wordt gezien als dé keuze voor koffieliefhebbers die ook 's avonds nog graag van een lekker kopje koffie willen genieten. Volgens kenners resulteert illy’s streven naar perfectie in de ideale...
Check prijs

De cafeïnevrije koffiebonen van Illy komen in een handig doosje, zodat je het na gebruik weer goed kan sluiten. Ze bestaan voor 100% uit een Arabica blend wat betekent dat ze zacht zijn van smaak.

De Arabica koffiebonen komen uit landen zoals Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Brazilië en India. Alleen de bonen van de beste kwaliteit werden geselecteerd en dat proef je! Deze koffiebonen hebben daarnaast tonen van chocolade, jasmijn en toast. Het smaaksegment is rond.

Ze hebben ook een bijzonder laag cafeïnegehalte van minder dan 0,05%. Ideaal als je cafeïne zoveel mogelijk dient te vermijden!

 • Heel laag cafeïnegehalte
 • Zacht van smaak
 • Uitstekende kwaliteit
 • Prijzig

 


Lavazza koffiebonen decafeïne (500gr)

- Decafeine. - Licht chocolade smaak. - Goede crèma laag. - Goed voor melk bereidingen.
Check prijs

De decafeïne koffiebonen van Lavazza zijn ideaal als je een fijnproever bent, want ze zijnerg verfijnd van smaak. Ze werden ook medium gebrand zodat ze voldoende smaak geven, maar toch niet te sterk zijn.

De koffiebonen hebben daarnaast een goede crèmelaag en een lichte chocoladesmaak daarom zijn ze ideaal voor het maken van diverse melkbereidingen.

Doordat Lavazza een kwalitatief merk is, kan je er ook zeker van zijn dat de decafeïne koffiebonen van de beste kwaliteit zijn. Wanneer je hiermee een kopje koffie maakt, is het dus puur genieten.

 • Ideaal voor melkbereidingen
 • Fijne smaak
 • Goede kwaliteit
 • Niet zo’n handige verpakking