Beste Espresso glazen: Koopgids & Advies

Beste Espresso glazen

Als je je espresso drinkt in een espressoglas, geniet je nog zoveel meer van je drankje. Het is dan wel belangrijk dat je een goed glas koopt. Benieuwd naar welke espressoglazen het ontdekken waard zijn en waar je rekening mee moet houden bij de aankoop? Lees dan snel verder!

#1 Beoordeeld
RoyalGoods® Dubbelwandige Glazen – Koffieglazen - Theeglazen – 350ML – 6 Stuks – Cappuccino Glazen - Latte Macchiato Glazen

Ben jij opzoek naar dubbelwandige koffieglazen of theeglazen? Loop niet het risico om je handen te verbranden aan een heerlijk warm drankje of dat jouw drankje koud wordt! De glazen van RoyalGoods® houden jouw drankje langer warm of langer koud. Lekker warm bakkie doen BLERGH! Heb je net je...

Glasrijk® Theeglazen - Dubbelwandige glazen - 250 ml - 6 stuks - Koffieglazen - Theeglas - Cappuccino glazen - Latte macchiato glazen

Deze dubbelwandige glazen van Glasrijk® houden koude drank koud en warme drank warm door het duurzame Borosilicate glas. Dit glas is een sterk hittebestendig glassoort dat minder weegt dan normaal glaswerk. Daardoor is het glas licht en extra sterk. Deze glazen hebben een inhoud van 250 ml en...

Malinsi Dubbelwandige Glazen - Hartvorm Effect - 240 ml - Set van 4 stuks - Theeglazen Dubbelwandig - Theeglas met oor - Koffieglazen Cappuccino Latte macchiato - liefde mok - mokken cadeau voor Man & Vrouw

Wil jij ook extra genieten van jouw thee, koffie en andere lekkere drankjes of ken jij iemand die hier van houdt? De glazen zijn dubbelwandig wat de drank langer op temperatuur houdt en de smaakervaring beter maakt terwijl het glas zo is ontworpen dat als er in wordt geschonken een mooie hartvorm...

Set van 6 dubbelwandige/thermische koffietassen/thee/glas 250ml met Oor

Set van 6 glazen met dubbele bodemThermo-mokken waarmee u veel langer van uw favoriete drankje kunt genieten.Dubbelwandige bekers van geblazen borosilicaatglas van de hoogste kwaliteit. Eigendommen:- verkleurt niet- hiermee kunt u de temperatuur van de drank (zowel warm als koud) langer behouden6...

Dubbelwandige glazen met oortje - set van 4 x 250 ml - Dubbelwandige Theeglazen - Glazen voor thee, koffie en cappuccino

Prachtige stijlvolle dubbelwandige koffieglazen met een oortje hebben een inhoud van maximaal 250 ml, perfect voor de hoeveelheid voor een normaal en groot kop koffie, cappuccino, latte en/of thee. Dankzij het dubbelwandige glas blijft de inhoud lang warm door de isolerende functie. Dit zorgt er...

Waarom espressoglazen kopen?

Espresso kan je in elk hittebestendig glas drinken, maar door te kiezen voor een espressoglas, komt de smaak nog beter tot zijn recht. Het glas zorgt er namelijk voor dat de espresso langer op de ideale temperatuur blijft, omdat het dubbelwandig is.

Bovendien heeft het een kleiner oppervlakte aan de bovenkant, waardoor de warmte nog minder snel kan ontsnappen. Espressoglazen met een bolle bodem zorgen tevens voor een sterke en dikke crèmelaag. Het maakt dus wel degelijk uit in welk glas je je espresso drinkt!

Waar let je op bij de aankoop van espressoglazen?

Er zijn heel wat verschillende soorten espressoglazen op de markt, maar niet elk glas is even goed. Om er zeker van te zijn dat je de beste espressoglazen koopt, is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande aandachtspunten!

Soort glas

Een espressoglas kan gemaakt zijn van verschillende glassoorten. De beste optie is echter borosilicaat thermoglas, omdat het warmte goed vasthoudt en krasbestendig is. Let er daarom op of het espressoglas wel uit deze glassoort gemaakt is. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor dubbelwandige glas.

Inhoud

Espressoglazen zijn doorgaans kleiner dan gewone koffieglazen. Doorgaans hebben ze een inhoud van slechts 60 ml, maar je kan ook kiezen voor een groter glas met een inhoud van 80 of zelfs 120 ml. De beste optie hangt af van hoeveel espresso jij in één keer drinkt. Wij raden je echter aan om je glas niet te groot te kiezen, omdat er anders te veel warmte ontsnapt.

Design

Het uiterlijk van het glas is ook belangrijk. Want een mooi espressoglas maakt koffiedrinken nog zoveel leuker. Het is bovendien aangenamer om je gasten een mooi glas te kunnen geven wanneer ze op bezoek komen. Op vlak van design is er uiteraard geen verkeerde keuze. Smaak is namelijk persoonlijk. Kies wat je mooi vindt, maar houd wel eerst rekening met de andere aandachtspunten.

Aantal glazen

Denk goed na over hoeveel espressoglazen je nodig hebt. Dat hangt niet alleen af van hoeveel mensen er espresso drinken bij je thuis, maar ook van hoe vaak je bezoek hebt. Als je bijvoorbeeld regelmatig grote (familie)feesten organiseert, is een set van 2 of 4 glazen voor jou veel te klein. Je kan wel meerdere sets kopen, maar dan dien je erop te letten of het je niet duurder uitkomt dan een grotere set espressoglazen.

Vaatwasmachinebestendigheid

Als je thuis een vaatwasmachine hebt, is het handig om erop te letten of de espressoglazen in de machine mogen. Op die manier hoef je ze niet met de hand te wassen en spaar je veel tijd uit. Niet elk espressoglas mag in de vaatwasmachine. Sommige glazen zijn hier namelijk te kwetsbaar voor. Als je geen vaatwasmachine hebt, mag je dit aandachtspuntje uiteraard verwaarlozen.

Prijs

Meestal koop je espressoglazen per set. Maar omdat niet elke set evenveel espressoglazen bevat, is het belangrijk om de prijs per stuk te berekenen. Het loont de moeite om dit te doen, want je zou nog weleens verschieten van hoeveel prijsverschil er effectief zit tussen sommige espressoglazen. In een set valt dit niet altijd op.

Onze favoriete espressoglazen: top-3

Om jou nog meer te helpen, hebben wij zelf gezocht naar de beste espressoglazen. We hielden daarbij rekening met de mening van gebruikers en keken ook vooral naar de kwaliteit. Uiteindelijk selecteerden wij drie sets van espressoglazen die écht interessant zijn!

Glasrijk® dubbelwandige espresso glazen

De espressoglazen van Glasrijk zijn voorzien van oortjes waardoor je ze kan gebruiken zonder je vingers te verbranden én je ze makkelijk vast kan nemen. Ze houden je espresso lekker warm voor een lange tijd dankzij het dubbelwandig glas.

De glazen komen in een set van twee en hebben een inhoud van 80 ml. Ze zijn gemaakt van duurzaam borosilicaatglas. Ben je klaar met het drinken van je espresso? Dan kan je ze in de vaatwasmachine plaatsen. Lekker handig!

VDN Dubbelwandige espresso glazen

De espressoglazen van VDN zijn mooi vormgegeven en dus een plezier om espresso uit te drinken. Omdat ze dubbelwandig zijn, geniet je ook voor een lange tijd van een heerlijk warm koffietje.

Als je deze set koopt, krijg je zes espressoglazen. Ideaal als er bij jou vaak koffieliefhebbers over de vloer komen! Ze zijn tevens speciaal ontworpen om makkelijk in de hand te liggen. De inhoud is 70 ml en ze zijn gemaakt van stevig borosilicaatglas.

Dubbelwandige espressoglazen set van 6

Deze mooie handgeblazen espressoglazen komen in een setje van zes. Ze hebben een inhoud van 70 ml en zijn ergonomisch ontworpen. Daarnaast mag je ze in de vaatwasmachine plaatsen.

Als jij je espresso graag lekker warm drinkt, zijn ze een goede keuze. Ze zijn namelijk dubbelwandig waardoor ze goed isoleren. Dat zorgt er ook voor dat je het kan vastnemen zonder je handen te verbranden. Dankzij het prachtige design zijn ze ook leuk om naar te kijken!