Beste Solis koffiemachine: Koopgids & Advies

Met een Solis koffieapparaat bereid je met veel gemak de meest heerlijke koffie. De koffiemachines van dit merk zijn namelijk erg gebruiksvriendelijk. Als je nog nooit eerder van een Solis koffiezetapparaat gehoord hebt, loont het dan ook de moeite om het te ontdekken. Wij vertellen jou alvast wat de beste modellen zijn en waar je rekening mee moet houden bij de aankoop!

#1 Beoordeeld
Solis Barista Gran Gusto 1014 Pistonmachine - Espressomachine - Koffiemachine met Bonen - Zilver

Solis Barista Gran Gusto Ontdek de barista in jezelf met de Solis Barista Gran Gusto . Met deze krachtige halfautomatische espressomachine met heet water- en stoomfunctie ben je verzekerd van de beste espresso, cappuccino, latte macchiato of een kop thee. Gran kopje koffieElke dag genieten van...

Solis Grind & Infuse Perfetta 1019 Espressomachine - Pistonmachine - Koffiemachine met Bonen - Zwart

De Solis Grind & Infuse Perfetta is een halfautomatische espressomachine die alles in huis heeft om de perfecte espresso, cappuccino of andere koffievariatie te maken. De koffiemachine is voorzien van een ingebouwde antistatische ZERO STATIC™ molen, 360-graden stoompijp met...

Solis Grind & Infuse Perfetta 1019 Pistonmachine - Espressomachine met Antistatische Koffiemolen - Zilver

De Solis Grind & Infuse Perfetta is een halfautomatische espressomachine die alles in huis heeft om de perfecte espresso, cappuccino of andere koffievariatie te maken. De koffiemachine is voorzien van een ingebouwde antistatische ZERO STATIC™ molen, 360-graden stoompijp met...

Solis Barista Perfetta Plus 1170 V2 Espressomachine - Pistonmachine Koffiemachine met Bonen - Zwart

De Solis Barista Perfetta Plus 1170 heeft alles in huis om de perfecte espresso, cappuccino of andere koffie variatie te maken. Deze halfautomatische espressomachine is stil in gebruik, snel warm en maakt het mogelijk om in een handomdraai te kunnen genieten van een heerlijke espresso, cappuccino...

Solis Barista Perfetta Plus 1170 V2 Pistonmachine - Espressomachine - Koffiemachine met Bonen - Zilver

De Solis Barista Perfetta Plus 1170 heeft alles in huis om de perfecte espresso, cappuccino of andere koffie variatie te maken. Deze halfautomatische espressomachine is stil in gebruik, snel warm en maakt het mogelijk om in een handomdraai te kunnen genieten van een heerlijke espresso, cappuccino...

Wat maakt een Solis koffiemachine zo interessant?

Veel koffieliefhebbers zijn dol op een Solis koffieapparaat en dat heeft enkele redenen. Zo zijn de toestellen kwalitatief gebouwd waardoor ze erg lang meegaan. Daarnaast zijn ze erg prettig in gebruik. Maar er is meer. De Solis koffieapparaten zien er namelijk ook erg fraai uit. Zeker niet onbelangrijk, want het blijft op je aanrecht staan. Het merk heeft zelfs al verschillende design prijzen gewonnen.

Solis maakt wel enkel pistonmachines. Als je op zoek bent naar een andere soort koffiezetapparaat, is dit merk dus niet zo interessant voor jou. In alle andere gevallen raden wij je een Solis koffiezetapparaat zeker aan!

Belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een Solis koffieapparaat

Een pistonmachine van Solis is niet heel duur in vergelijking met alternatieven, maar je geeft er wel al snel enkele honderden euro’s aan uit. Je wilt dan ook geen verkeerd model kopen. Door rekening te houden met onderstaande aandachtspunten, vermijd je dit gelukkig!

Formaat

Er zijn zowel kleine als grotere koffiemachines van Solis verkrijgbaar. Als je weinig plaats vrij hebt, kies je het best voor een kleiner model. Ruimte genoeg? Dan word je waarschijnlijk blijer van een grotere pistonmachine. Daarmee kan je namelijk twee koffietjes in plaats van één klaarmaken.

Extra functies

Sommige Solis koffieapparaten zijn uitgerust met meer functies dan andere. Logischerwijze zijn de modellen die je meer te bieden hebben duurder. Denk daarom goed na over welke functies er echt noodzakelijk zijn voor jou en welke je kan missen. Hieronder een overzicht met de verschillende functies en waarom ze nuttig zijn!

 • Heetwaterfunctie: handig voor het zetten van thee of een Americano
 • Kopjesverwarmer: houdt je kopje koffie langer warm
 • Ingebouwde bonenmaler: maakt het je makkelijker en spaart plaats uit
 • Automatische ontkalking: bespaart je schoonmaakwerk
 • Anti-calcium filter: zorgt voor minder kalk met een langere levensduur als gevolg

Verwarmingssysteem

Pistonmachines hebben verschillende soorten verwarmingssystemen. En hoewel het soort verwarmingssysteem waarschijnlijk niet het eerste is waar je op let bij de aankoop van een pistonmachine, is het belangrijker dan je denkt. Zeker als je de mogelijkheid wil hebben om meerdere kopjes koffie achter elkaar te zetten.

Een pistonmachine die werkt op een boiler doet er bijvoorbeeld relatief lang over om water op te warmen. Een thermoblock is vele malen sneller op de juiste temperatuur. Deze laatste optie is dus ideaal als je graag meerdere kopjes koffie achter elkaar maakt. En er is nog een snellere optie: een pistonmachine met dubbel verwarmingssysteem.

Prijs

De koffiezetapparaten van Solis zijn in vergelijking met pistonmachines van andere merken niet zo heel duur. Toch zijn er nog verschillen in prijs afhankelijk van het model dat je koopt. Een goedkope pistonmachine van Solis kost je bijvoorbeeld rond de 299 euro. Voor een duur model betaal je dan weer tussen de 600 en 750 euro.

De meerprijs betaal je voornamelijk voor extra functies en soms ook voor extra accessoires zoals een tamping mat. Bepaal of je deze extra’s echt nodig hebt. Zo weet je hoeveel je het best uitgeeft aan een Solis koffiemachine!

Design

De Solis koffieapparaten zien er allemaal erg fraai uit, maar hete ene model of kleurtje past beter in je keuken dan het andere. Het is niet het belangrijkste aandachtspunt, maar het is wel fijn om te kiezen voor een machine die je keuken opfleurt. Je moet er immers elke dag op kijken!

Ontdek de 3 beste Solis koffiemachines

Zelf zoeken naar de beste pistonmachine van Solis? Dat neemt veel tijd in beslag. Maak het jezelf daarom makkelijk en bekijk de modellen die wij zorgvuldig voor jou hebben uitgekozen!

Solis Barista Perfetta Plus 1170


De Solis Barista Perfetta Plus 1170 is een compacte pistonmachine die ideaal is voor in kleine keukens. Het toestel reinigt zichzelf automatisch en warmt dankzij het thermoblock systeem in slechts 40 seconden op. Daardoor geniet je erg snel van een lekker koffietje!

Je kan bij dit koffiezetapparaat ook zelf de hoeveelheid koffie per kopje en de hoogte van de brouwtemperatuur bepalen. Je instellingen worden door het toestel onthouden waardoor je de volgende keer minder werk hebt. Daarnaast bespaart het toestel energie, want het schakelt automatisch over naar de stand-by modus.

Tot slot wordt het koffiedik opgevangen in een speciale kamer. U hoeft deze dus niet telkens te verwijderen. De espressomachine heeft een modern en tijdloos design dat in elke keuken goed zal staan. De Solis Barista Perfetta Plus is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en zilver.

Voordelen

 • Neemt weinig plaats in beslag
 • Warmt op in slechts 40 seconden
 • Verkrijgbaar in diverse mooie kleuren
 • Energiezuinig

Nadelen

 • Je kan er slechts één kopje koffie per keer mee klaarmaken

Solis Grind & Infuse Perfetta 1019

De Grind & Infuse Perfetta 1019 is nog zo’n pareltje van Solis. Het toestel maakt minder lawaai dankzij de stille aangedreven bonenmaler. Je kan er tevens twee kopjes koffie tegelijkertijd mee klaarmaken. En je hoeft er niet lang op te wachten, want het toestel is in slechts 45 seconden opgewarmd.

Dit koffiezetapparaat heeft dus een ingebouwde bonenmaler waardoor je deze niet meer apart hoeft te kopen. Daarnaast is het voorzien van een groot waterreservoir van 2,6 liter.

Ook kunt u op het display zien wanneer de machine ontkalkt moet worden. De machine is eenvoudig in gebruik, zodat u in een handomdraai uw eigen favoriete koffie kunt maken. Maak bijvoorbeeld een latte macchiato of een espresso. Maar je kunt het stoompijpje ook gebruiken om melk op te warmen voor een cappuccino.

Voordelen

 • Maakt minder lawaai dan andere pistonmachines
 • Voorzien van een groot waterreservoir van 2,6 liter
 • Maakt twee kopjes koffie tegelijkertijd

Nadelen

 • Heeft geen anti-calcium filter

Solis Barista Gran Gusto 1014

Kies voor de Solis Barista Gran Gusto 1014 als je voor een lage prijs een kwalitatieve pistonmachine wil kopen. Dit toestel is erg volledig ondanks zijn lage prijs. Zo heeft het een kopjesverwarmer, een heet water functie en nog veel meer.

Het koffiezetapparaat is bovendien gemaakt van roestvaststaal en kan dus goed tegen een stootje. Het heeft geen bonenmaler, maar je kan wel een versie bestellen waarbij een aparte bonenmaler inbegrepen is.

Het apparaat heeft een 15-bar pomp en kan één of twee kopjes tegelijk zetten. Het koffiezetapparaat heeft ook een stoomfunctie, zodat u cappuccino’s en lattes kunt maken. Het duurt ongeveer een minuut om een espresso te maken met deze machine.

De machine is compact en stijlvol. Het zou goed staan op elk aanrecht. Het apparaat is eenvoudig in gebruik, dus ook mensen die niet bekend zijn met koffiezetapparaten kunnen het zonder problemen bedienen.

De Solis Barista Gran Gusto 1014 is een goede keuze voor mensen die een kwaliteits espressomachine willen kopen voor een lage prijs. Het is een complete machine met alle functies die u nodig hebt om heerlijke koffiedranken te maken.

Voordelen

 • Goedkope pistonmachine van goede kwaliteit
 • Voorzien van kopjesverwarmer
 • Heeft een heet water functie

Nadelen

 • Heeft geen ingebouwde bonenmaler