Merken koffiemachines

Binnen de koffiewereld zijn er veel verschillende merken van allerlei producten. De keuze voor een espressomachine of koffiezetapparaat kan dit behoorlijk moeilijk maken aangezien je in eerst instantie niet weet wat nu precies het verschil is. Om deze reden gaan wij je hier wat vertellen over merken in de koffiewereld en onderlinge verschillen.

Bekende merken die koffiezetapparaten verkopen, verkopen vaak ook veel andere producten die hieraan gerelateerd zijn. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Philips, Siemens, Jura, De’Longhi, Krups en Melitta. Sommige merken richten zich op veel meer dan alleen koffiezetapparaten en verkopen daarnaast ook nog melkopschuimers of koffiemolens.

Philips 5000 Serie

Een ander belangrijk verschil dat je gaat merken wanneer je naar producten van verschillende merken kijkt is dat er enigszins een prijsverschil zit in de producten die ze verkopen. Merken als Jura en Siemens hebben verschillende espressomachines op de markt die enorm luxe zijn.

Merken als Philips en De’Longhi richten zich op wat meer betaalbare apparaten. Dit wil niet zeggen dat deze merken geen duurdere modellen hebben. Zij willen met hun producten gewoon een ander deel van de markt aanspreken.

Je hebt ook nog een aantal onbekende merken die ook koffiezetapparaten verkopen. Voorbeelden hiervan zijn Gaggia, Nivona en Saeco. Het feit dat deze merken bij sommigen wat minder bekend zijn wil niet zeggen dat machines van deze merken onderdoen aan de bekendere merken. Twijfel je over het kopen van een machine, sluit deze merken dan zeker niet uit!

Sommige merken zijn misschien eerder bekend bij jou als koffieverkoper. Deze merken maken natuurlijk ook machines die hun eigen koffie het lekkerst kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn Douwe Egberts, Nespresso, Senseo, Illy en Segafredo. Deze merken maken overigens verschillende apparaten. Het alom bekende ‘Senseo apparaat’ is hier natuurlijk een goed voorbeeld van. Ook een ‘Nespressoapparaat’ is tegenwoordig al een bekend begrip bij veel mensen.

We willen jullie het liefst over ieder merk vertellen wat hen onderscheidt en wat hun producten zo goed maakt. Dit komt binnenkort op deze pagina te staan!