Beste percolator 2024 - Koopgids & Advies

Een percolator is het meest traditionele toestel om snel en gemakkelijk espressokoffie te zetten. Ondanks het feit dat de technologische vernieuwing ertoe heeft bijgedragen dat er verschillende soorten koffiezetapparaten op de markt zijn gekomen die het bereidingsproces automatiseren, blijft dit tor nog steeds een veelgevraagd product waar de consument om vraagt.

Naast zijn tijdloze charme zijn er verschillende redenen waarom mensen liever zo’n toestel kopen dan een automatische machine: het verschil in prijs, het praktische gebruik en vele andere min of meer subjectieve aspecten.

Check prijs
Premium keuze
Cloer
Check prijs

Inhoudsopgave

De beste percolator kopen: waar moet je op letten?

Het kiezen is echter geen te onderschatten operatie, omdat je rekening moet houden met een reeks belangrijke aspecten die een model meer of minder geschikt maken om aan specifieke behoeften te voldoen.

De eerste daarvan betreft de werking van het product zelf, omdat er op de markt verschillende soorten percolators te vinden zijn.

Aan de basis van de werking van het toestel ligt een beweging die verband houdt met druk: laten we eens specifiek kijken hoe water en gemalen koffie worden omgezet in de aromatische drank waar we allemaal van houden.

Aan de basis van de percolators bevindt zich een waterreservoir dat als boiler werkt en de door het fornuis geleverde warmte gebruikt om de druk op te wekken die het water zal doen stijgen. In deze fase bereikt het water de gemalen koffie, die kleur, body en aroma geeft aan de koffie die in het bovenste gedeelte van de machine wordt afgegeven.

Bij de Napolitaanse percolators wordt altijd druk uitgeoefend, maar de componenten zijn omgekeerd en de bereiding van de drank zal iets ingewikkelder zijn.

Bij dit laatste type koffiezetapparaat moet namelijk grover gemalen koffie worden gebruikt, die vlak in het daarvoor bestemde onderdeel wordt gedaan. De bak voor de koffie met het filter en het waterreservoir moeten ertussen worden geplaatst, waarna je overgaat tot het plaats je het toestel omdraaien zodat het waterreservoir zich bovenaan bevindt. Bij dit toestel bereikt het water het filter dus niet door druk, maar daalt het met behulp van de zwaartekracht.

Naast de gewone percolators en de Napolitaanse modellen zijn er enkele types koffiezetapparaten die we hybride kunnen noemen en die een bijzonder design hebben dat doet denken aan een fontein, en ze werken altijd met behulp van de druk. In deze gevallen blijft de hoeveelheid afgegeven koffie meestal beperkt tot één of twee kopjes, zodat er minder water moet worden toegevoegd.

Onderhoud van een percolator

Een moka-koffiezetapparaat onder zo goed mogelijke hygiënische omstandigheden bewaren is een van de geheimen voor het verkrijgen van steeds perfecte koffie. 

Ten eerste mag geen enkel onderdeel met detergent of in de vaatwasmachine worden gewassen, omdat de resten van detergent zich in het filter en in het reservoir kunnen afzetten. We raden ook aan het gebruik van schuursponsjes te vermijden, die de binnenkant van het reservoir en de koffiecontainer zouden kunnen beschadigen.

Tenslotte willen we erop wijzen dat de koffiepot, vooral als hij niet dagelijks wordt gebruikt, moet worden bewaard op een koele, droge plaats, uit de buurt van vochtigheid; vochtigheid kan namelijk schimmelvorming of nare geurtjes veroorzaken, waardoor de toestand van het product onherstelbaar in het gedrang zou komen.

Als je slijtage vaststelt aan een van de afzonderlijke onderdelen of als de afgifte vertraagt, raden we je aan een “kopje koffie” te zetten terwijl het reservoir leeg is: kokend water reinigt zo de binnenwanden van het reservoir, het filter en de koffiecontainer en helpt eventuele resten te verwijderen.

Hieronder vind je wat volgens ons de 3 beste percolators van 2024 zijn. Veel succes in je zoektocht!

Moka Express Italia 6 kops - 300ml

Check prijs
Bialetti Moka Express Italia 6 kops - 300ml. De Bialetti 6-kops Moka Express is 's werelds meest erkende en gekoesterde koffiezetapparaat. De opvallende achtkantige aluminium pot is gemakkelijk te gebruiken en maakt je koffie klaar op...

Deze koffiepot is een van de bekendste en gewaardeerde koffiemachines ter wereld. Het is een opvallende achthoekig pot van aluminium. Het toestel is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat je kopje koffie op een authentieke manier gezet wordt.

Specificaties van de Bialetti Moka Express Italia

Je kunt eenvoudig koffie zetten door gemalen koffie in de filter te doen en het waterreservoir te vullen. Draai ze aan elkaar en plaats op de warmtebron in de percolator. Het water wordt langzaam door de gemalen koffie geborreld en wordt binnen een paar minuten omgezet in vier tassen rijke, heerlijke, aromatische espresso. Doordat de pot uitneembaar is, is hij ook eenvoudig te reinigen.

 • De pot met scharnierdeksel en valt op met zijn groene, rode en zwarte kleur.
 • Het toestel is twintig centimeter hoog en weegt zevenhonderd gram
 • Het toestel is niet vaatwasbestendig
 • De kan is voorzien van een anti-drup giettuit

5928 - Elektrische Percolator

Check prijs
Met deze Cloer Espressomachine 5928 kun je snel en eenvoudig koffie zetten. Het is voorzien van een afneembare pot met een controlelampje en twee inzetfilter, 150 ml voor drie kopjes espresso en 300 ml. voor zes. Na gebruik schakelt de...

Met deze kleine percolator kun je snel en eenvoudig lekkere koffie zetten.

Specificaties van de Cloer 5928 Percolator

Het toestel heeft een afneembare kan met een indicatielampje en twee filterzetstukken. De ene filter heeft een inhoud van 150 ml voor drie kopjes koffie, de tweede heeft een inhoud van 300 ml voor zes kopjes expresso. Na gebruik zal de kleine espressomachine automatisch uitschakelen. Het aanzetten van de percolator gebeurt met een eenvoudige druk op de knop.

 • De zilverkleurige percolator is voorzien van antislipvoetjes
 • De afmetingen van de percolator (b x h x d) zijn 14,5 x 23 x 17 cm
 • Het roestvrijstalen toestel heeft een vermogen van 3658 Watt
 • Het toestel schakelt automatisch uit zodat het beveiligd is tegen droogkoken
 • De percolator weegt 1411 gram

- Percolator Koffie - Espressomaker Inductie - Perculator

Check prijs
BiggCoffee Espressomaker Om de pure espressosmaak te proeven, is de Biggcoffee-espressomachine de oplossing die u zoekt. De Moka-pot, biedt zowel een hoogwaardige espressosmaak als praktisch koffiezetten met zijn gebruiksgemak. Hoe...

Deze percolator is de oplossing om de pure smaak van espresso te proeven. Deze koffiepot biedt hoogwaardige espresso-smaken en is gemakkelijk te gebruiken om je heerlijkste koffie te brouwen.

Specificaties van de BiggCoffee Percolator

Hoewel het misschien moeilijk lijkt om een percolator te gebruiken, is het eigenlijk eenvoudig. Vul eerst het onderste deel van depot met voldoende water om het veiligheidsventiel niet te laten overlopen, en voeg middelfijngemalen koffie toe zonder het samen te drukken. Nadat je alle onderdelen in elkaar hebt gezet, plaats je ze op een kampvuur je heerlijke koffie drinken.

Of het nu op een warme zomerdag is, je kunt gezette koffie drinken of gewoon op ijs gieten om geweldige koffie te maken.

 • De koffiepot mag opgewarmd worden op verschillende warmtebronnen, ook een inductieplaat
 • De percolator is ook geschikt om mee te nemen naar de camping
 • Met zijn tweehonderd milliliter inhoud heeft hij genoeg capaciteit voor vier personen
 • Hij is gemaakt van roestvrij staal en heeft een scharnierend dekstel
 • Dit toestel is niet vaatwasserbestendig
 • Hij heeft een hoogte van 27 centimeter en weegt vijfhonderd gram
Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vind je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie