Beste volautomatische koffiemachine van 2024: Koopgids & Advies

Overweeg je om een volautomatische koffiemachine te kopen? Dan is het een goed idee om onze koopgids door te nemen. Dit soort koffiemachine is namelijk niet goedkoop. Daarom is het erg belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij de aankoop en dat ontdek je allemaal in dit artikel. Als bonus tonen wij je de 3 beste volautomatische koffiemachines van het moment!

Je houdt de De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B + Coffee Care Kit blinkend schoon met het meegeleverde onderhoudspakket. De reinigingsset heeft alle nodige onderhoudsmiddelen zodat je de koffiemachine in goede conditie houdt. Het koffiezetapparaat heeft 4 voorgeprogrammeerde koffievarianten....

Siemens

Met de Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW zet je diverse koffiespecialiteiten, zoals een latte macchiato, flat white of een americano. Van iedere koffiespecialiteit zet je er 2 tegelijk; handig wanneer je visite over de vloer hebt. Via het touchscreen kleurendisplay sla je koffierecepten op door...

Jura

Geniet met de JURA WE8 Dark Inox (EA) van 16 verschillende dranken voor op kantoor. Met een groot bonenreservoir van 500 gram, waterreservoir van 3 liter en koffieresidubak is het koffiezetapparaat ideaal om dagelijks 30 koffiespecialiteiten te bereiden. De machine is gebruiksvriendelijk en door...

DeLonghi

Met de De'Longhi Magnifica ECAM21.117.B Zwart zet je gemakkelijk een espresso of koffie voor 1 of 2 personen. Je stelt de sterkte per kopje koffie in met de grote draaiknop. Zo drink je 's ochtends een sterke espresso en sluit je dag af met een milde koffie. Drink je liever een...

Jura

Met de JURA D4 Piano Black zet je een smaakvolle koffie. Je kiest voor een espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. De echte espresso liefhebber heeft een goede aan deze Jura. De espressomachine biedt namelijk geen optie voor het zetten van een cappuccino. Wél maakt de machine gebruik van...

Wat is een volautomatische koffiemachine?

Eerst is het een goed idee om te ontdekken of een volautomatische koffiemachine wel iets voor jou is. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt dit soort machine volledig automatisch. Zelf hoef je dus amper iets te doen voor het bereiden van een heerlijke koffie. Je hoeft op slechts één knop te drukken.

Maar dat is zeker niet het enigste voordeel. Het werkt ook op koffiebonen, want het heeft een geïntegreerde bonenmaler. Dat betekent dat je kopje koffie erg vers en superlekker is. Het is bovendien geschikt voor alle koffiesoorten, want het schuimt automatisch melk op met een stoompijpje of melkslang.

Daarnaast kan je de smaak van je koffie volledig zelf kiezen. Zo is het mogelijk om de koffiesterkte, de temperatuur, het volume en de maalgraad van de koffiebonen aan te passen. Soms kan je zelf de textuur en/of temperatuur van je melk kiezen. Dat hangt af van de machine die je kiest.

Is dit soort koffiemachine iets voor jou?

Een volautomatische koffiemachine past goed bij jou als je weinig tijd hebt en je dus snel wilt genieten van een heerlijk kopje koffie. Het is minder geschikt als je minder geld kan uitgeven aan een toestel. Maar onthoud wel dat de prijs van een koffie heel wat lager ligt waardoor je met tijd veel geld uitspaart met dit soort machine. Dat is dus iets om over na te denken!

Koopgids: Enkele belangrijke puntjes om op te letten bij de aankoop

Om een miskoop te vermijden, houd je het best rekening met onderstaande aandachtspunten bij de aankoop van een volautomatische koffiemachine!

Kwaliteit

De kwaliteit is een belangrijk aandachtspunt. Want als je veel geld uitgeeft, dan wil je daar natuurlijk iets voor terug. Goede kwaliteit herken je aan de materialen waaruit het toestel gebouwd is. Een behuizing uit roestvaststaal is bijvoorbeeld veel duurzamer dan een uit kunststof. Let ook op de materialen van de rest van het toestel. Tip: de machines met een zelfreinigende zetgroep gaan langer mee, omdat de zetgroep zo optimaal gereinigd wordt.

Onderhoud

Hoe makkelijk je een volautomatische koffiemachine reinigt, hangt af van het toestel dat je kiest. Het ene apparaat heeft reinigingsprogramma’s, terwijl je het andere zelf moet reinigen. En daar komt best veel werk bij kijken, want je dient de zetgroep wekelijks te reinigen en het melksysteem na elk gebruik.

Prijs

Een volautomatische koffiemachine is niet goedkoop. Je betaalt er minimaal 250 euro voor. En dan heb je een simpel model zonder melkfunctie of een ouderwets stoompijpje. Als je dus weinig geld hebt en een volautomatische koffiemachine wilt kopen, is het belangrijk om te bepalen welke extra functies voor jou echt nodig zijn.

De 3 beste volautomatische koffiemachines

Vind je het moeilijk om de beste volautomatische koffiemachine te vinden? Bekijk dan onze 3 interessante keuzes en laat je inspireren!

JURA D6 – Espressomachine – Platina

De Jura D6 espressomachine is een van de beste volautomatische koffiemachines op de markt. Het merk Jura staat namelijk garant voor uitstekende kwaliteit, welk model je ook kiest. Maar de D6 koffiemachine is bijzonder, omdat het heel wat verschillende functies heeft.

Zo is het voorzien van een melkreinigingssysteem én een ontkalkingssysteem. Daarnaast heeft het 7 automatische programma’s. Die maken het je erg eenvoudig om te genieten van je favoriete soort koffie.

Het toestel is ook prachtig om naar te kijken en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voordelen

 • Kwalitatief
 • Voorzien van een ontkalkingssysteem
 • Mooi design

Nadelen

 • Prijzig

De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B – Volautomatische espressomachine

Heb je niet zo’n groot budget, maar wil je toch een kwalitatieve volautomatische koffiemachine kopen? Dan is de De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B voor jou een uitstekende optie!

Het toestel is verkrijgbaar in meerdere kleuren en is erg eenvoudig in gebruik. Je kan het eveneens makkelijk reinigen, want het is voorzien van een reinigingssysteem.

Het stoompijpje zorgt voor een heerlijke crèmelaag. Je kan daarnaast kiezen uit vijf ingestelde programma’s. Zo wordt het maken van je favoriete koffie nog makkelijker!

Voordelen

 • Voordelig
 • Heeft een reinigingssysteem
 • Voorzien van 5 programma’s

Nadelen

 • Geen geheugen voor koffieprofielen

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

De Philips 2200 serie EP2220/10 machine heeft de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit. Voor een prikje koop je namelijk een machine met veel functies én een goede kwaliteit!

Zo is het mogelijk om koffieprofielen op te slaan, zodat je makkelijk kan genieten van je favoriete soort koffie die volledig aangepast is aan je wens.

De touch display maakt de bediening bovendien nog simpeler. Wanneer het toestel moet ontkalkt worden, komt er ook een waarschuwing op het toestel. Dat is handig, want op die manier kan jij de levensduur verlengen.

Voordelen

 • Voorzien van koffieprofielen
 • Waarschuwt wanneer het ontkalkt moet worden
 • Voordelig

Nadelen

 • Heeft geen waterniveau indicator

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een volautomatische koffiemachine mee?

Een volautomatische koffiemachine gaat zo’n 5 tot 10 jaar mee als hij goed wordt onderhouden. Regelmatig onderhoud moet bestaan uit het tijdig ontkalken en het gebruik van water van goede kwaliteit om kalkaanslag in de tank, warmtewisselaars, leidingen en buizen te voorkomen.

Maakt een volautomatische koffiemachine veel lawaai?

Toch wel, een volautomatische koffiemachine maakt meer lawaai dan een kleine koffiemachine. Dat komt omdat het de bonen moet malen en dan de koffie moet zetten, wat nogal wat geluid produceert. Als je op zoek bent naar een machine die minder lawaai maakt, kun je altijd overwegen een handmatig koffiezetapparaat aan te schaffen.