De 5 beste melkopschuimkannen: breng het café naar je eigen keuken

Als je een goede barista wilt worden, dan zorg je er natuurlijk ook voor dat de cappuccino of latte die je maakt er helemaal geweldig uitziet. Beide koffievarianten worden gemaakt met warm melkschuim dat je in allerlei vormen kunt creëren zodat de koffie er leuk uitziet. Je kent het vast wel: je bestelt een kopje cappuccino in een horecagelegenheid en de barista maakt er een hartje op met het melkschuim.

Dat wil je zelf thuis natuurlijk ook kunnen dus daarvoor zijn speciale melkopschuimkannen in het leven geroepen. Maak jij ook graag een feestje van de koffie? Dan mag de melkopschuimkan absoluut niet ontbreken in je keuken.

#1 Beoordeeld
Maevory - Melkopschuimkan - Roestvrijstaal (350ml) - Zilver - Barista Melkkan

Ben jij op zoek naar een kwalitatief melkkannetje om melk mee op te schuimen? Zoek dan niet verder. Met deze melkopschuimkan maak je de heerlijkste latte macchiato's, cappuccino's, en zelf geschuimde melk om de lekkerste chocolademelk mee te maken. Daarnaast is het kannetje ideaal om latte art...

Maevory Melkopschuimkan van Roestvrijstaal (350ml) - Zwart Antraciet - Melkkannetje RVS - Barista Melkkan

Ben jij op zoek naar een kwalitatief melkkannetje om melk mee op te schuimen? Zoek dan niet verder. Met deze melkopschuimkan maak je de heerlijkste latte macchiato's, cappuccino's, en zelf geschuimde melk om de lekkerste chocolademelk mee te maken. Daarnaast is het kannetje ideaal om latte art...

De'Longhi Barrista melkopschuimkan 350ml - Roestvrij staal

Delonghi melkkan 350ml DLSC060De DeLonghi melk opschuimkan DLSC060 is een kannetje waarmee je heel makkelijk melk doet opschuimen. Wanneer je een espresso apparaat in je huis hebt, wil je natuurlijk ook mooie melkschuim maken! Deze opschuimkan van DeLonghi is hiervoor uitermate geschikt! De...

Maevory Melkkan - Opschuim - 350ml - Zilver - Melkkannetje RVS - Barista Melkkan

Ben jij op zoek naar een kwalitatief melkkannetje om melk mee op te schuimen? Zoek dan niet verder. Met deze melkopschuimkan maak je de heerlijkste latte macchiato's, cappuccino's, en zelf geschuimde melk om de lekkerste chocolademelk mee te maken. Daarnaast is het kannetje ideaal om latte art...

Bialetti Melkopschuimkan - 75cl - RVS

Dit melkkannetje van Bialetti is ideaal voor het schenken en opschuimen van melk waardoor je koffie nog lekkerder wordt! Het kannetje heeft een stijlvol ontwerp en is gemaakt van sterk RVS. Je kunt de melk in het kannetje op een elektrische-, keramische- of gas warmtebron opwarmen. - inhoud 750ml

Bekijk en vergelijk diverse melkopschuimkannen met elkaar

Melkopschuimkannen zijn in tal van soorten en maten te koop. Het is daarom belangrijk dat je eerst even goed kijkt welke kan je het meeste aanstaat en waarmee jij kunt doen wat je wilt. Als je een beginnende barista bent en nog de kneepjes van het vak onder de knie moet krijgen, koop dan eerst een wat voordeligere melkopschuimer. Ook hiermee kun je al leuke dingen doen met melkschuim en mocht het niet bevallen, dan heb je in ieder geval geen enorme uitgave voor het product gedaan.

Met kleine hulpmiddelen maak je een kop koffie net wat specialer

Met een melkopschuimkan kun je van zowel koude als warme melk schuim maken. Als je voor een eenvoudige opschuimer kiest, dan werkt deze gewoon handmatig en komt er geen stroom aan te pas. Je hebt dan natuurlijk wel een losse klopper nodig om de melk te laten schuimen maar deze kun je prima in combinatie met de kan gebruiken.

Kijk goed van wat voor materiaal de kan gemaakt is (RVS werkt prima), of deze in de vaatwasser mag en wat de inhoudsmaat is. Ook belangrijk is de vorm van de kan en met name het schenktuitje. Hiermee schenk je immers het schuim in een kop zodat je er wat leuks van kunt maken.

Kijk wat jij goed gebruiken kunt om het schuim te maken

Figuurtjes met schuim maken kun je zelf proberen te doen en er zijn zelfs speciale mallen te koop waar je het melkschuim doorheen giet en waarmee je een leuke afbeelding krijgt. Zo kun je met eenvoudige hulpmiddelen een waar feestje maken van een kop speciale koffie.

Ben je wel toe aan een melkopschuimkan in een wat luxere uitvoering? Kies dan voor een elektrisch exemplaar. Hierin kun je de melk niet alleen laten schuimen maar ook meteen verwarmen en warm houden. Om de keuze wat makkelijker voor je te maken hebben we drie melkopschuimkannen gevonden waarover we je wat meer vertellen.

De beste melkopschuimkan in 2024: onze selectie

Bialetti Melkopschuimkan RVS

Wil je een lekker kopje cappuccino met melkschuim maken? Dan kun je daar prima de Bialetti Melkopschuimkan voor gebruiken. Deze opschuimkan heeft een inhoud van 300 ml en is gemaakt van degelijk RVS. Je kunt kokende of hete melk in de kan schenken maar het is tevens mogelijk koude melk erin te doen en deze te verhitten op een kookplaat. Deze opschuimkan kan gebruikt worden op gas of op een elektrische of keramische plaat.

Eigenschappen van de Bialetti melkopschuimkan

Met de melkopschuimkan van Bialetti haal je een degelijke kan in huis met een handige schenktuit. Zo maak jij, met een beetje oefening, al snel de leukste figuurtjes in het melkschuim en voorzie je een bakje koffie van een lekkere crèmelaag. Omdat het oog natuurlijk ook wat wil, is de kan fraai uitgevoerd en wit van kleur.

Voordelen

 • Mooi vormgegeven
 • Handig in het gebruik
 • Kan in de vaatwasser
 • Kan op verschillende warmtebronnen gebruikt worden

Nadelen

 • Handvat zit niet heel netjes bevestigd
 • Handvat kan mee warm worden

Maevory Melkopschuimkan RVS

Als je een handige melkopschuimkan in huis wilt halen, dan is het zeker aan te raden eens naar de Maevory Melkopschuimkan van RVS te kijken. Het is een handige melkopschuimkan waarmee je in korte tijd heerlijk schuim voor je cappuccino, latte en nog meer koffievarianten maakt.

Omdat de kan van RVS is, is deze makkelijk schoon te houden en blijven er na het afspoelen geen melkresten achter. De kan heeft een inhoud van 350 milliliter, hetgeen ook genoeg is voor een grote kop koffie met schuim.

Eigenschappen van de Maevory melkopschuimkan

De melkopschuimkan kan gebruikt worden in combinatie met elk koffieapparaat en heeft een handzaam model dat bij iedereen makkelijk in de hand ligt. Of je nu een ervaren barista bent of nog aan het leren bent hoe je het perfecte melkschuim moet maken, maakt niet uit want met deze kan is dat goed te doen. Het kannetje is licht in gewicht en schenken gaat makkelijk met het speciale tuitje. Je kunt door de lichte buitenzijde eenvoudig de temperatuur van het schuim voelen.

Voordelen

 • Mooie uitvoering
 • Ligt makkelijk in de hand
 • Licht in het gebruik
 • Handige schenktuit

Nadelen

 • Niet heel voordelig in aanschaf
 • Wordt snel warm aan de buitenzijde

RoiCuisine Melkopschuimkan met thermometer

Wil je een ware barista worden en elke kop speciale koffie voorzien van een zo leuk mogelijke en smakelijke laag melkschuim? Dan is de RoiCuisine Melkopschuimkan daar bij uitstek geschikt voor. Deze kan is gemaakt van hoogwaardig RVS en omdat er een heel handige schenktuit op zit, kun je de mooiste figuren maken met het melkschuim. Wel even goed oefenen natuurlijk voordat je dit onder de knie hebt, maar aan het kannetje kan het niet liggen.

Eigenschappen van de RoiCuisine melkopschuimkan

Deze kan heeft een inhoud van 350 milliliter en op de kan zelf staan de maten aangegeven. Deze zijn erin gegraveerd zodat ze altijd leesbaar zijn. De melkopschuimkan heeft als extra eigenschap dat er een thermometer bij zit. Zo kun je altijd de juiste temperatuur van de melk bepalen. Zowel de thermometer als de kan zelf zijn makkelijk schoon te maken.

Voordelen

 • Fraaie uitvoering
 • Bijzonder handig in het gebruik
 • Goede kwaliteit RVS
 • Inclusief goede thermometer
 • Handig schoon te maken

Nadelen

 • Handvat kan mee warm worden
 • Niet goedkoop in aanschaf

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn melkopschuimkan in de vaatwasser doen?

De meeste Melkopschuimkannen kunnen veilig in de vaatwasser worden gewassen, maar het wordt aanbevolen om de instructies van de fabrikant te raadplegen om er zeker van te zijn. Sommige kannen kunnen worden beschadigd door de hitte van de vaatwasser of de agressieve reinigingsmiddelen die worden gebruikt in vaatwassers.

Hoe maak ik mijn melkopschuimkan schoon?

Het is belangrijk om je Melkopschuimkan na elk gebruik schoon te maken om bacteriën te voorkomen en de levensduur van de kan te verlengen. Spoel de kan eerst af met warm water en verwijder alle overgebleven melk. Gebruik vervolgens een mild afwasmiddel om de kan te reinigen en spoel deze opnieuw af met warm water. Droog de kan grondig af voordat je hem opbergt.