Beste koffietamper voor de barista's (2024)

Een koffietamper gebruik je om gemalen koffie aan te stampen. Dit zorgt voor een betere smaakbelevenis, want op die manier heeft de koffie meer tijd om de verschillende aroma’s op te nemen. Wil je ook een tamper kopen? Dan is het interessant om dit artikel door te nemen. Zo ontdek je waar je moet op letten bij de aankoop. Je komt er bovendien te weten wat de beste koffietamper van het moment is.

De beste koffietamper voor de barista's onder ons (2024)

Koffie tamper - 51mm - RVS - hout - De'Longhi - LaPavoni

Check prijs
Koffie tamper met houten handvat voor een mooie natuurlijke look. De zware RVS tamper base en houten handvat maken dat deze solide tamper lekker in de hand ligt. Een must-have tool voor het zetten van een goede espresso. De 51mm koffie...

Voordat je een koffietamper koopt, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aandachtspunten. Wij vertellen je welke dat zijn. Op die manier vind je eenvoudig een tamper die bij jou past!

Soort tamper

Er zijn verschillende soorten tampers om uit te kiezen. Ze worden vooral ingedeeld in twee grote categorieën: de vlakke en convex tampers. De vlakke koffietamper heeft een vlakke basis om koffie mee aan te drukken.

De convex tamper heeft dan weer een bolvormige basis. Dat maakt het je eenvoudiger om een aandrukfout te herstellen. Welke koffietamper voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van je voorkeur.

Grootte

Tampers komen in diverse diameters. De meest voorkomende diameter is 58mm. De reden daarvoor is dat de meeste professionele horeca koffiezetapparaten deze afmeting hebben. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor een koffietamper met een diameter die bij je koffiebakje past. Wanneer de diameter te klein is, zal de koffie namelijk bij de randjes omhoog blijven staan.

Kijk niet alleen naar het formaat van de diameter, maar ook naar de grootte van het handvat. Het is namelijk belangrijk dat het goed in de hand ligt en dat je met de vingers makkelijk bij de basis kan wanneer je de tamper vasthoudt. Een vrouw heeft doorgaans een kleiner handvat nodig dan een man, maar dit hangt natuurlijk af van persoon tot persoon.

Gewicht

Het gewicht van de koffie tamper is ook niet onbelangrijk. Een goede tamper is niet te licht, maar het moet wel in verhouding staan met het gewicht van het handvat. Zo is e een goed evenwicht.

Materiaal

Koffietampers bestaan niet in slechts één soort materiaal. Er zijn namelijk tampers uit kunststof, hout en metaalsoorten. De laatste optie is de beste, omdat je er zo zeker van bent dat het gewicht goed zit. Bovendien gaan metaalsoorten langer mee.

Uiterlijk

Er zijn heel wat verschillende designs om uit te kiezen. Als je twijfelt tussen twee tampers kan het helpen om te kiezen voor de tamper die jij het mooist vindt. Maar onthoud dat het uiterlijk niet het belangrijkst is. Indien de andere koffietamper duidelijk beter scoort op kwaliteit, is dat dus de betere optie.

Prijs

Een tamper heb je al vanaf 20 euro, maar er zijn er ook die 150 euro kosten. Je hoeft helemaal niet zoveel uit te geven om een goede koffie tamper te kopen. De hele dure modellen zijn meestal voor horecazaken. Toch is het een goed idee om niet de goedkoopste tamper te kopen. Meestal wordt er dan op de kwaliteit bespaart. Probeer dus een koffietamper te vinden met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Koffie tamper - 51mm - RVS - hout - De'Longhi - LaPavoni

Check prijs
Koffie tamper met houten handvat voor een mooie natuurlijke look. De zware RVS tamper base en houten handvat maken dat deze solide tamper lekker in de hand ligt. Een must-have tool voor het zetten van een goede espresso. De 51mm koffie...

De beste koffietamper? Dat is die van Barista-essentials. Deze tamper heeft een diameter van 51 mm en is vooral een uitstekende keuze door zijn goede kwaliteit. Het is namelijk vervaardigd uit RVS, een materiaal dat niet roest.

Het handvat is uit hout, waardoor het ook een mooie en elegante uitstraling heeft. Niet onbelangrijk! De kleinste variant van deze koffie tamper van Barista Essentials heeft daarnaast een diameter van 51 mm. Daarmee is het geschikt voor koffiemachines met dezelfde diameter, zoals De’Longhi Dedica, LaPavoni en Solis compact. Maar de tamper is eveneens verkrijgbaar in andere afmetingen en kleuren. Je vindt dus gegarandeerd het beste model voor jou.

Doordat het 350 gram weegt, is het bovendien zwaar genoeg om de koffie optimaal te kunnen aanstampen. En het beste moet nog komen: deze koffietamper heeft een scherpe prijs. Je kan het dus ook kopen met een beperkt budget!

Bovendien kan je deze specifieke tamper dus in 3 verschillende kleuren en 3 verschillende maten verkrijgen, dus je vindt er gegarandeerd één die bij jouw voorkeuren past!

Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vind je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie