Arabica en Robusta koffiebonen

Wanneer je op zoek bent naar informatie over een espressomachine dan zul je al snel merken dat niet iedere koffieboon hetzelfde is. Voor de meeste machines maakt dit niet uit maar voor jou wel! Afhankelijk van welk soort boon je hebt krijg je namelijk een andere smaak beleving. Dit kan uiteindelijk een goede ervaring maken of breken.

Welke bonen moet ik kopen?

Op de markt is er een enorm aanbod aan koffiebonen. Iedere winkel verkoopt ze weer met hun eigen slogan en er lijkt geen eind te komen aan alle variaties.

Gelukkig kunnen wij het makkelijk voor je maken. Je hebt namelijk maar twee verschillende soorten koffiebonen, namelijk de Arabica koffieboon en de Robusta koffieboon.

Deze twee bonen zijn erg verschillend van elkaar en dat maakt dat er ook zoveel variaties kunnen zijn. Veel winkels mixen deze twee namelijk in verschillende verhoudingen door elkaar. Ook kan het land van oorsprong zorgen voor verschillende smaken. Ook vindt je vrijwel geen zakken met 100% Robusta bonen.

Dit komt omdat deze eigenlijk niet zo lekker is om puur te drinken. Op de vraag bij welke winkel je dan je koffie moet kopen is geen goed antwoord te geven. Hier kom je eigenlijk alleen maar achter door verschillende merken koffie te proberen en te kijken welke jij het lekkerst vindt. Een goede tip die we je kunnen meegeven is dat de Robusta koffieboon een stuk bitterder is en meer cafeïne bevat.

Robusta koffiebonen

Wil je dus een bitter bakje koffie dan kun je het beste zoeken naar zakken waarbij het merendeel van de bonen Robusta bonen zijn. Wil je echter liever een wat subtieler en zoetere kop koffie, waarbij je een breder scala aan smaken kunt ervaren? Dan kun je eens kijken naar 100% Arabica bonen!

Arabica koffiebonen