Beste draagbare koffiezetapparaten voor in de auto (2024)

Wil je een koffie drinken waar je maar wilt? Het is een uniek genot dat je kunt ervaren en delen met je vrienden dankzij de draagbare koffiezet. Hoe dol we ook zijn op onze uitgebreide koffie-installaties thuis, de meeste van die apparaten zijn niet echt draagbaar. Als je de natuur intrekt en een lekker kopje koffie wilt, moet je het over een andere boeg gooien.

Het beste draagbare koffiezetapparaat van 2024 en 4 aankooptips

Daarom hebben we nagegaan welke draagbare koffiezet aan je behoeften kan voldoen. Bij de keuze van je draagbare koffiezetapparaat moet je  moet je rekening houden met de draagbaarheid van het toestel, de duurzaamheid en het gebruiksgemak waarmee je koffie zet zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

Beste prijs-kwaliteit
Aerolatte
Check prijs

De  klassieke AeroPress is geliefd bij koffieliefhebbers omdat hij in minder tijd een volle kop koffie zet dan een Franse pers, is voor de meeste mensen het beste koffiezetapparaat voor op de camping of om mee te nemen op reis. Het is de perfecte balans tussen de draagbaarheid, de bruikbaarheid en de prijs zonder aan smaak in te boeten. De compacte plastic constructie van deze draagbare koffiepers betekent dat hij zowel lichtgewicht als duurzaam is en in elke rugzak kan worden gegooid, en het papieren microfilter voorkomt korreligheid en maakt het schoonmaken eenvoudig. Met de Aeropress zet je in een minuut een kopje koffie en krijgt je koffie een smaakprofiel dat vrij is van enige aciditeit of bitterheid. De reden van dit voordeel is de zettijd. Die is veel korter dan bij filterkoffie, en de gemalen bonen worden volledig ondergedompeld in het hete water, waardoor het eindproduct body krijgt.

Je moet niet denken dat je drankje op een espresso lijkt omdat er druk op de gemalen koffie staat; de Aeropress lijkt veel meer op een filterkoffie of een pour-over (gezet met een filterhouder). De textuur is dus vrij vloeibaar, omdat er geen crèmelaagje is en de koffie niet zo geconcentreerd is als bij een espresso. Er zijn ook handige draagbare espresso koffiezetapparaten op de markt.

Inhoudsopgave

Een draagbaar koffiezetapparaat kopen: waar moet je op letten?

De grootte
Omdat sommige mensen die een draagbare koffiezet maar weinig ruimte hebben om het mee te nemen, zetten veel van de beste draagbare koffiezetapparaten maar een  tot drie porties tegelijk. Als je alleen of met je partners ben, is zo’n kleine draagbare koffiezet ideaal voor je. Maar als je met een gezin of een grotere groep gaat kamperen of reizen, zul je de voorkeur geven aan een draagbare koffiezetapparaat dat zes tot twaalf kopjes tegelijk kan zetten.

Handmatig versus elektrisch
Een draagbare koffiezet is dikwijls niet elektrisch en vereist dat je je water apart verwarmt. Dit kan boven een open vuur, een kampfornuis of met een elektrische waterkoker.

De elektrische draagbare koffiezetapparaat heeft over het algemeen een grotere capaciteit en hoeft het water niet apart te verwarmen, maar is uiteraard minder draagbaar en niet ideaal om mee te nemen in de camper, de auto, …. Hou er ook rekening mee dat je je koffie vooraf  moet malen als je geen elektrische of manuele molen kan meenemen voor de meest verse bonen.

Materiaal
Hoewel het ideale materiaal afhangt van je favoriete zetmethode wil je bij voorkeur koffiezetapparaten kopen die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals plastic, aluminium en roestvrij staal, en geen breekbare of roestgevoelige materialen zoals glas en gietijzer. Als je het gewicht van de koffer belangrijk vindt, kies je best voor koffiezetapparaten die licht en compact zijn.

Draagbaarheid
De meeste draagbare koffiezetapparaten vereisen dat je je eigen water apart verwarmt. Als je geen lichtgewicht en low-tech trekker bent met een enkel stuk kookgerei, kun je kiezen tussen een standaard waterkoker, een elektrische waterkoker, of een 12 V waterkoker die je in je auto kunt aansluiten.

Hieronder vind je wat volgens ons de 4 beste draagbare koffiezetapparaten van 2024 zijn. Veel succes in je zoektocht!

Cafetière - 3 kops

Check prijs
Met deze cafetière, ook wel French press genoemd, van Aerolatte zet je koffie op ambachtelijke wijze. Inhoud 350 ml. Dat gaat eenvoudig: vul de kan met de juiste hoeveelheid koffie en net niet kokend water - de maatverdeling op de...

Met dit apparaat van Aerolatte, ook wel bekend als Franse pers, zet je op traditionele manier koffie. De inhoud is 350 ml. Het is eenvoudig: giet de juiste hoeveelheid koffie in de pot en vervolgens onder kokend water – de schaal op de glazen pot geeft de juiste verhoudingen aan. Druk na een paar minuten de koffie naar beneden om te genieten van de rijke, aromatische koffie.

Specificaties van de Aerolatte Cafetière

Het apparaat wordt geleverd inclusief  een maatlepel. De glazen pot is afneembaar en kan gereinigd worden in de vaatwasser, maar is natuurlijk ook gemakkelijk schoon te maken onder stromend water. De schenktuit is voorzien van een microfilter en een bijkomende filter die nadruppelen voorkomt.

Je kunt drie tot vijf kopjes zetten per beurt.

Aeropress Go - Koffiemaker - Kunststof

Check prijs
AeroPress Go: de nieuwe (kleine) koffiemaker voor thuis, werk of voor op vakantie! De AeroPress is vanaf zijn introductie in 2005 al favoriet in vele huishoudens. De kunststof koffiemaker is makkelijk te gebruiken en nog gemakkelijker...

Dit plastic koffiezetapparaat is gemakkelijk in gebruik en kan zelfs op vakantie worden meegenomen. Het enige wat je nodig hebt is water en koffiepoeder.

De uitvinder, Alan Adler, heeft ervoor gezorgd dat je zonder dure apparatuur heerlijke espresso kunt brouwen.  Met een simpele techniek pers je in een vacuüm water door de gemalen koffie. Door de druk te verhogen is het resultaat een lekkere espresso.

Specificaties van de Aerolatte Cafetière

Ze noemen  de Aeropress terecht  een “reiskoffiezetapparaat”. Aeropress en al zijn accessoires kunnen netjes worden opgeborgen in je bagage. Om het je gemakkelijker te maken krijg je daarvoor een to-go beker Bij de levering krijg je een handige houder voor 20 filters, een opvouwbare blender en lepel (maximaal 14 gram).

Je kunt drie kopjes tegelijk zetten met het apparaat dat in totaal 460 gram weegt.

Wacaco Minipresso GR - portable espresso machine

Check prijs
De Wacaco Minipresso GR - portable espresso machine ie een handbediend espresso-apparaat en de beste keuze om met al je verschillende koffie smaken een espresso te maken waar je ook bent. Compact, lichtgewicht en handig in...

Deze Wacaco Minipresso-draagbare espressomachine is een   handmatige espressomachine. Het is de beste keuze voor het maken van espresso met verschillende koffiesmaken, waar je ook bent. Het apparaat is een compact lichtgewicht.

Specificaties van de Wacaco Minipresso GR

Als je van je favoriete espresso wilt genieten, dan is Minipresso de ideale keuze voor op reis. Het enige wat je hoeft te doen is heet water gieten, de koffie in de bekerhouder plaatsen, handmatig de druk opbouwen en blijven pompen tot er geen koffie meer uitkomt en je espresso klaar is.

Het apparaat is voorzien van een vulbeker en een drinkbeker. Je kunt 1 kopje maken per zetbeurt en dit altijd en overal waar je voor kokend water kunt zorgen.

Kitchen Basics Espressomaker - aluminium - 3 kops

Check prijs
Met deze espressomaker van Ibili maak je thuis eenvoudig een perfecte Italiaanse espresso. De espressomaker is gemaakt van aluminium en geschikt voor gebruik op gas, elektrisch en keramisch. Het werkt eenvoudig: vul het onderste deel...

Met deze espressomachine van de perfecte Italiaanse espresso om het even waar je bent op voorwaarde dat je het toestel kunt verwarmen op een open vuur of een fornuis. De espressomachine is gemaakt van aluminium.

Specificaties van de Kitchen Basics Espressomaker

Het is simpel: vul de bodem met water en vul vervolgens het koffiefilter met gemalen koffie. Zet nu de waterkan op de warmtebron en breng het water aan de kook. Het water wordt door het filter geduwd en de koffie kookt bovenop. Met deze basic espressomachine maak je maximaal drie kopjes tegelijk.

Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vind je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie