Beste Jura koffiemachine (2024): Koopgids & Advies

Beste Jura koffiemachine

Ben je op zoek naar een volautomatische koffiemachine die erg duurzaam is? Dan is een Jura koffiemachine een goede optie. Dit Zwitsers topmerk staat namelijk bekend om de uitstekende kwaliteit. Voordat je een Jura koffiemachine koopt, is het wel belangrijk dat je weet waarop je moet letten bij de aankoop. En daar helpen wij je mee, want we hebben de belangrijkste aandachtspunten opgesomd in dit artikel. Daarnaast vind je er ook de 3 beste Jura koffiemachines van het moment!

De beste Jura koffiemachine van 2024

Een Jura koffiemachine kopen, doe je niet in één, twee, drie. Het is namelijk een redelijk prijzige machine. Daarom is het belangrijk dat je goed kiest. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk als je onderstaande tips toepast!

#1 Beoordeeld
JURA E8 - Volautomatische espressomachine - Piano Black - EC

De nieuwe Jura E8 ECDe nieuwe Jura E8 EC is het vernieuwde broertje van de Jura E8 EB. De E8 kenmerkt zich al sinds 2020 als dé koffiemachine voor de echte koffieliefhebbers. Of u nu van melkspecialiteiten houdt of gewoon een goede kop koffie wil drinken, de E8 is daarvoor het pronkstuk in uw...

JURA E8 - Koffiemachine - Piano Black - 2020 - EB

De nieuwe serie van JURA E8: de meest succesvolle volautomaat pronkt met een nieuw design en nieuwe functies, die voorheen slechts in het premium segment beschikbaar waren. Firstclass in de koffiekwaliteit JURA komt met een nieuwe serie volautomaten. Met de nieuwe Professional Aroma Grinder...

Jura E4 - Piano Black

De Jura E4 is kleine broertje van de E6 en E8 koffiemachines met 100% focus op pure koffie en heeft dus geen melkopschuimer. Dit is het grote verschil met de andere modellen uit de E-serie. De nieuwe E4 heeft de professionele koffiemolen gekregen en de nieuwste zetgroep. Heerlijke koffie, precies...

JURA E6 - Piano Black (EC) - Model 2022 - volautomatische espressomachine

JURA E6 (EC) MODEL 2022 De nieuwe JURA E6 (EC) model weet op het vlak van diversiteit en esthetiek te scoren. Het 2022 model, heeft als kenmerk (EC) meegekregen, zo is gemakkelijk te herkennen dat het om de laatste en meest recente uitvoering gaat. De volgende kleuren zijn beschikbaar: Piano...

Jura D4 - Volautomatische espressomachine - Piano Black

JURA presenteert de Full Size-volautomaat voor de echte espresso liefhebber. Zo maakt deze espressomachine gebruik van de unieke P.E.P zettechnologie voor een vollere smaak van elke espresso. Naast espresso kan je kiezen voor doppio, americano, lungo of ristretto dat gereed gemaakt kan worden met...

De beste Jura koffiemachine kopen: waar moet je op letten?

Soort Jura koffiemachine

Jura heeft veel verschillende series, namelijk de Ena Micro serie, de A-serie, de D-serie, de E-serie, de S-serie, de J-serie, de Z-serie en de Giga serie. Binnen deze series zijn er nog diverse soorten. Je ziet het al: een Jura koffiemachine uitkiezen is niet eenvoudig.

Het helpt wel om te weten dat elke lijn eigenschappen heeft die het kenmerken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een Jura koffiemachine die erg eenvoudig te bedienen is, raden wij de D-serie aan. In de E-serie vind je doorgaans toestellen met heel veel verschillende soorten functies. In de A-serie zijn er dan weer compactere modellen en zo heeft elke serie zijn eigen specifieke voordelen. Tip: bekijk op voorhand goed alle mogelijke opties. Dit neemt wat tijd in beslag, maar zo koop je zeker het juiste toestel.

Budget

Jura koffiemachines zijn altijd prijzig. Je betaalt die pittige prijs dan ook voor de uitstekende kwaliteit. Zie het als een goede investering. Als je dus van plan bent om een Jura koffiemachine te kopen, dien je rekening te houden met dit prijskaartje.

Maar niet ieder machine van dit merk is even duur. De goedkoopste begint namelijk al bij ongeveer 545 euro, terwijl de duurste je meer dan 3.000 euro kost. Bepaal dus op voorhand het maximaal bedrag dat je eraan wilt uitgeven.

Formaat

Er zijn ook vele verschillen in vormen en gewichten. Sommige Jura machines passen goed in een klein keukentje, terwijl andere wat meer plaats innemen. Als je dus beperkte ruimte hebt, is het een goed idee om op de afmetingen te letten.

Extra functies

De aanwezige extra functies, zoals bediening via smartphone, automatisch ontkalkingssysteem, enzovoort, verschillen per toestel. Om die reden is het aangeraden om te bekijken welke functies je zeker nodig hebt en aan de hand daarvan je mogelijkheden uit te dunnen.

Dit zijn de 3 beste Jura koffiemachines van het moment

Als je het nog steeds moeilijk vindt om te beslissen, is het een goed idee om de 3 Jura koffiemachines die wij voor je uitgekozen hebben eens goed te bekijken. We hebben ze namelijk zo zorgvuldig geselecteerd dat de kans groot is dat de perfecte Jura koffiemachine voor jou erbij zit!

Jura E6 – Dark Inox – 2020

Jura E6 - Dark Inox - 2020

Check prijs
De E6 2020 onderscheidt zich door eenvoudige bediening, een uitstekend koffieresultaat en een helder design. Het chique, verchroomde kopjesplateau vormt het ideale po­dium waarop alle specialiteiten perfect voor het voetlicht worden...

De Jura E6 koffiemachine is erg eenvoudig te bedienen. Dit dankzij het kleurendisplay en de handige knopjes vooraan. Met slechts één druk op de knop kan je 11 verschillende specialiteiten klaarmaken. Maar dit fraaie toestel heeft nog veel meer voordelen.

Zo zorgt het voor een optimale smaak door het pulserend extractieproces. Dankzij deze topper geniet je dus nog meer van je koffie. De machine is daarnaast een plezier om schoon te maken, want het heeft een automatische reiniging van het melksysteem.

Bovendien heeft het een uitstekende waterfilter waardoor de smaak van je koffie er nog op verbetert. En het toestel is ook nog eens ontzettend duurzaam.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Voorzien van pulserend extractieproces voor een beter aroma
 • Heeft een automatisch reiniging van het melksysteem

Nadelen

 • Geen geheugen voor koffieprofielen

Jura D4 – Espressomachine – Piano Black

Jura D4 - Espressomachine - Piano Black

Check prijs
JURA presenteert de Full Size-volautomaat voor de echte espresso liefhebber. Zo maakt deze espressomachine gebruik van de unieke P.E.P zettechnologie voor een vollere smaak van elke espresso. Naast espresso kan je kiezen voor doppio,...

De Jura D4 koffiemachine is ideaal voor in werkruimtes, omdat het nauwelijks lawaai maakt. Voor bij je thuis is dit natuurlijk ook een leuk voordeel!

Deze koffiemachine is bestuurbaar via je app. Zo maak je vanuit je bed een heerlijk koffietje en kan je het drinken wanneer je in de keuken komt. Heerlijk!

Je hoeft het ook al niet te ontkalken, want deze espressomachine heeft een automatisch ontkalkingssysteem. Daarnaast is het voorzien van 5 programma’s en kan je profielen instellen.

Voordelen

 • Stil apparaat
 • Bediening via app is mogelijk
 • Ontkalken is niet nodig

Nadelen

 • Niet voorzien van melkopschuimer

JURA E8 – Piano Black – 2020 – EB

E8 - Piano Black - 2020 - EB

Check prijs
De nieuwe serie van JURA E8: de meest succesvolle volautomaat pronkt met een nieuw design en nieuwe functies, die voorheen slechts in het premium segment beschikbaar waren. Firstclass in de koffiekwaliteit JURA komt met een nieuwe serie...

De Jura E8 koffiemachine is een van de populairste modellen van dit merk. Dat is ook niet moeilijk om te geloven, want het heeft ontzettend veel voordelen.

Zo is het toestel voorzien van 17 verschillende programma’s. Daarnaast heeft het een geheugen voor koffieprofielen en is het erg duurzaam. De behuizing is namelijk vervaardigd uit metaal.

De koffiemachine heeft bovendien een handig touchscreenscherm als bediening en een automatische reiniging van het melksysteem.

Voordelen

 • Veel programma’s (17)
 • Erg duurzaam
 • Automatische reiniging van het melksysteem

Nadelen

 • Heeft geen waterniveau indicator

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een Jura koffiemachine mee?

Jura koffiemachines zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en constructies, zodat ze bij goed onderhoud vaak vele jaren meegaan. Hoe lang een Jura machine meegaat, hangt echter af van de individuele machine en hoe vaak deze wordt gebruikt. Over het algemeen gaan Jura machines bij regelmatig gebruik tussen de vijf en tien jaar mee.

Is een Jura koffiemachine duur?

Dat hangt echt af van het model dat u aanschaft. Sommige van de meer eenvoudige modellen beginnen rond de €600, maar als u alle toeters en bellen wilt, kunt u tot €3000 uitgeven.

Welke koffie is geschikt voor een Jura koffiemachine?

Een verscheidenheid aan koffiebonen kan worden gebruikt in een Jura koffiemachine, maar sommige werken beter dan andere. Over het algemeen zijn lichte of halfzware brandingen de beste opties voor deze machines, omdat ze een gelijkmatiger smaakprofiel hebben dat de delicate smaak van de koffie niet overheerst. Zorg er bovendien voor dat u hele bonen gebruikt in plaats van voorgemalen koffie, aangezien dit laatste niet zo’n smaakvol kopje koffie oplevert.

Waar worden Jura koffiemachines gemaakt?

Jura koffiemachines worden gemaakt in Zwitserland. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.