Beste De’Longhi koffiemachine (2024): Koopgids & Advies

Delonghi is een van de populairste merken van koffiemachines. Dat is niet zomaar, want de machines hebben een uitstekende kwaliteit, zijn innovatief en kunnen gebruikt worden voor zowel koffiebonen als gemalen koffie. Ben jij er ook van overtuigd dat een Delonghi koffiemachine voor jou de beste optie is, maar weet je niet welk model je moet kiezen? Dan helpt onze koopgids je op weg!

De beste De’Longhi koffiemachine van 2024

#1 Beoordeeld
De'Longhi ECAM290.61.SB Magnifica EVO - Volautomatische espressomachine - Zilver/Zwart

De De'Longhi ECAM290.61SB Magnifica EVO volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De'Longhi ECAM290.61SB Magnifica EVO koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram, en een vermogen van 1.450...

De'Longhi Magnifica Evo ECAM290.21.B - Volautomatische espressomachine - Zwart

In november bekroond met Beste Koop door de Consumentenbond! De De'Longhi Magnifica EVO ECAM290.21B volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De'Longhi ECAM290.21B Magnifica EVO koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een...

De'Longhi Pompdruk espressoapparaat EC685.BK

Trakteer jezelf op de perfecte kop espresso met de De'Longhi Dedica Style EC685.BK pistonmachine. Deze compacte en stijlvolle espresso machine brengt de kunst van koffiezetten naar een hoger niveau, rechtstreeks naar jouw keuken. Ga aan de slag als een barista en schuim zelf je melk op. Met zijn...

De'Longhi ECAM290.81.TB Magnifica EVO - Volautomatische espressomachine - Titanium Black

De De'Longhi ECAM290.81TB Magnifica EVO volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De'Longhi ECAM290.81TB Magnifica EVO koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram, en een vermogen van 1.450...

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine - Zwart

De De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram, en een vermogen van 1.450 watt....

Waarom kiezen voor een De’Longhi koffiemachine?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je twijfelt tussen een Delonghi en ander merk van koffiemachine zoals eentje van Jura bijvoorbeeld. In dat geval is het handig om de voordelen te kennen. Wij raden vooral een Delonghi aan als je veel belang hecht aan kwaliteit. Met een koffiemachine van dit merk ben je namelijk jarenlang zoet. Doorgaans is een Delonghi koffiemachine niet goedkoop, maar het merk heeft koffiemachines in diverse prijsklassen. Dus ook met een beperkter budget kan je een Delonghi koffiemachine kopen!

Als een Delonghi stukgaat, kost het je ook niet zoveel om het te laten maken, omdat de onderdelen relatief goedkoop zijn. Daarnaast biedt het merk je garantie aan huis en zijn alle machines voorzien van een uitneembare zetgroep voor meer gemak. Kiezen voor een Delonghi koffiemachine heeft dus heel wat voordelen!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een Delonghi koffiemachine?

Een Delonghi koffiemachine is doorgaans niet zo goedkoop. Het laatste wat je dus wil is het verkeerde toestel kopen. Dat vermijd je eenvoudig door rekening te houden met onderstaande aandachtspunten!

Budget

Zoals eerder vermeld, bestaan Delonghi koffiemachines in diverse prijscategorieën. Er is voornamelijk een groot onderscheid tussen de instapmodellen en luxe modellen. Zo kost een instapmodel je minder dan 300 euro, terwijl je voor een luxemodel minimaal 500 euro betaalt.

Uiteraard is de kwaliteit van een luxemodel significant beter waardoor het je met tijd vaak goedkoper uitkomt. Bovendien is het uitgerust met meer functies. Als je deze niet gebruikt, heeft het natuurlijk geen zin om er meer geld voor te geven. Denk dus op voorhand goed na over hoeveel geld je wil én kan uitgeven en welke functies en eigenschappen voor jou een must zijn.

Inhoud waterreservoir

Hoewel dit niet het meest belangrijk aandachtspunt is, maakt een groot waterreservoir je het heel wat makkelijker. Zo hoef je het niet voortdurend te vullen waardoor je tijd uitspaart. Daarom is het een goed idee om er bij de aankoop van een Delonghi koffiemachine op te letten of het reservoir wel groot genoeg is. Voor vier of meer personen raden wij bijvoorbeeld een inhoud van 2 liter aan. Als je gezin slechts uit twee personen bestaat, is een waterreservoir van 1,1 liter wellicht voldoende.

Automatische melkfunctie of niet?

Wil je een Delonghi koffiemachine kopen? Dan kan je kiezen voor een machine met klassiek stoompijpje of eentje met een automatische melkfunctie. Een machine met stoompijpje is goedkoper, maar met een automatische melkfunctie smaakt een cappuccino of latte vele malen beter.

Wist je trouwens dat een Delonghi koffiemachine goed scoort op vlak van de kwaliteit van melkschuim? Je kan zelfs de stevigheid van het schuim zelf instellen. Daarom zijn vooral machines met automatische melkfunctie erg populair.

Bediening en instellingsmogelijkheden

Er zijn modellen de je kan bedienen via touchscreen en andere die werken met drukknoppen en een lcd-scherm. Bij de duurdere modellen is zelfs bediening via je smartphone mogelijk. Bedenk je wat jij het handigst vindt en kijk of de machine over deze bedieningsmogelijkheid beschikt.

Daarnaast verschillen de instellingsmogelijkheden. Alle Delonghi koffiebonen machines geven je de mogelijkheid om de sterkte, het volume en de temperatuur instellen, maar bij een budgetmachine heb je slechts 3 standen voor sterkte en volume, terwijl er dat bij de duurdere machines tot wel 10 zijn.

Aantal koffieprofielen

Met een koffieprofiel bereid je met slechts één druk op de knop de perfecte koffie. Alle instellingen worden namelijk onthouden per persoon zodat je deze niet telkens opnieuw moet programmeren. Hoeveel profielen je kan opslaan, verschilt van machine tot machine.

Als je niet zo’n groot gezin hebt, is het natuurlijk niet nodig om te kiezen voor een koffiemachine met 10 verschillende profielen. Maar voor grote gezinnen is het wel aangeraden om erop te letten of de machine voldoende koffieprofielen heeft.

Dit zijn de 3 beste De’Longhi koffiemachines van het moment

Vraag jij je af wat de beste Delonghi koffiemachines van dit moment zijn? Wij zochten het uit. Neem een kijkje in onze top 3 en vind eindelijk een koffiemachine die voldoet aan al je wensen!

De’Longhi Lattissima One Evolution

De Lattissima One Evolution is een koffiemachine die je veel te bieden heeft voor een scherpe prijs. Zo is het voorzien van vijf koffieprofielen waarmee je eenvoudig je favoriete koffie bereidt. Daarnaast heeft het een automatisch melksysteem en spaart het energie. De machine schakelt zichzelf namelijk uit na 2 minuten zonder bediening.

Het is ook uitgerust met een intuïtieve ontkalkings-, en reinigingsfunctie die je laat weten wanneer de koffiemachine ontkalkt of gereinigd moet worden. Een handige functie die de levensduur verlengt! Het waterreservoir heeft een inhoud van een liter en de machine is verkrijgbaar in wit en zwart.

Voordelen

  • Voorzien van 5 koffieprofielen
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Heeft een ontkalkings- en reinigingsfunctie

Nadelen

  • Het waterreservoir is redelijk klein

De’Longhi Dinamica Plus

De Dinamica Plus is erg eenvoudig in gebruik. Via het touchscreen kan je namelijk kiezen uit maar liefst 12 verschillende recepten. Met één aanraking zet je bovendien in een mum van tijd twee espresso’s tegelijkertijd. Het kan maar zo eenvoudig zijn!

De hoeveelheid en de sterkte van je koffie pas je ook makkelijk aan. De koffiemachine heeft daarnaast 3 koffieprofielen en is voorzien van een automatisch melksysteem. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter waardoor je het niet snel hoeft bij te vullen.

De De’Longhi Dinamica Plus is ook zeer eenvoudig te reinigen. De lekbak is bijvoorbeeld vaatwasmachinebestendig. Ook het ontkalken van de machine is kinderspel dankzij het automatische ontkalkingsprogramma en de Eco Decalk ontkalker van De’Longhi.

Kortom: met de Dinamica Plus heeft u eindeloze mogelijkheden om uw eigen ideale kopje koffie te maken!

Voordelen

  • Beschikt over een automatisch melksysteem
  • Heeft 12 programma’s en 3 koffieprofielen
  • Voorzien van een groot waterreservoir

Nadelen

  • Niet goedkoop

De’Longhi Magnifica S Smart

De Magnifica S is een handige koffiemachine waarmee je met slechts één druk op de knop de meest heerlijke koffies maakt. Je kan zelf de maalgraad, koffiesterkte en temperatuur instellen. Ook is het mogelijk om twee espresso’s tegelijkertijd te maken.

Dankzij het praktische display is het een plezier in gebruik. Het heeft namelijk verlichte knoppen die het je makkelijk maken. Daarnaast is het voorzien van een roestvaststalen stoompijpje.

Hij wordt ook geleverd met een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiecontainer en een lekbak. U kunt deze onderdelen gemakkelijk verwijderen om ze schoon te maken. De automatische reinigingsfunctie zorgt ervoor dat uw koffiezetapparaat schoon blijft.

De Magnifica S is ook uitgerust met een energiebesparende modus. Zo bent u er zeker van dat deze machine niet meer energie gebruikt dan nodig is.

De Magnifica S is een goede keuze als u op zoek bent naar een espressomachine die gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is. Dankzij de automatische reinigingsfunctie hoeft u de machine niet zelf te ontkalken. Zo kunt u altijd genieten van een vers kopje koffie.

Veelgestelde vragen

Wat maakt een De’Longhi koffiemachine zo goed?

De’Longhi koffiemachines zijn populair omdat ze een gepatenteerd zetsysteem hebben dat ervoor zorgt dat de koffie op de perfecte temperatuur wordt gezet voor de beste smaak. Ze hebben ook een schuimversterker om u romige, heerlijke lattes en cappuccino’s te geven. Bovendien hebben ze een slank en aantrekkelijk design, zodat ze in elke keuken passen.

Is een De’Longhi koffiemachine iets voor mij?

Een De’Longhi koffiemachine is een geweldige optie als je een gebruiksvriendelijke machine wilt waarmee je een heerlijk kopje koffie kunt zetten. De’Longhi machines staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, dus u kunt er zeker van zijn dat u uw machine nog jaren zult gebruiken.