Beste Saeco koffiemachine: Koopgids & Advies

Op zoek naar een professionele volautomatische koffiemachine? Dan is Saeco een interessant merk om te overwegen. Het maakt namelijk gebruiksvriendelijke machines die erg kwalitatief zijn. Door de populariteit van het merk, zijn er natuurlijk veel verschillende modellen te koop. Maar je hoeft geen keuzestress te hebben, want je komt hieronder te weten welke de beste zijn!

#1 Beoordeeld
Saeco SM8889 Volledig automatisch Espressomachine

Je bedient de Saeco Xelsis Suprema SM8889/00 via het grote kleuren touchscreen van 7,8 inch en kiest zo uit 22 koffievarianten. Via de nauwkeurige interactie bekijk je instructievideo's en stel je jouw koffies samen hoe jij hem het liefste drinkt. Kies eerst welke koffiebonen je in de machine...

Philips Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00 - Espressomachine - 22 Soorten Warme Drankjes - Zwart / Zilver - + AquaClean Filter

Philips Saeco Xelsis Deluxe Espressomachine SM8785/00 - Perfecte Kopje Koffie Ervaar de ultieme koffiebeleving met de Saeco Xelsis Deluxe, een volautomatische espressomachine die Italiaans erfgoed, geavanceerde technologie en innovatief koffiezetten combineert. Met de introductie van BeanMaestro...

Saeco 16 dranken, volautomatisch espressoapparaat

Koffie precies zoals u hem graag drinkt Zet uw favoriete koffie eenvoudig dankzij voorinstellingen Zet heel eenvoudig uw favoriete aromatische koffies, zoals cappuccino en latte macchiato, met de vooringestelde smaakprofielen in het CoffeeMaestro-menu. Geniet van zijdezacht melkschuim uit onze...

Saeco GranAroma Deluxe SM6685/00 - Volautomatische espressomachine - Zwart/Metallic

Koffie precies zoals jij hem graag drinkt. Zet jouw favoriete koffie eenvoudig dankzij voorinstellingen op de Saeco GranAroma Deluxe SM6685/00 espressomachine. Zet heel eenvoudig jouw favoriete aromatische koffies, zoals cappuccino en latte macchiato, met de vooringestelde smaakprofielen in het...

SAECO GranAroma SM6580/00

Met de Saeco GranAroma SM6580/00 zet je eenvoudig je favoriete aromatische koffie, zoals cappuccino en latte macchiato. Door het CoffeeMaestro-menu kies je vooringestelde smaakprofielen. Het koffiezetapparaat past automatisch de instellingen voor het koffiezetten aan, zoals sterkte,...

Is een Saeco koffiemachine voor jou de beste keuze?

Saeco volautomatische koffiemachines hebben heel wat instellingen waarmee je de smaak van je koffie kan bepalen. Stel jij strenge eisen aan je koffie? Dan word je dus zeker blij van een Saeco koffiemachine. Omdat het een luxemerk is, gaan de toestellen tevens lang mee.

Daarnaast zijn de koffiemachines mooi om naar te kijken en onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze namelijk slechts om de 5.000 kopjes koffie te ontkalken. Indien je koffie wilt maken als een echte barista is een Saeco machine een uitstekende optie. Zoek je een compacte of budgetvriendelijke koffiemachine? Dan is een ander toestel wellicht beter voor jou.

Aandachtspunten bij de aankoop van een Saeco koffiemachine

Om de beste Saeco koffiemachine te kunnen vinden, dien je rekening te houden met enkele aandachtspunten. De belangrijkste bespreken we hieronder!

Formaat

Saeco koffiemachines zijn doorgaans groot, maar toch zijn er nog verschillen in formaat. Heb je weinig plaats vrij op je keukenaanrecht? Dan is het handig om voor een kleiner model te kiezen. In dat geval dien je dus extra goed op de afmetingen te letten. Om helemaal zeker te zijn dat het toestel wel op je aanrecht past, meet je het best de plaats die je vrij hebt af. Houd ook rekening met de hoogte bij het meten.

Instellingen

Bij iedere Saeco koffiemachine heb je veel instellingen, maar sommige modellen hebben er nog meer dan andere. Vooral de temperatuur kan je niet bij iedere Saeco koffiemachine aanpassen. Kijk dus goed of de volautomatische koffiemachine wel de instellingen heeft die jij wenst voordat je hem koopt.

Opschuimmethode

Ook de opschuimmethode is afhankelijk van het model dat je kiest. De meeste machines hebben een automatische melkopschuimmethode. Sommige modellen zijn echter voorzien van een stoompijpje of slang.

De machines met een stoompijpje of slang zijn doorgaans goedkoper, maar een koffiemachine met automatische melkopschuimmethode, zorgt voor een lekkerder melkschuimlaagje. Het is dus maar wat je verkiest!

Reinigingsmethode

Alle Saeco koffiemachines zijn makkelijk in onderhoud, maar sommigen scoren op dat vlak toch net iets beters. Zo zijn er machines met speciale waterfilters waardoor je minder vaak hoeft te ontkalken. Deze maken het je extra makkelijk!

Budget

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een Saeco koffiemachine is natuurlijk de prijs. Denk op voorhand na hoeveel je er maximaal aan wilt uitgeven. Een koffiemachine van dit merk kost je altijd een aantal honderden euro’s, maar er zijn modellen die tot wel 1.600 euro kosten en andere die je voor de 350 euro kan krijgen. De beste manier om te bepalen hoeveel je het best uitgeeft, is door te kijken welke extra’s voor jou echt noodzakelijk zijn.

Dit zijn de 3 beste Saeco koffiemachines van het moment

Als je besloten hebt dat een Saeco koffiemachine de beste optie is voor jou, moet je natuurlijk nog altijd een keuze maken tussen heel wat diverse modellen. Maar je hoeft gelukkig zelf niet te zoeken, want wij hebben de beste Saeco koffiemachines hieronder reeds voor jou verzameld!

Saeco SM7580/00

Met de Saeco SM7580/00 geniet je van de meest heerlijke koffie in een mum van tijd. Er zijn twaalf koffievarianten waaruit je kan kiezen, dus afwisseling is er voldoende. Bepaal je liever helemaal zelf de smaak van je koffie? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Je hoeft je voorkeuren de volgende keer zelfs niet opnieuw in te stellen, want er zijn zes verschillende gebruikersprofielen.

Ook op vlak van kwaliteit zit het goed bij deze Saeco koffiemachine en onderhouden is eveneens een makkie. Met slechts drie klikken is de koffiemachine al gereinigd. Een ander pluspunt is de Perfetto-technologie die zorgt voor superieur melkschuim. Kortom, een plezier om in huis te hebben!

Voordelen

 • Eenvoudig te reinigen
 • Heeft 6 gebruikersprofielen
 • Perfetto-technologie zorgt voor heerlijk melkschuim

Nadelen

 • Los melkreservoir neemt extra ruimte in beslag

Saeco Xelsis Suprema SM8889/00

De Saeco Xelsis Suprema SM8889/00 bedien je met gemak dankzij het handige touchscreen van 7,8 inch. Het is bovendien mogelijk om hem met je smartphone te besturen. Op die manier kan je de koffie al zetten wanneer je nog in je bed ligt. Heerlijk!

Er zijn bij dit toestel ook maar liefst 22 koffievarianten om uit te kiezen. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Bovendien kan je deze nog aanpassen en vervolgens je voorkeuren opslaan in een van de acht gebruikersprofielen. Deze Saeco koffiemachine maakt het je dus erg makkelijk!

Voordelen

 • Voorzien van 8 gebruikersprofielen
 • Bedienbaar via app
 • Veel koffievarianten

Nadelen

 • Prijzig

Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00

De Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00 is een van de meest geliefde koffiemachines. En dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Allereerst is het toestel ontzettend gebruiksvriendelijk. Zo maak je koffie met maar één druk op de knop. Daarnaast is het mogelijk om hem via de app te bedienen. Dat kan je waar je maar wil, ook vanuit je bed!

De Coffee Equalizer zorgt er tevens voor dat je makkelijk de koffie aan je wensen aanpast. Kies de temperatuur, de sterkte en de hoeveelheid. Vervolgens kan je je favoriete instellingen opslaan zodat je het niet opnieuw hoeft in te stellen. Dit model is ook voorzien van een AquaClean-filter die kalkvorming voorkomt en water zuivert. Daardoor gaat het toestel langer mee.

Voordelen

 • Lange levensduur dankzij de AquaClean-filter
 • Bedienbaar via app
 • Uitstekende kwaliteit

Nadelen

 • Niet goedkoop

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Philips en Saeco?

Philips en Saeco zijn twee verschillende merken van apparaten voor het bereiden van koffie. Philips richt zich meer op huishoudelijke apparaten, terwijl Saeco zich meer op professionele apparaten richt. Daarnaast maken beide merken ook verschillende soorten apparaten. Zo maakt Philips onder andere espressoapparaten, terwijl Saeco machines maakt met een dubbel boiler systeem. Saeco is sinds 2009 in handen van Philips.

Hoe vaak moet je een Saeco koffieapparaat ontkalken?

Saeco koffieapparaten moeten ontkalkt worden wanneer het water harder is dan hierin aangegeven. Philips adviseert elke maand te ontkalken. Elke maand ontkalken is nodig als het water harder is dan de norm (7,5 dH). Het kan zijn dat je Saeco koffieapparaat intensiever of minder vaak moet ontkalken afhankelijk van de hardheid van het water in jouw omgeving.