Je bekijkt nu Senseo of Nespresso: wat zijn de verschillen?

Senseo of Nespresso: wat zijn de verschillen?

Tegenwoordig kiezen heel wat mensen voor een Senseo of Nespresso koffiemachine. Het zijn dan ook twee soorten met heel wat voordelen. Welk toestel voor jou het beste is, hangt af van jouw voorkeuren. Vind jij het moeilijk om te kiezen? Dan helpt het om de verschillen tussen beiden te kennen. Je komt ze te weten in dit artikel!

Nespresso vs. Senseo: de verschillen

Nespresso en Senseo zijn twee hele verschillende koffiemachines. Zo werkt een Senseo toestel aan de hand van pads en een Nespresso toestel met cups. Beide methodes hebben zowel voor- als nadelen. Hieronder bespreken we de verschillen, zodat je ontdekt welke koffiemachine bij jou past!

Smaken

Bij Senseo heb je niet alleen de keuze uit diverse koffiesoorten, maar kan je ook kiezen voor verschillende melkvarianten. Dat is niet zo bij een Nespresso apparaat. Voor dit toestel zijn er namelijk enkel koffievariëteiten verkrijgbaar. Toch zijn er nog steeds 28 verschillende soorten om uit te kiezen.

Bij Senseo zijn er echter veel meer smaken, omdat je ook pads van andere merken mag gebruiken voor dit toestel. Senseo is dus een betere optie als je graag verschillende soorten drankjes uitprobeert.

Gebruiksvriendelijkheid

Zowel een Senseo als Nespresso koffiemachine bedien je met een druk op een knop. Ze zijn alle twee erg makkelijk in gebruik. Op vlak van gebruiksvriendelijkheid is er dus geen keuze die beter is. Het is wel zo dat een Nespresso machine vaak een groter waterreservaat heeft, waardoor je het minder snel moet bijvullen.

Kwaliteit

De machines van Nespresso gaan doorgaans langer mee dan die van Senseo. De kwaliteit van de koffie is ook beter. Met een Nespresso toestel verkrijg je namelijk een koffie die lijkt op een Italiaanse espresso.

Bij een Senseo toestel lijkt de koffie eerder op filterkoffie. De Nespresso is op vlak van kwaliteit dus de beste optie.

Prijs

Senseo machines zijn erg goedkoop. Je kan er vaak al eentje aankopen voor ongeveer 50 euro. Gemiddeld liggen de prijzen wel tussen de 60 en 80 euro. Voor een Nespresso machine betaal je dan weer gemiddeld rond de 90 euro.

Ook de koffiepads zijn bij een Senseo apparaat aanzienlijk goedkoper. Je kan al genieten van een heerlijk koffietje voor iets meer dan 0,10 cent. Dat is heel wat minder dan wat je betaalt voor één Nespresso cup. Doorgaans is dit tussen de 0,30 en 0,35 cent. Dat verschil voel je als je veel koffie drinkt.

Toegankelijkheid

Houd er rekening mee dat Nespresso cups veel moeilijker terug te vinden zijn dan Senseo pads. De pads kan je namelijk kopen in elke supermarkt, terwijl je de cups online moet bestellen of langs moet gaan bij een Nespresso winkel. Dat maakt het een beetje moeilijker om ze te kopen.

Het is ook zo dat je voor een Nespresso koffieapparaat, alleen maar Nespresso cups kan gebruiken. Bij Senseo kan je alle pads gebruiken die je maar wilt. Dat maakt het toestel veel handiger om te hebben.

Wat is het beste koffieapparaat voor jou?

Senseo en Nespresso machines hebben beiden heel wat voordelen. Kiezen is dus niet eenvoudig. Maar het helpt om te bepalen wat er voor jou van grootste belang is. Vind je het bijvoorbeeld erg belangrijk dat het toestel budgetvriendelijk is? Kies dan voor een Senseo. Ook als je niet alleen van koffie, maar ook van andere soorten drankjes houdt, is dit toestel ideaal voor jou.

Ben je eerder een koffiefanaat die houdt van intense koffie of vind je de duurzaamheid erg belangrijk? Dan is Nespresso weer beter. Maar denk er ook wel goed over na of je het ziet zitten om telkens je koffie online te bestellen of om op zoek te gaan naar een Nespresso winkel. Als dat niet zo is, ben je toch wel beter af met een Senseo.

Geef een reactie