Je bekijkt nu Koffiemachine voor op Kantoor  kopen? – Criteria en Koop tips

Koffiemachine voor op Kantoor kopen? – Criteria en Koop tips

Koffiemachine voor op je kantoor kopen? 

Wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine voor kantoor, dan kom je al snel bij een volautomatische espressomachine met verse koffiebonen uit. Op kantoor besteed je over het algemeen veel tijd door. Om die reden is de kwaliteit van de koffie van uiterst belang. Slappe koffie of te bittere koffie kan je dag ongelooflijk slecht laten beginnen. Met een volautomatische espressomachine heb je deze factor zelf in de hand en kun jij de bak koffie zetten zoals je die zelf lekker vindt. Want, laten we eerlijk zijn, een lekkere kop vers gezette koffie maakt je dag vele malen aangenamer.

Philips 5000 Serie

Inhoudsopgave

Welke criteria heeft een koffiemachine voor op kantoor?

Naast het feit dat kwaliteit erg belangrijk is spelen er meer factoren die eraan bijdragen of een koffiemachine kantoorwaardig is. Een kantoorwaardige machine heeft naast heerlijke koffie een aantal andere eigenschappen die van belang zijn. Deze zullen we hier beneden bespreken alvorens een aantal machines op een rij te zetten die goed passen bij verschillende kantoren. Kun je nu echt niet wachten en wil je direct de beste espressomachines voor kantoor zien? Scroll dan even naar beneden!

Koffievariaties

De hoeveelheid koffiespecialiteiten die het espresso apparaat aanbiedt vinden wij van groot belang. Het is heerlijk om eens af en toe te kunnen switchen van koffie en ook eens te gaan voor een ristretto of espresso. Ook kan het heerlijk zijn om tussendoor eens een cappuccino te drinken.

“Wist je dat de melk in cappuccino ervoor zorgt dat de cafeïne minder snel wordt afgebroken? Wanneer je een boost nodig hebt kun je dus beter cappuccino drinken dan espresso!”

Leuke koffie feiten terzijde, je aanbod aan koffievariaties heeft nog een ander belangrijk voordeel. Je imponeert klanten en partners enorm met een degelijke variëteit aan mogelijkheden. Je wilt je potentiële partner of klant het liefst niet alleen de optie tot koffie of water geven, toch?

Onderhoudsvriendelijk

Hoewel het geregeld naar de koffiemachine lopen erg fijn kan zijn om even de beentjes te strekken, wil dat niet zeggen dat een koffiemachine veel tijd en energie moest kosten. Wij hebben nog nooit iemand horen zeggen dat hij het geweldig vindt om zijn koffiemachine op kantoor schoon te maken. We gaan er dus ook niet vanuit dat jij hierbij staat te springen. Daarom hebben we in onze selectie van koffiemachines voor kantoor rekening gehouden met dit aspect. Een onderhoudsvriendelijke espressomachine is essentieel voor op kantoor.

Capaciteit

Deze factor weegt wat minder mee dan de voorgaande maar speelt nog steeds wel een belangrijke rol in de afweging. Een koffiemachine die om de haverklap moet worden bijgevuld met water of bonen is niet gewenst. Het is een tijdrovend proces dat je liever aan anderen over laat. Hecht je er veel waarde aan om grote capaciteit te hebben? Let dan vooral op het bonenreservoir, het waterreservoir en de droesbak. De laatste wordt wel eens vergeten, maar is zeker niet onbelangrijk. Ben je echt op zoek naar een koffiemachine voor grote hoeveelheden? Bekijk dan eens ons artikel over Koffiemachines voor bedrijven.

Hier beneden hebben wij een tweetal koffiemachines voor je beschreven waarvan wij denken dat ze perfect zijn voor op kantoor. 

Deze koffiemachine vinden wij de beste machine voor op kantoor. De kwaliteit van je koffie is hoog door de gelijkmatige maling van keramische maalschijven. Ook kun je de maalgraad aanpassen naar eigen wens. Er zit een mogelijkheid op om melkschuim te verkrijgen wanneer je het slangetje in een beker of pak melk doet. Het melkschuim heeft een mooie structuur en is fluweelzacht. Het apparaat heeft ook de optie tot een geheugenfunctie van koffie. Zo kun je je eigen koffieprofiel opslaan.

Deze Philips is gemakkelijk schoon te maken door de volledig afneembare zetgroep en een automatisch doorloop systeem

Wanneer je de zetgroep eraf haalt kun je deze gewoon onder de kraan houden om hem schoon te maken. Het is namelijk allemaal van kunststof. Je krijgt automatisch een melding wanneer het koffie doorloop systeem gereinigd moet worden.

Met een waterreservoir van 1,8L voldoet deze espressomachine ook aan ons criteria wat betreft capaciteit. Daarbij is er plek voor 250 gram bonen. Je hebt ongeveer 7 gram nodig voor een bak koffie, dus kun je er ongeveer 35 koppen mee zetten! Daarnaast heeft de koffiediklade een capaciteit van 15 kopjes koffie.

Wanneer je kantoorruimte wat kleiner is en je ook wat minder werknemers hebt raden wij deze koffiemachine van Nespresso aan. Het is geen espressomachine maar wel een zeer goede optie voor kantoor. De Nespresso Expert & Milk kennen wij al van ons artikel over de Beste Nespresso Machine. Hier bleek dat dit apparaat perfect past in ieder klein kantoor. Het Nespresso apparaat neemt niet veel ruimte in en biedt een scala aan verschillende instellingen. De naam zegt het ook al: je wordt een expert van je eigen koffie.

Wanneer we kijken naar de kwaliteit van de koffie hoeven we niet lang na te denken. De manier van koffiezetten in deze koffiemachine is van hoogstaande kwaliteit. De kwaliteit hangt ook af van de cups die je gebruikt in je apparaat. Hier kun je zelf mee variëren. Wij hebben in het artikel over Nespresso machines een concreet en duidelijk overzicht gemaakt van de beste cups die er te krijgen zijn en de bijkomende kosten. Doe er je voordeel mee!

Qua onderhoud hoeft er niet veel aan het product te gebeuren. Je hebt een opvangbak en een lekbak die af en toe geleegd moeten worden. Daarnaast moet je het apparaat handmatig ontkalken. Gelukkig is dit niet veel werk. Je hoeft alleen maar een tablet in het waterreservoir te doen en een opvangbak eronder te plaatsen zodat het apparaat zijn ding kan doen.

Nespresso Kitchenaid

De Nespresso Expert & Milk heeft een waterreservoir van 1,2L en een opvangbakje van 11 cups. Dit is vrij groot in vergelijking met andere machines. Daarnaast krijgt het apparaat een melkopschuimer erbij geleverd. Dit betekent dat de melkdranken zelf gemaakt kunnen worden. Het apparaat pomp met 19 bar druk waardoor je koffie of espresso snel klaar is.

Conclusie

Een goed doordachte keuze maken voor een koffiemachine op kantoor is erg belangrijk. Er zal veel gebruik van worden gemaakt en hij moet ook nog eens lekkere koffie maken. Ook onderhoud is een belangrijke factor om mee te nemen. Met dat in ons achterhoofd vinden wij de Philips 3000 serieHD8824/01 de beste koffiemachine voor op kantoor. Wanneer je een kleine organisatie hebt of een kleinere afdeling, dan kun je ook kiezen voor de Nespresso Expert & Milk. Dit is de uitmuntende kwaliteit van Nespresso voor een vriendelijk prijsje. Bekijk nog eens ons artikel over de beste Nespresso machine om erachter te komen welke koffiecups er het meest geschikt zijn voor jou.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze voor een goede koffiemachine voor op kantoor. Heb je zelf een ander apparaat op de werkvloer staan waarover je erg tevreden bent, of juist niet? Laat dan een berichtje achter. We horen graag jouw ervaringen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vindt je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie