Je bekijkt nu Koffiemachines voor bedrijven – Top 3 en Reviews

Koffiemachines voor bedrijven – Top 3 en Reviews

Wat zijn de beste koffiemachines voor bedrijven?

Wanneer je net in een nieuw kantoor zit, dan hoort daar natuurlijk een nieuwe koffiemachine bij. Ook wanneer de oude aan vervanging toe is zal je op zoek moeten naar een nieuwe koffiemachine voor je bedrijf. Vaak is deze koffiemachine een luxe en grotere variant van een espressomachine. 

Er is veel keuze mogelijk wat betreft koffiemachines voor bedrijven. Om die reden hebben wij hier beneden een aantal koffiemachines uitgelicht zodat jij in een oogopslag ziet welke koffiemachine geschikt is voor jouw kantoor.

We snappen dat niet iedere organisatie hetzelfde is en hetzelfde zoekt. Daarom hebben we een onderverdeling gemaakt in de koffiemachines, zodat er voor ieder wat wils bij zit. 

Of je nou op zoek bent naar een koffiemachine voor een klein bedrijf, of naar een koffiemachine voor zo’n 80 man of meer. Wij vertellen je welke machine je moet hebben en waarom, zodat jij uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken, en iedereen op de werkvloer gelukkig maakt met heerlijke koffie!

Philips 2200 serie koffie - Coffeeboon

Wat is een goede koffiemachine voor bedrijven

Bedrijven die rond de 70 werknemers of minder hebben mogen zich gelukkig prijzen. Er zijn namelijk tal van mooie koffiemachines die goed passen in een dergelijk kantoor. Er zijn op een dergelijk moment een aantal factoren waar op gelet moet worden bij de aanschaf van een koffiemachine. 

Allereerst moet het apparaat ervoor gemaakt zijn om grote hoeveelheden koffie te kunnen zetten. Je wilt natuurlijk niet je gloednieuwe koffiemachine binnen een jaar moeten vervangen omdat hij overuren heeft gedraaid. De slogan “goedkoop is duurkoop” gaat hier dan ook vaak bij op.

Daarnaast is het van belang dat het apparaat genoeg opslagruimte heeft voor de bonen. Het is ontzettend inefficiënt om telkens het reservoir bij te moeten vullen omdat deze eigenlijk te klein is voor de hoeveelheid werknemers.

Als laatste is de prijs ook wel een belangrijke factor. Deze gaat vaak hand in hand met een aantal opties, dat op de koffiemachine zit. Je zult voor een kantoor misschien snel geneigd zijn om een enorme machine te plaatsen, maar de vraag is of dit wel nodig is. Voor dergelijke apparaten betaal je vaak een aanzienlijk bedrag hoewel de kwaliteit van koffie niet per definitie beter is.

We hebben al deze factoren in acht genomen en zijn de markt eens gaan afstruinen. Uiteindelijk hebben we drie verschillende koffiemachines voor jou naast elkaar gezet waarvan wij denken dat deze geschikt zijn voor bedrijven. Iedere koffiemachine die we hebben beschreven heeft een melkopschuimer. Ze gebruiken allemaal koffiebonen en je kunt bij sommigen ook gemalen koffie gebruiken.

Deze koffiemachine is de top voor bedrijven en organisaties

Met een waslijst aan verschillende koffiespecialiteiten en een dagelijks gemiddelde capaciteit van 200 koppen per dag steekt deze Jura met kop en schouders boven zijn concurrentie uit. 

Deze koffiemachine is perfect aangezien het capaciteit combineert met de kwaliteit van het Zwitserse merk. 

Om het gemakkelijk voor je te maken hebben we hier beneden wat specificaties van het product geschreven.

Specificaties

Om te beginnen kan deze machine het volume van een kantoor aan. Zojuist vertelden we al dat er dagelijks gemiddeld 200 koppen koffie gezet mee kunnen worden. Dit kan onder andere door een groot waterreservoir van maar liefst 5L. Je hebt hier dus lange tijd geen omkijken naar. Wanneer het reservoir leeg is kan het overigens ook zeer gemakkelijk eraf gehaald worden om bij te vullen.

De Jura GIGA X8 G2 heeft in totaal een bonenreservoir van 1,3 kg. Dit zijn twee grote kegelvormige buizen aan de bovenkant waarin aan beide kanten 650 gram bonen kan worden opgeslagen. Vanwege de grootte en het handige deksel kunnen deze ook in een handomdraai weer worden bijgevuld.

Het apparaat beschikt tevens over keramische maalschijven. Deze zijn duurzamer dan roestvrij stalen maalschijven en gaan dus lang mee. Dit is belangrijk bij een koffiemachine aangezien je bij een grote afname niet ieder jaar veel onderhoud eraan wil hebben.

Als laatste kun je met deze koffiemachine van allerlei verschillende dranken maken variërend van een koffie tot een latte macchiato of een kannetje koffie. De afmetingen van het apparaat zijn 37 x 56,5 x 49,7 cm en hij heeft een vermogen van 2700W. Dit betekent dat de meeste koffiespecialiteiten zo rond de minuut gezet zijn.

De volautomatische koffiemachines van Bravilor Bonamat staan bekend om de goede kwaliteit espresso en duurzame materialen

Daarnaast is dit model ook nog een geschikt voor een hoop andere dranken. Zo kan er ook thee, soep of warme chocolade melk mee gezet worden

Er zit tevens een mooi groot touchscreen display aan de voorkant waarop advertenties of reclames kunnen worden geprogrammeerd.

Specificaties

De Esprecious 11 is een koffiemachine die speciaal ingericht is voor grote bedrijven. Met een bonenreservoir van 1,4 kg kan er heel wat koffie gezet worden. Wat betreft water kan de machine aangesloten worden aan een waterleiding. Ook heeft de Bravilor Bonamat Esprecious 11 een apart instant reservoir van 3,2L zodat je ook melk dranken kunt laten maken zoals melk, café au lait of cappuccino. Ook is het mogelijk om warme chocolademelk of soep te maken door de heet water uitloop die in de koffiemachine geïntegreerd zit.

Met een uurcapaciteit van 80 tot 100 koppen koffie is deze machine zeer geschikt voor grote afnames. Daarbij past deze Esprecious zeer goed in bedrijven waar de machine op de voorgrond staat. Door de mogelijkheid tot reclame en een strak design laat dit een zeer professionele indruk achter bij klanten.

Als kers op de taart beschikt deze koffiemachine ook over de mogelijkheid te registreren hoeveel koffie er wordt gedronken op welke dagen. Dit is ideaal om de dranken af te stellen op werknemers of klanten. 

Ook kan op die manier de servicebeurt zo goed mogelijk worden volbracht. Het houdt in dat er een teller in zit die de dag- en totaalstand bijhoudt. Deze kunnen vervolgens geëxporteerd worden naar een computer. Deze koffiemachine beschikt overigens ook over keramische maalschijven!

 

Deze koffiemachine is wat ons betreft de beste optie voor kleine bedrijven

Deze Nivona beschikt over een professionele uitstraling maar valt in een lagere prijs categorie dan de grote koffiemachines. Ondanks dit is deze machine zeer geschikt voor kleine bedrijven. 

Hij heeft namelijk nog een vrij grote capaciteit wat betreft bonen en waterreservoir. 

Dit apparaat is zeer geschikt voor kleine organisaties of bedrijven van 50 werknemers of minder.

 

Specificaties

Deze Nivona heeft een bonenreservoir van 600 gram en een waterreservoir van 3,5 Liter. Dit is wat minder dan de vorige twee koffiemachines voor bedrijven, vandaar dat deze dus ook geschikt is voor de wat kleinere organisaties. Er is eventueel ook een uitbreiding mogelijk van het bonenreservoir. Hoewel je een beetje inlevert op de inhoud van de machine, krijg je echter een beetje luxe ervoor terug. De CafeRomatica heeft namelijk de mogelijkheid tot het bedienen via Bluetooth. Zo kun je 18 verschillende koffieprofielen instellen en via Bluetooth laten maken. Wanneer je dus maar weinig werknemers in je bedrijf hebt kan iedereen zijn eigen koffieprofiel instellen.

Er kan een scala aan verschillende opties worden ingesteld om de koffie te krijgen zoals jij hem wilt. Zo kun je de doorlooptijd aanpassen of de pompdruk. Ook heb je vijf verschillende instellingen voor de maalgraad en kun je ook de hoeveelheid gebruikte koffie instellen per kopje.

De extra luxe komt pas echt naar voren in de kleine details. Zo heeft de machine een automatische kopjesverlichter die amberkleurig wordt bij het tappen van koffie en wit bij het tappen van melkschuim. 

Daarnaast heeft het apparaat een ruime kopjesverwarmer aan de bovenkant. Zo koelt de espresso die je maakt niet direct af wanneer je deze in een kopje schenkt.

Wat betreft onderhoud is deze koffiemachine ook van alle gemakken voorzien. Hij heeft een automatische reiniging voor zowel ontkalking als voor het melksyteem. Dit wordt tijdig weergegeven op de display zodat je zelf hier geen agendapuntje voor hoeft aan te maken. Ook de zetgroep is gemakkelijk afneembaar en kan worden afgespoeld onder de kraan.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar de beste koffiemachine voor bedrijven is er een aantal opties. Het voornaamste verschil in de bovengenoemde koffiemachines is dat deze verschillen qua opslag- en koffiecapaciteit. Dit kan vrijwel direct gekoppeld worden aan de grote van de afdeling of het bedrijf. 

Zo raden wij voor kleine bedrijven de Nivona CafeRomatica 1030 aan, hoewel deze niet echt geschikt is wanneer je voor een afdeling van 80 werknemers een nieuwe koffiemachine zoekt. 

Als je op zoek bent naar een koffiemachine voor een groot bedrijf, dan is de Bravilor Bonamat Esprecious 11 een goede optie. Hiermee kun je een zeer grote hoeveelheid koffie zetten zonder al te veel omkijken.

Hoewel beide koffiemachines zeer goed zijn voor hun specifieke doelgroep, namelijk grote en kleine bedrijven, is de Jura GIGA X8 G2 toch wel de beste. Deze machine is geschikt voor vrij grote hoeveelheden koffie maar heeft daarbij ook de luxe die we van Jura gewend zijn. Er kunnen veel verschillende koffiespecialiteiten mee gezet worden en het apparaat is van hoogstaande kwaliteit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vindt je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie