Je bekijkt nu French press koffie zetten? Wij leggen het je uit!

French press koffie zetten? Wij leggen het je uit!

French press koffie zetten? Wij leggen het  je uit!

French press koffie zetten wordt ook wel koffie zetten met gebruik van een cafetière genoemd en is een van de meest bekende manieren om koffie te zetten. Met behulp van een klein – vaak van plastic of glas gemaakt – apparaat is het mogelijk om overal waar je wilt prima koffie te zetten.

Dit is compleet anders dan het geburik van een koffiemachine zoals je in huis hebt!

Echter, veel mensen gebruiken de French press verkeerd en wordt niet het maximale uit hun koffie gehaald…

Top-5 cafetières om french press koffie te zetten

#1 Beoordeeld
Blumtal French Press Koffiemaker – French Press RVS – French Press Dubbelwandig – Cafetiere – Verse Koffiemaker - 350 ml

French Press van roestvrij staal: onze French Press houdt je koffie tot het moment van uitgieten, dankzij het versterkte roestvrij staal 304 (0,8 mm) en de dubbele vacuümlaag. Dit behoudt alle aroma's en maakt een langere levensduur van de pers mogelijk Milieuvriendelijke koffie – nul waste: de...

Point-Virgule - French press koffiemaker - RVS - Vaatwasmachinebestendig - 600ml

Als je van volle en smaakvolle koffie houdt, is een French press de beste koffiezetmethode. Een French press is een handmatig koffiezetapparaat met een cilindrische karaf, een piston en een ingebouwd filter dat de koffie laat trekken.Bij een french press wordt geen papieren filter gebruikt...

Leopold Vienna - Koffie- & theemaker 350ml

Zet in een handomdraai een heerlijk verse kop koffie. Met deze stijlvolle French Press van Leopold Vienna bepaal je zelf de koffiesterkte en kooktijd. Voeg de gemalen koffie toe, giet daarover het gekookte water, duw de press langzaam naar beneden en geniet van de heerlijke koffie.De koffiemaker...

French press Cafetiere - 0.8 L - Verse koffiemaker - Dubbelwandig RVS koffiepers - Zwart - VDN

Zeg nee tegen goedkoop gemaakte producten: Onze Franse pers is gemaakt van 304 roestvrij staal, om val- en roestbestendig te zijn. De 3-dubbele filters zorgen voor pure schone koffie of thee. Een geweldig cadeau voor koffie- en theeliefhebbers! Behoudt de warmte van je koffie door de dubbele...

Bialetti Cafetiere SMART - 1 liter - Zwart

Alle producten van Bialetti worden gekenmerkt door een goede combinatie van kwaliteit en originaliteit. Deze handige PressoFiltro van Bialetti is ontworpen voor het gemakkelijke bereiden van een heerlijke pot koffie in een korte tijd. Leuk detail is het Bialetti logo op de zijkant van de...

Wil jij French Press koffie zetten? Lees ons stappenplan

In dit artikel geven wij je tips hoe je de lekkerste koffie zet met een French Press of cafetière en laten wij zien waarom dit apparaatje eigenlijk verdomde handig is!

Introductie in het maken van French Press koffie

Het idee van een French press koffiemachine is eigenlijk erg simpel. Met behulp van de cafetière kun je fijn gemalen koffie mengen met heet water. Hierdoor wordt het extractie proces van de koffie in gang gezet. De pot, waar nu gemalen koffie en heet water in zit, laat je een aantal minuten staan zodat de smaken goed vrijkomen.

Nadat de smaken goed zijn vrijgekomen zet je de deksel op de pot. Hierna kan je langzaam de zeef naar beneden duwen welke de koffie en drank van elkaar scheidt. Wat je hierna overhoudt is een bodem met gemalen koffie en een pot met overheerlijke ver gezette French Press koffie.

french-press-koffie-woonkamer

Stappenplan voor het zetten van French Press Koffie

In het volgende stuk leggen wij je welke stappen je moet doorlopen om goede en lekkere koffie te zetten met je French Press. Als je deze stappen doorloopt is het makkelijk om heerlijke koffie te maken, dus let goed op!

 1. Zet water op het vuur of zet je waterkoker aan zodat je voor stap 4 kokend water hebt.
 2. Reinig de kan met schoon, heet water.
 3. Schep vervolgens de koffie in de schoongemaakte kan. Wij adviseren om ongeveer 30 gram koffie per 500ml water te gebruiken. Daarnaast adviseren wij om medium maling koffiebonen te gebruiken.
 4. Giet nu het kokend water in de kan erbij. Het kokende water wordt dus over de koffie heen gegoten die je zojuist in de kan hebt gedaan.
 5. Roer nu voorzichtig maar zorgvuldig de kan door zodat de koffie goed mengt met het water. Hierdoor komt het meeste smaak vrij van de koffie.
 6. Plaats de deksel alvast op de kan zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Let op: Nog niet doordrukken met de zeef.
 7. Laat de koffie minimaal 4 minuten intrekken. Het is mogelijk om wat langer te wachten, maar dan koelt je koffie wel af.
 8. Druk nu als laatste de zeef langzaam naar beneden zodat de koffie naar de bodem van je cafetière wordt gedrukt!
 9. Proficiat, je hebt je eerste French Press koffie gemaakt. En nu genieten!

Bij het zetten van French Press is het mogelijk dat er wat kleine koffiedeeltjes achterblijven in je koffie. Dit komt vaak voor en is niet erg. Het doet niet af aan de smaak van je koffie en is vaak moeilijk te voorkomen. Wees dus niet té kritisch op het bakje dat je net hebt gezet.

Wat voor soort koffie is optimaal wanneer je koffie maakt met een French Press methode?

Voor het zetten van de lekkerste French Press koffie onderscheidden wij drie soorten koffie die je kunt gebruiken:

 1. Gebruik zelf gemalen koffie. Deze mag iets grover zijn en is overheerlijk voor het maken van French Press!
 2. Laat goede kwaliteit koffiebonen malen bij een koffiezaak. Hierdoor worden de bonen fijn genoeg om met een cafetière te gebruiken en worden ze op een professionele manier
 3. Als laatste optie kun je kiezen voor Moka Koffie welke al een goede maling en branding heeft voor French Press koffie.
Koffiebonen - Arabica - Coffeeboon

Een aantal tips over je French Press koffie

 • Wanneer je de keuze maakt om je koffie niet direct op te drinken dan kan je deze het beste warm houden in een thermoskan. Door het gebruik van een thermoskan wordt de warmte erg lang behouden en kan je lang(er) van je koffie genieten!
 • Wanneer de smaak van koffie niet helemaal naar wens is, is het te adviseren om te gaan spelen met de variabelen. Een aantal opties hiervoor zijn het fijner/grover malen van de bonen, toevoegen van meer/minder water of meer/minder koffie te gebruiken wanneer je het zet. Hier heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren, dus vindt dit voor jezelf uit!
 • De French Press is perfect voor een overheerlijk kopje koffie op vakantie. Wanneer je lekker op de camping in Frankrijk staat is het een prachtig gevoel om ’s morgens wakker te worden met een vers gezet kopje French Press!

Waar koop je het beste een French Press ?

Er zijn verschillende bedrijven waar je een French Press aan kunt schaffen voor een degelijke prijs. Voor ons zijn de beste aanbieders bol.com, Coolblue en Amazon. Deze hebben allen een breed aanbod van producten en het wordt aangeboden tegen een goedkope prijs. Als je ons een beetje wilt steunen koop je French Press óf bonen dan via een van de onderstaande knoppen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Coffeeboon

Coffeeboon

Coffeeboon is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij Coffeeboon vindt je alle informatie over koffie, apparaten, accessoires en nog veel meer!

Geef een reactie