Groene koffiebonen 

Groene koffie is een andere term voor koffiebonen die gemaakt zijn van ongeroosterde koffiebonen. Ongeveer 1100 na christus werd koffie gecultiveerd. Rond deze tijd werden de koffiebonen nog niet geroosterd, wat wij tegenwoordig wel doen.

De koffiebonen – die toen ongeroosterd waren- werden toendertijd gebruikt om een soort thee te maken. Hedendaags worden deze groene koffiebonen nog steeds gebruikt om bepaalde traditionele koffiespecialiteiten te maken. Zo worden de koffiebonen gebruikt bij traditionele Arabische koffie.

Naast de koffiespecialiteiten wordt koffie tegenwoordig ook geassocieerd met homeopathie. De koffiebonen zouden namelijk een bepaalde genezingswijse kennen. Hierdoor maken deze groene koffiebonen weer een opmars. Er wordt beweerd dat de groene koffiebonen bepaalde anti-oxidanten bevatten die het lichaam kunnen beschermen tegen vrij-radicalen. Daarnaast wordt beweerd dat de koffiebonen de zuurgaad van het metabolisme verhogen. Hierdoor zou het als gevolg kunnen hebben dat het lichaam energieker wordt en meer afvalt.