Koffiebeker To Go

Steeds vaker kom je herbruikbare koffiebekers tegen. Bij de kiosk op de meeste treinstations kost je koffie minder wanneer je gebruik maakt van de herbruikbare beker die je daar kunt krijgen. Dit is voornamelijk om het overtollige afval tegen te gaan.

Waarom een koffiebeker to go?

De hoeveelheid afval die papieren koffiebekers produceren is enorm. Je gebruikt de beker een keer en je gooit hem direct weg. In Duitsland waren dit er op een gegeven moment 320.000 bekers per uur. In Nederland gaan er per dag wel duizenden kopjes koffie over de toonbank bij de treinstations en dan hebben we het nog niet eens over een Starbucks.

Niet alleen de hoeveelheid afval is het probleem. Het soort afval maakt het probleem nog groter. Het koffiebekertje kan namelijk niet gewoon bij het oud papier. De binnenkant van de ‘papieren’ koffiebeker is namelijk niet eens van papier. Het is gemaakt van een soort plastic dat erg lastig af te breken is. Dit laagje aan de binnenkant kan ook niet verwijderd worden. Dit zorgt ervoor dat het papier en karton niet nat wordt. Nat papier of karton kan ook zeer slecht worden gerecycled.

Wat is een koffiebeker to go?

Het is eigenlijk een herbruikbare koffiebeker. Deze koffiebekers zijn vaak van een soort plastic dat ervoor zorgt dat de beker niet erg warm wordt. Ook zit er een deksel bij dat ervoor zorgt dat je niet knoeit. Hierin zit bij veel bekers ook een opening waar je uit kunt drinken, net zoals bij de kartonnen bekers.

Herbruikbare koffiebekers zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Je hebt als koffiedrinker veel keuze. Dit maakt zo’n koffiebeker een aantrekkelijke keuze aangezien dit net wat persoonlijker is.

Ook komen herbruikbare koffiebekers in verschillende maten. Let hierop wanneer je er een uitzoekt. Als jij namelijk altijd een espresso besteld is het handiger om een kleinere maat te zien. Zo blijft je koffie langer warm.

Alternatieven

Een ander alternatief is natuurlijk een thermoskan. Het voordeel van een thermoskan ten opzichte van een herbruikbare beker is dat de warmte beter blijft behouden en ze over het algemeen wat groter zijn. Ook sluiten ze beter af. Het nadeel ervan is natuurlijk dat ze wat prijziger zijn en ook direct erg groot zijn om even snel mee te nemen.