Koffiecupmachine

Wanneer je de keuze maakt om een koffiecupmachine aan te schaffen kies je voor een machine die gebruik maakt van capsules. De meest bekende koffiecupmachines zijn: nespresso, Dolce Gusto en Illy. De machines maken gebruik van losse cups die je aanschaft en kan gebruiken in combinatie met je machine.

De meest bekende cups zijn Nespresso cups. Om nespresso machines te produceren heb je een licentie nodig. Er zijn een aantal bedrijven wie deze licentie van Nespresso hebben verkregen. Een aantal van deze bedrijven zijn:  De L’onghi, Jura, Magimix, Krups, Miele en meer.

Lees hier het volledige artikel over de beste nespresso machines.

Hoe kies je een koffiecupmachine?

Voor een koffiecupmachine geldt doorgaans: hoe beter de kwaliteit van je apparaat, hoe langer deze mee gaat. Het is hier dus ook van belang om een goed merk cupmachine aan te schaffen, zodat deze lang meegaat. De kosten bij koffiecupmachines liggen vaak niet bij de machine zelf. De machine’s zijn redelijk betaalbaar en voor 50,- euro kan je al een degelijk apparaat aanschaffen.

Echter, de cups kunnen redelijk oplopen in prijs. Als je kiest voor A-merk koffie kan het prijzig worden. Gelukkig bieden veel supermarkten alternatieven aan op deze cups zodat het voor iedereen betaalbaar wordt.

Wat zijn de voordelen van koffiecupmachines?

De grote voordelen van deze machines is dat ze erg snel zijn. Binnen enkele seconden kan je machine opgewarmt zijn en maar vijf seconden later heb jij een kopje koffie. Daarnaast is de kwaliteit van de koffie vaak goed en worden er veel verschillende soorten cups aangeboden. Hierdoor is er voor iedereen wat wils. De koffie uit deze machines is dus erg lekker en gemakkelijk. Vaak creeërt de machine een lekker schuimlaagje bovenop je koffie voor extra smaak.