Je bekijkt nu Hoe kan je in 7 stappen je Dolce Gusto apparaat ontkalken

Hoe kan je in 7 stappen je Dolce Gusto apparaat ontkalken

Wanneer je een Dolce Gusto machine gebruikt, is het belangrijk om de machine om de paar maanden te ontkalken. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk mineraalafzetting op in de machine, wat invloed kan hebben op de smaak van je koffie.

Ontkalken verwijdert deze afzettingen uit het waterreservoir en andere onderdelen van de machine, zodat ze zich niet ophopen of de kwaliteit van uw drank veranderen. In dit artikel zullen we elke stap voor het ontkalken van je Dolce Gusto koffiezetapparaat in 7 eenvoudige stappen doornemen.

Wat heb ik nodig om een Dolce Gusto apparaat te ontkalken?

Maatbeker

Allereerst heb je een maatbeker nodig om de juiste hoeveelheid water af te meten. Zorg ervoor dat de maatbeker schoon is en klaar voor gebruik.

Ontkalkingsmiddel

Je hebt ook een flesje ontkalkingsmiddel (gebaseerd op natuurlijke citroenzuuroplossing) of ontkalkingstabletten nodig. Zorg ervoor dat je goed de instructies op de fles volgt. Dergelijk ontkalkingsmiddel kan je bijvoorbeeld bij Bol.com vinden.

De Durgol ontkalkingsset: een nieuwe, verbeterde ontkalkingsset uit Zwitserland.Zorg goed voor je NESCAFÉ Dolce Gusto machine met de nieuwe Durgol ontkalkingsset. Hiermee verleng je de levensduur van je machine en zorg je ervoor dat ieder kopje koffie van de hoogste kwaliteit is. Elke verpakking...
Check prijs

Koud kraantjeswater

Gebruik nooit heet water voor het ontkalken, want dat kan uw machine beschadigen.

Wanneer moet je je Dolce Gusto ontkalken?

Je moet je Dolce Gusto ontkalken wanneer de machine er lang over doet om op te warmen en het water van helder naar troebelbruin gaat. Je merkt het ook wanneer je Dolce Gusto apparaat opmerkelijk meer lawaai begint te maken tijdens het koffiezetten.

De frequentie waarmee je jouw Dolce Gusto moet ontkalken wordt mede bepaald door de kwaliteit van het kraantjeswater bij je thuis. Bij hard water moet je dit ontkalken vaker uitvoeren dan in gebieden met zacht water.

De Dolce Gusto machines hebben ook een statuslampje, zodat je kunt weten wanneer het tijd is om te ontkalken. De aan/uit knop gaat dan oranje branden.

Hoe kan ik mijn Dolce apparaat ontkalken?

Begin met ervoor te zorgen dat uw machine en accessoires (podhouder, deksel en maatbeker) schoon zijn. Zo voorkomt u dat er vuil of koffieresten in het systeem terechtkomen tijdens het ontkalken.

  1. Meng het ontkalkingsmiddel met 0,5 liter water in de maatbeker. Zorg ervoor dat de maatbeker schoon en droog is. Doe er alleen de juiste hoeveelheid ontkalkingsmiddel in (bijv. niet te weinig of te veel). Haal het reservoir uit uw Dolce Gusto apparaat en giet het water erin. Plaats het reservoir opnieuw in de machine.
  2. Plaats een kom of mok waar minimaal een halve liter water in kan op het lekbakje. Het vuile spoelwater zal hierin opgevangen worden.
  3. Om te beginnen moet u de aan/uit-schakelaar van het apparaat gedurende 5 seconden ingedrukt houden totdat het groene lampje begint te knipperen.
  4. Selecteer het maximale waterniveau en druk op de heetwatertoets. Het ontkalken van de Dolce Gusto kan beginnen en zal ongeveer 2 minuten duren voordat het hele reservoir door de machine is gespoeld. Wanneer het ontkalken is voltooid zal de aan/uit-schakelaar stoppen met knipperen.
  5. Gooi het vuile water uit de kom weg en vul het waterreservoir van de Dolce Gusto machine met 1 liter water. Plaats de kom weer op de lekbak en zet het waterpeil weer op de hoogste stand.
  6. Selecteer nogmaals het maximale waterniveau en druk nogmaals op de heetwatertoets. Wacht opnieuw twee minuten tot dit proces is afgerond. De gevulde kom mag opnieuw leeggemaakt worden.
  7. Tot slot zet uw de waterstand weer op de hoogstand, maar ditmaal druk je op de koudwatertoets. Na nog eens 2 minuten gewacht te hebben, is je Dolce Gusto apparaat met succes ontkalkt. Je koffiemachine mag je nu opnieuw uitzetten.

Geef een reactie