Cold Drip Coffee

Cold Drip koffie is een manier van koffie zetten. Deze methode valt onder de slow coffee. Het proces van koffie zetten op de Cold Drip manier kan wel 15 uur in beslag nemen. Dit is dan ook de reden dat weinig mensen zich hieraan wagen. Ook heb je voor deze methode een apparaat nodig dat de meeste mensen niet zomaar thuis hebben staan.

Wat is Cold Drip Coffee?

Het wordt ook wel Dutch Coffee genoemd en de naam zegt het al letterlijk. Je maakt op deze manier koude koffie. Omdat het koud water betreft duurt het proces ook langer. Het water neemt de aroma’s en smaakstoffen namelijk minder goed op als het koud is. Op de oorspronkelijke manier zorgt het apparaat ervoor dat er iedere seconde 1 druppel water op de grof gemalen koffie valt. Deze sijpelt dan door de gemalen koffie heen en valt in en reservoir. Na verloop van tijd is je koffie klaar en is het reservoir gevuld.

Cold Drip Koffietoren

Om dergelijke cold drip koffie te kunnen klaarmaken heb je zoals we reeds zeiden dus wel een speciaal apparaat nodig. Een dergelijke koffietoren kan je bij heel wat webwinkels in het assortiment kopen al zijn ze niet erg goedkoop. Bijvoorbeeld bij bol.com hebben ze er momenteel wel een hele mooie staan!