Je bekijkt nu Beste koffiebonen voor een volautomaat: Koopgids & Advies

Beste koffiebonen voor een volautomaat: Koopgids & Advies

Als je kiest voor koffiebonen die perfect passen bij je soort koffieapparaat, komt dit de smaak van je koffie ten goede. Vraag jij je af wat de beste koffiebonen zijn voor een volautomaat? Lees dan dit artikel. Je vindt er de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop en ontdekt ook enkele aanraders!

Douwe Egberts

Douwe Egberts Espresso, een donker gebrande melange met complexe koffie aroma's en de intense nasmaak van een echte espresso koffie. Smaakintensiteit 09 (schaal 01-09) Geschikt voor volautomaat & halfautomaat (koffiebonen) Smaaksegment Espresso: Krachtig & Sterk Voordeelpak Branding:...

L'OR

Proef het droomachtige landschap van vruchtbaar Brazilië in deze ronde blend van medium gebrande koffiebonen. De Arabicabonen van L'OR Espresso BRAZIL groeien te midden van mistige rivieren en heuvels en onthullen nootachtige chocoladetonen en hinten van geroosterde granen. Het resultaat is een...

Segafredo

Een blend van Arabica en Robusta bonen uit Brazilië, Costa Rica en Ivoorkust. Een variëteit aan aroma’s zoals vanille, noten, caramel en een hint van sinaasappel bevinden zich onder de lichte créma van deze blend. De afdronk kenmerkt zich door een smaak van rijke cacao en een vleugje drop. Een...

Koopgids: Belangrijke aandachtspunten voor het vinden van de beste koffiebonen voor een volautomatische koffiemachine

Als je de beste koffiebonen voor een volautomaat wilt vinden, is het van belang om te letten op een aantal aandachtspunten. Je ontdekt ze allemaal hieronder. Neem ze goed door, zodat je voorbereid bent!

Branding

De branding van de koffiebonen is erg belangrijk, omdat het voor een groot deel de smaak bepaalt. Koffiebonen die mild gebrand zijn, hebben een zachte smaak en de donker gebrande koffiebonen smaken sterk en bitter. Je kan ook kiezen voor een medium roast. Deze koffiebonen zijn tussenin. Welke koffiebonen bij je passen, hangt vooral af van je smaak.

De smaakintensiteit staat ook bijna altijd aangegeven op de verpakking en wordt vaak aangegeven op een schaal van 1 op 10, waarbij 10 de meest intense en bittere smaak is. Maar soms is die schaal ook 1 op 9 of 1 op 12. Houd er rekening mee dat je voor een volautomaat het best koffiebonen kiest die minimaal medium gebrand zijn.

Tonen

De smaak van de koffiebonen wordt niet alleen bepaald door de branding, maar ook door de tonen. Dat zie je ook op de verpakking staan. Er zijn verschillende tonen die koffiebonen kunnen hebben. Voorbeelden hiervan zijn: chocolade, bloemen en rood fruit.

Verpakking

De verpakking is ook een belangrijk aandachtspunt als je op zoek bent naar de beste koffiebonen voor een volautomatische koffiemachine. Een verpakking dat je goed kan sluiten is aangeraden. Zorg er ook voor dat de verpakking niet te groot is. Illy is bijvoorbeeld een merk dat het op dat vlak goed doet.

Robusta of Arabica bonen

Er is nog een derde factor die bepalend is voor de smaak van je koffiebonen. Er zijn namelijk verschillende soorten koffiebonen: Robusta en Arabica bonen. Sommige merken maken gebruik van beiden, terwijl andere zich op slechts één soort richten. Het verschil tussen beiden koffiebonen is dat Arabica koffiebonnen zachter zijn van smaak en Robusta koffiebonen krachtiger zijn.

Top 3 beste koffiebonen voor een volautomaat

Om het jou eenvoudiger te maken, gingen wij op zoek naar de beste koffiebonen die je in een volautomaat kan gebruiken. Test één soort of probeer ze allemaal uit. De keuze is aan jou. Maar één ding is zeker: je krijgt van je aankoop zeker geen spijt!

L’OR Espresso Origins Brazil Koffiebonen (6) – 4 x 500 gram

De L’OR Espresso Origins Brazil Koffiebonen zijn verpakt in handige zakjes van 500 gram. Zo heb je meteen voldoende om je volautomaat machine te vullen zonder dat je de rest moet bewaren.

Het zijn heerlijke Braziliaanse Arrabica koffiebonen die medium gebrand zijn en smaken naar nootachtige chocoladetonen. Ook zijn er subtiele hinten van geroosterde granen te bespeuren. Als je houdt van een subtiele espresso met een overheerlijk en zacht smakenpallet, kunnen deze koffiebonen je wel bekoren.

De bonen zijn ook UTZ gecertificeerd. Dit keurmerk staat voor duurzame landbouw. Daarnaast hebben ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.


Douwe Egberts Espresso Koffiebonen – 4 x 1000 gram

Mag je kopje koffie van jou echt sterk zijn? Dan zijn de espresso koffiebonen van Douwe Egberts een aanrader. Met een smaakintensiteit van 9 op een schaal van 1 tot 9 en een donkere branding, weet je dat het goed zit. Ze zijn dan ook de beste keuze voor het maken van een heerlijke intense espresso!

Wanneer je van je koffie proeft, merk je ook tonen van karamel, bloemen, chocolade en noten op. Dat maakt de smaakbelevenis helemaal compleet! Het maakt niet uit of je een espresso, cappuccino of latte macchiato maakt.

De bonen komen in een verpakking van 4 keer een kilo. Zo hoef je niet alle bonen in één keer te openen waardoor je ze langer kan bewaren.


Segafredo Intermezzo Koffiebonen – 8 x 1 kg

De Segafredo Intermezzo koffiebonen zijn donker gebrande bonen. Ze scoren een 4 op smaakintensiteit. Dat wil dus zeggen dat ze medium krachtig proeven. Deze mengeling bevat Arabica en Robusta koffiebonen uit Costa Rica, Brazilië en Ivoorkust.

Ze zijn vooral bijzonder dankzij hun rijk smakenpalet. Als je met deze bonen koffie maakt, proef je tonen van karamel, sinaasappel, vanille, noten en zelfs drop. Een feest voor je smaakpapillen!

Er zijn ook acht zakjes van een kilo. Zo ben je voor een tijdje zoet! Doordat deze bonen goed gebalanceerd zijn maak je er niet alleen heerlijke espresso’s, maar ook lekkere latte macchiato’s en cappuccino’s mee. Wat je favoriete koffie ook is, deze bonen zijn dus altijd een goede keuze!

Geef een reactie