Je bekijkt nu Instantkoffie: de beste oploskoffie voor wie snel een lekkere kop koffie wilt zetten

Instantkoffie: de beste oploskoffie voor wie snel een lekkere kop koffie wilt zetten

Kom je vaak tijd tekort in de ochtend, maar wil je toch nog van een heerlijk kopje koffie kunnen genieten? Dan is oploskoffie je redder in nood. Het is namelijk veel sneller gezet waardoor je nooit je favoriete drankje moet missen. Maar wat is de beste oploskoffie of instantkoffie? Wij vertellen het je!

#1 Beoordeeld
Douwe Egberts Verwenkoffie Latte Caramel Oploskoffie - 5 x 8 zakjes

Geniet van de overheerlijke combinatie van een onweerstaanbare latte met een volromige melkschuimlaag en een vleugje karamel. In een handomdraai maak jij een feestje van je koffie. Op ieder moment en overal door de handige zakjes. Geen koffiezetapparaat nodig Smaaksegment Rond: Gebalanceerd...

Douwe Egberts Verwenkoffie Latte Macchiato Oploskoffie - 5 x 8 zakjes

Geniet van de onweerstaanbare combinatie van verfijnde Douwe Egberts koffie met een romige melkschuimlaag. In een handomdraai maak jij een feestje van je koffie. Op ieder moment en overal door de handige zakjes. Geen koffiezetapparaat nodig Smaaksegment Rond: Gebalanceerd & Zoet Meest...

Douwe Egberts Aroma Rood Oploskoffie - 6 x pot van 200 gram

Douwe Egberts Aroma Rood geeft je het vertrouwde thuisgevoel in een handomdraai. Met zijn ronde, harmonieuze smaak en geurige karakteristieke aroma de lekkerste koffie voor ieder moment. Geen koffiezetapparaat benodigd Smaaksegment Rond: Evenwichtig & Rond Meest geschikt voor het zetten van:...

Nescafé Gold Caramel Latte oploskoffie - 6 doosjes à 8 zakjes

Nescafé oploskoffie Gold Caramel Latte is een heerlijke latte met een volle melkschuimlaag en een vleugje karamel smaak. - Bij deze Nescafé koffie hoeft u alleen 150ml heet water toe te voegen - Geniet thuis van een latte caramel koffie zoals je die kent uit de koffiebar - Handige koffiezakjes...

Douwe Egberts Aroma Rood Sticks Oploskoffie - 6 x 25 zakjes

Met Douwe Egberts Aroma Rood sticks maak je de lekkerste koffie in een handomdraai. Door de handige zakjes creëer je op ieder moment en overal het unieke vertrouwde thuisgevoel van Douwe Egberts Aroma Rood. Geen koffiezetapparaat benodigd Smaaksegment Rond: Evenwichtig & Rond Meest geschikt...

Koopgids: aandachtspunten bij de aankoop van oploskoffie

Er zijn heel veel verschillende soorten oploskoffie verkrijgbaar. Dat maakt het niet eenvoudig om te kiezen. Wij helpen je een handje door je te zeggen waar je op moet letten bij de aankoop!

Soort branding

De smaak van de oploskoffie hangt veel af van hoe de bonen gebrand werden. Dat is dus iets belangrijks om op te letten. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten branding en de smaak die het aan de koffie geeft!

 • Licht gebrand: smaakt mild en een tikkeltje zuur waardoor het goed past bij zachte koffies zoals een latte macchiato
 • Medium gebrand: de populairste soort met een zuur en zoet aroma.
 • Donker gebrand: heeft een mildere zure en intense smaak waardoor het erg geschikt is voor een espresso.

Met of zonder cafeïne

Je kan kiezen voor instantkoffie met of zonder cafeïne. Als je een bepaald dieet volgt of zwanger bent, is cafeïnevrije koffie wellicht de beste optie. Kies je voor koffie met cafeïne? Dan zijn er nog verschillen. Het cafeïnegehalte is namelijk niet bij elke oploskoffie hetzelfde.

Zuurgraad

De zuurgraad van koffie wordt beïnvloed door de verwerkingsmethode, de branding en de hoogte van de koffieplantage boven zeeniveau. Koffie is altijd een beetje zuur, maar te zuur is niet goed. De beste oploskoffie heeft dan ook een lage zuurgraad.

Koffiebonen

Instantkoffie kan gemaakt worden van verschillende soorten koffiebonen: Arabica, Robusta of een mix van de twee. De meeste mensen verkiezen Arabica koffiebonen, maar eigenlijk is dat een persoonlijke keuze.

Het verschil tussen beiden is dat Robusta koffiebonen wat zuurder smaken en Arabica koffiebonen een iets zoetere smaak hebben. Meestal vind je een mix van beiden terug in oploskoffie.

Verpakking

Misschien niet iets waar je meteen op let, maar de verpakking is ongetwijfeld een van de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van oploskoffie. Ben je op zoek naar oploskoffie om mee te nemen op reis? Dan kies je bijvoorbeeld het best voor koffie dat in individuele zakjes verpakt is zodat je niet te veel gewicht moet meesleuren.

Een grote pot is dan weer beter voor thuis, omdat het milieuvriendelijker is. Zorg er dan wel voor dat je kiest voor een verpakking die je goed kan afsluiten.

Top 3 beste oploskoffie: onze selectie

Na heel wat wikken en wegen, hebben wij drie soorten oploskoffie geselecteerd die volgens ons de moeite waard zijn om uit te proberen. Je ontdekt ze hieronder!

Douwe Egberts Gold

De Gold oploskoffie van Douwe Egberts is erg geliefd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de heerlijke rijke smaak die het heeft. Het is gemaakt van mild gebrande koffiebonen en bestaat uit een mix van Arabica en Robusta. De koffie is vooral ideaal voor het maken van een heerlijke Café Lungo. Maar je kan er ook lekkere pure koffie mee bereiden.

Deze instantkoffie van Douwe Egberts komt daarnaast in een grote verpakking. Handig voor thuis of op het werk! Omdat er weinig verpakkingsmateriaal gebruikt werd, is het tevens erg milieuvriendelijk.

 • Ideaal voor het zetten van een Café Lungo
 • Heeft een rijke smaak
 • Lekkere koffie voor een lage prijs
 • Grote verpakking waardoor het niet handig is om mee te nemen

Nescafé Gold Caramel Latte

Houd jij ook zo van een latte macchiato? Dan is de Nescafé Gold Caramel Latte oploskoffie de beste keuze voor jou. Het is namelijk speciaal gecreëerd voor dit soort koffie, omdat er reeds mager melkpoeder en caramel is toegevoegd. Zo hoef je deze ingrediënten zelf niet meer toe te voegen! Bovendien is het gemaakt van mild gebrande koffiebonen waardoor het een zachte smaak heeft.

Kan je niet zonder je latte waar je ook bent? Dan is deze instantkoffie erg handig, omdat het in kleine porties verpakt is. Daardoor neem je het eenvoudig overal mee naartoe. De koffiebonen zijn bovendien verantwoord geteeld met duurzame landbouwtechnieken.

 • Je maakt er heerlijke lattes macchiatos mee
 • Makkelijk om over mee naartoe te nemen dankzij de individuele verpakking
 • Verantwoorde keuze
 • Specifiek gemaakt voor het zetten van een latte machiatto

Illy Intenso

De Intenso instant koffie van Illy is de beste optie als je in een mum van tijd wilt genieten van een heerlijke espresso. Doordat het alleen gemaakt is van Arabica koffiebonen, kan je namelijk rekenen op een zeer intense smaak. Ook de donkere branding van de bonen zorgt daarvoor.

De verpakking houdt de oploskoffie lekker vers voor een lange tijd. Het is makkelijk te openen en weer te sluiten. Deze instantkoffie is dus niet zomaar erg populair!

 • Volledig gemaakt van Arabica bonen
 • Heerlijke intense koffiesmaak
 • Milieuvriendelijke en handige verpakking
 • De grote verpakking is niet voor iedereen een pluspunt

Veelgestelde vragen over oploskoffie

Hoeveel oploskoffie doe je in een mok?

De beste smaak krijgt u door de hoeveelheid oploskoffie te gebruiken die op de etiketten van de meeste potten staat vermeld. De meeste mensen gebruiken ongeveer 1-2 theelepels oploskoffie per mok met 250 ml water.

Wat is het verschil tussen koffie en oploskoffie?

Instantkoffie wordt gemaakt van gebrande koffiebonen die zijn gemalen en vervolgens gemengd met heet water. Het voordeel van oploskoffie is dat het snel oplost in heet water, waardoor het een handige keuze is voor drukbezette mensen. Het is ook langer houdbaar dan gewone koffie.

Hoe lang is oploskoffie houdbaar?

Oploskoffie is over het algemeen twee jaar houdbaar. U kunt echter het beste voor gebruik de houdbaarheidsdatum op de verpakking controleren. Oploskoffie kan ook in de vriezer worden bewaard om de houdbaarheid te verlengen.

Is oploskoffie slecht voor de maag?

Sommige mensen denken dat oploskoffie slecht is voor de maag omdat er cafeïne in zit. Uit onderzoek is echter gebleken dat matige cafeïneconsumptie geen negatief effect heeft op de maag. Sterker nog, het drinken van koffie – of het nu oploskoffie of gewone koffie is – kan zelfs enkele voordelen voor de gezondheid hebben.

Geef een reactie