Je bekijkt nu Beste koffiebonen voor een latte macchiato: Koopgids & Advies

Beste koffiebonen voor een latte macchiato: Koopgids & Advies

Ben jij ook een grote fan van latte macchiato? Dan wil je vast weten met welke koffiebonen je favoriete drankje het lekkerst smaakt. Daar kom je hier achter!

CafeCasa

Op zoek naar de koffieboon die het beste bij jou past? Of wil je gewoon een leuk cadeau voor iemand die echt van koffie houdt? Dit proefpakket met premium koffiebonen is waanzinnig leuk om 3 echt verschillende top kwaliteit koffiebonen te gaan ervaren. Heerlijke vers gebrande premium “specialty...

Douwe Egberts

Douwe Egberts Espresso, een donker gebrande melange met complexe koffie aroma's en de intense nasmaak van een echte espresso koffie. Smaakintensiteit 09 (schaal 01-09) Geschikt voor volautomaat & halfautomaat (koffiebonen) Smaaksegment Espresso: Krachtig & Sterk Extra grote verpakking...

CafeCasa

Premium koffiebonen rechtstreeks van een award-winning koffieboerderij uit Brazilië, wekelijks vers voor u gebrand. Al onze koffiebonen komen rechtstreeks uit Brazilië, van 1 van de allerbeste koffieboerderijen. De nummer 17 in de 'CUP OF EXCELLENCE' competitie, nummer 17 van de 250.000...

Zo vind je de perfecte koffiebonen voor een latte macchiato

Misschien denk je dat vrijwel elke koffieboon hetzelfde smaakt, maar niets is minder waar. Sommige bonen smaken intens en andere wat zachter. Hoe die smaak tot stand komt, hangt vooral af van de branding en het soort bonen. We vertellen je waar koffiebonen voor een latte macchiato aan moeten voldoen!

Branding

Koffiebonen kunnen licht, medium of donker gebrand worden. Hoe donkerder, hoe intenser de smaak. Voor het maken van een latte macchiato kies je het best voor medium of donker gebrande koffiebonen, omdat deze het heerlijkst smaken in combinatie met het melklaagje.

Soort koffiebonen

Koffiebonen bestaan ook in verschillende soorten. Zo kan je kiezen voor Arabica koffiebonen, Robusta koffiebonen of een mix van beiden. Er is een duidelijk verschil in smaak. Arabica koffiebonen zijn bijvoorbeeld wat voller en minder bitter van smaak waardoor ze erg geschikt zijn voor een latte.

Maar een mix van beide koffiebonen is zelfs nog beter, omdat je je latte macchiato op die manier meer pit geeft en het cafeïne-gehalte verhoogt. Bovendien zorgt de Robusta koffieboon voor een mooi crema-laagje op je koffie.

Koffiebonen kopen? Let ook op de verpakking

Als je op zoek bent naar de beste koffiebonen voor een latte macchiato is de branding en de soort erg belangrijk, maar je mag zeker niet vergeten om op de verpakking te letten. Het is namelijk van belang dat deze goed sluit, omdat er zo weinig mogelijk lucht en zuurstof bij de koffiebonen mag komen. Zo houd je ze langer lekker vers!

De 3 beste koffiebonen voor een latte macchiato op een rij

Wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste koffiebonen voor een latte macchiato zijn. Zo hoef je er zelf niet meer naar te zoeken. Het resultaat vind je hieronder. Neem het door en geniet binnenkort ook van de perfecte latte macchiato!

Lavazza Crema e Aroma

De Lavazza Crema e Aroma koffiebonen zijn perfect voor het bereiden van allerlei heerlijke koffie met melkvarianten waaronder een latte macchiato. Het bestaat namelijk uit 50 procent Robusta en 50 procent Arabica bonen waardoor je koffie een rijke smaak krijgt.

Daarnaast zijn de bonen medium gebrand en hebben ze een smaakintensiteit van 4. Ze zijn dus ideaal als je van een volle smaak houdt, maar je je koffie toch niet té intens wil drinken. Ze komen in een handige verpakking van een kilo.

 • Speciaal gemaakt voor latte macchiato
 • Perfecte mix van Arabica en Robusta koffiebonen
 • Milde doch volle smaak
 • Prijzig

Segafredo Intermezzo

De Segafredo Intermezzo koffiebonen zijn niet vet waardoor je machine niet snel vies wordt. Ze hebben een verfijnde maar intense smaak. Dat maakt ze ideaal voor het bereiden van een latte macchiato. Maar je kan er ook heerlijke Americano’s, Cortado’s en andere koffiecreaties mee bereiden.

De bonen zijn verpakt per kilo. Je kan de verpakking goed sluiten. Een groot voordeel, want zo blijven ze lang vers. Je krijgt ook meteen acht pakken waardoor je voor een lange tijd zoet bent!

 • Geen vette koffiebonen
 • Intense maar verfijnde smaak
 • Voordelige bonen van goede kwaliteit
 • Je moet een grote hoeveelheid in één keer kopen (8×1 kg)

O’ccaffè Proefpakket

Wil je genieten van een heerlijke latte macchiato van barista kwaliteit? Dan is O’ccaffè een goed merk om te overwegen. Het heeft verschillende soorten kwalitatieve koffiebonen die uiterst geschikt zijn voor een latte macchiato en jij kan ze uitproberen met dit proefpakket. Het pakket bevat de volgende koffiebonen: Crema e Aroma, Espresso Classico en Cafè Crème.

De drie soorten koffiebonen verschillen op vlak van smaak, branding en intensiteit. De Espresso Classico heeft bijvoorbeeld een smaakintensiteit van maar liefst 7/7 en zorgt voor een hele pittige latte macchatio. De Crema en Aroma is mild van smaak en de Cafè crème heeft een matige smaakintensiteit. Elke soort is dus een nieuwe belevenis!

 • 3 verschillende lekkere soorten om uit te proberen
 • Ideaal voor een koffie van barista kwaliteit
 • Handige kleine verpakkingen van 250 gram
 • Niet iedereen houdt van een kleine verpakking

Geef een reactie