Je bekijkt nu Nespresso of Dolce Gusto: wat zijn de verschillen?

Nespresso of Dolce Gusto: wat zijn de verschillen?

Nespresso en Dolce Gusto zijn de twee populairste merken van koffiecupmachines. Beiden hebben ze heel wat voor- en nadelen. Twijfel jij nog tussen de twee? Geen probleem, want in dit artikel vind je een uitgebreid overzicht van de verschillen. Zo maak je zeker de juiste keuze!

Nespresso vs. Dolce Gusto

Dolce Gusto en Nespresso zijn beiden koffiecupmachines van het Nestle-concern, maar toch zijn er enkele grote verschillen tussen de twee. Zo zijn ze anders op vlak van smaak, prijs, kwaliteit, enzovoort. Hieronder ontdek je de grootste verschillen!

Prijs

Wanneer je de prijs vergelijkt tussen een Dolce Gusto en Nespresso koffiecupmachine, merk je meteen dat een Dolce Gusto machine goedkoper is. Soms kan je zelfs al een toestel vinden vanaf ongeveer 50 euro. Bij Nespresso liggen de prijzen doorgaans tussen de 80 en 100 euro.

Ook in de prijs van de koffiecups zit er een klein verschil. Zo kan je al Dolce Gusto koffiecups hebben voor rond de 0,30 cent per stuk. Voor een Nespresso cup betaal je toch eerder tussen de 0,30 en 0,35 cent. Als budget voor jou de belangrijkste beslissingsfactor is, kies je dus beter voor een Dolce Gusto machine.

Beste Dolce Gusto machines

Krups

Productbeschrijving Met de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me creëer je de lekkerste koffievariëties. Dankzij de automatische waterdosering is deze koffiecupmachine eenvoudig in te stellen. Kies een variëteit, plaats de capsule en de Mini Me doet de rest. De instellingen van de verschillende...

Krups

De Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® Infinissima koffiemachine laat je genieten van eindeloze koffiemogelijkheden. Het compacte formaat (maar 15 cm breed) en verrassende design voegen stijl toe aan de meest compacte keukens - zelfs met het extra grote, eenvoudig uitneembare waterreservoir van 1,2...

Krups

Met de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 creëer je de lekkerste koffievariëties. Dankzij de automatische waterdosering is deze koffiecupmachine eenvoudig in te stellen. Kies een variëteit, plaats de capsule en de Mini Me doet de rest. De instellingen van de verschillende geprogrammeerde...

Smaken

Eén van de grootste factors waarin beide koffiecupmachines verschillen zijn de smaken die verkrijgbaar zijn. Nespresso richt zich op meer geraffineerdere, exclusievere en intensere smaken dan Dolce Gusto. Voor de echte koffiefanaten is een Nespresso machine dus het best. Het is wel zo dat er bij deze koffiecupmachine enkel koffiesmaken zijn om uit te kiezen.

Drink je ook graag eens thee of chocolademelk? Dan is een Dolce Gusto machine voor jou een betere optie. Het merk heeft namelijk heel wat gevarieerde drankjes. Bovendien kan je ze zowel koud als warm drinken. Dat is bij een Nespresso koffiemachine niet het geval.

Uiterlijk

Hoewel het uiterlijk van een koffiecupmachine niet het belangrijkste is, kan het wel de doorwegende factor zijn bij het maken van een keuze. Als je houdt van machines die er professioneel uitzien, is een Nespresso de beste optie.

Dolce Gusto koffiecupmachines zien er wat speelser uit. Ze zijn beide verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar bij Dolce Gusto heb je meestal meer keuze op vlak van kleur.

Toegankelijkheid

Een Nespresso en Dolce Gusto machine zijn beide makkelijk terug te vinden. Maar dat geldt niet voor de koffiecups. Dolce Gusto cups vind je namelijk terug in iedere supermarkt, terwijl dat niet het geval is bij Nespresso cups. Als je Nespresso cups wilt, moet je ze dus ofwel online bestellen ofwel in een speciale Nespresso winkel kopen. Zeker iets om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de beste koffiecupmachine voor jou!

Beste Nespresso koffiemachines

Krups

De Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 heeft een stijlvol en intuïtief design. Bij het ontwikkelen van deze innovatieve en veelzijdige Nespresso machine was de grootste inspiratiebron de wereld van barista’s. Vernieuwend aan deze koffiemachine is de mogelijkheid om de temperatuur in te...

Magimix

De Nespresso Inissia is een ultra-compacte koffiemachine. De machine is eenvoudig in gebruik en onderhoud zodat je elke keer weer een heerlijk kopje koffie kunt bereiden. Met slechts één druk op de knop bereid je in 25 seconden jouw favoriete lungo of espresso. Compact en kleurrijk design &...

Sage

Met de Nespresso Creatista Plus zet je thuis moeiteloos koffie van professionele kwaliteit, afgestemd op jouw persoonlijke wensen. De Creatista Plus heeft een stijlvol gestroomlijnd ontwerp en roestvrijstalen afwerking, een opwarmingstijd van 3 seconden, 8 textuurniveaus en 11...

Kwaliteit

Dolce Gusto en Nespresso zijn alle twee goede merken, maar op vlak van kwaliteit is Nespressso toch wel iets beter. Dat geldt niet alleen voor de machine zelf, maar ook voor de cups. Met een Nespresso machine kan je namelijk echt professionele koffie maken waarvan de smaak authentiek en intens is.

De koffie die je met een Dolce Gusto maakt is ook erg lekker, maar kan toch niet helemaal typen aan die van Nespresso. Vele Nespresso machines zijn ook voorzien van melkopschuimers waardoor de koffie nog lekkerder wordt, want je hebt dan een schuimlaagje van verse melk.

Gebruiksvriendelijkheid

Zowel een Dolce Gusto als Nespresso koffiecupmachine is makkelijk te bedienen. Het verschil is wel dat een Nespresso koffiecupmachine vaak een groter waterreservoir heeft, waardoor je het minder moet bijvullen.

Bijna alle machines van dit merk hebben daarnaast een automatische opvang voor gebruikte cups. Ook dat is een handige extra! Bij Dolce Gusto moet je de cups handmatig weggooien.

Nespresso of Dolce Gusto: welke koffiecupmachine past het best bij jou?

Welke koffiecupmachine voor jou de beste optie is, hangt af van verschillende factoren. Als je echt op zoek bent naar de goedkoopste koffiecupmachine, kies je bijvoorbeeld het best voor Dolce Gusto. Maakt de prijs voor jou niet uit en drink je graag een intense koffie met volle smaak? Dan kies je weer beter voor een Nespresso apparaat.

Vraag jezelf ook af of het belangrijk is om thee en andere soort drankjes te kunnen drinken en of je je drankjes zowel warm als koud wilt drinken. Dolce Gusto is op vlak van variëteit de uitblinker en is dus vooral aangeraden als je graag eens afwisselt.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Arie

    Nou mijn ervaring na veel veel vergelijkingen is totaal anders. De Dolce Temperatuur is veel beter / hoger. De smaak veel intensiever waarbij met name het verschil in viscositeit zeer sterk opvalt. De Dolce geeft een veel vollere koffie waarbij de Nespresso (net als de Senseo’s) de dunne / waterige koffie geeft. De optie om de hoeveelheid te manipuleren is ook een voordeel van de DG.
    Elke visite die beide drinkt, kiest zonder uitzondering voor de DG koffie. Meer smaken is prachtig maar met de signatuur van koude thee is dit geen echte meerwaarde.
    De DG kan tevens vooraf de hoeveelheid makkelijk aanpassen.

  2. bart v achterberg

    waarschijnlijk nooit een nespresso uitgeprobeerd . alle mogelijkheden van hoeveelheid sterkte ect kun je ook instellen bij een nespresso machine. nespresso brengt ook zeer regelmatig nieuwe smaken uit. en je kunt heel makkelijk van sterkte wisselen dmv andere sterkte (koffie) cups te kiezen .

Geef een antwoord