Je bekijkt nu Beste koffiebonen voor een heerlijke cappuccino

Beste koffiebonen voor een heerlijke cappuccino

Als je wilt genieten van de meest overheerlijke cappuccino, is je keuze van koffiebonen erg belangrijk. Weet je totaal niet welke soort je moet kopen? Lees dan dit artikel. Je vindt er namelijk de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van de beste koffiebonen voor een heerlijke cappuccino en ontdekt er ook onze aanraders. Zo wordt het makkelijk om de beste keuze te maken!

Starbucks

De Blonde Espresso Roast is onze lichtst gebrande espresso, met een zachte, milde smaak. Visit us at: starbucksathome.com Whole bean 100% Arabica Licht geroosterd Zacht met zoete tonen Verpakt onder beschermende atmosfeer. Brew great coffee Maal bonen voor uw manier van koffiezetten. Gebruik...

Lavazza

Lavazza Qualita Oro koffiebonen. Verpakt in verpakkingen van 1000 gram. Lavazza Qualita Oro bestaat uit 100 procent Arabica. De koffie heeft een lichte zoete, ronde en zachte smaak.

Borbone Koffie

Borbone Gold is een koffie voor de echte kenner, die van een dagelijks kopje koffie houdt. Een echte premium kwaliteitskoffie van 100% arabica koffiebonen.Het heeft veel body en een rijk aroma. Droom weg en waan je in een echte Italiaanse koffiebar met de Borbone gold qualiteit.

Douwe Egberts

Douwe Egberts Aroma Rood, de enige echte. Een aromatische, ronde en evenwichtige melange met het herkenbare Aroma Rood aroma. Je vertrouwde Douwe Egberts koffie sinds 1753. Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09) Geschikt voor volautomaat & halfautomaat (koffiebonen) Smaaksegment Rond:...

Douwe Egberts

Douwe Egberts Verfijnd, een smaakvolle, verfijnde, zachte en harmonieuze melange. Gebalanceerd en puur, met een plezierige milde nasmaak. Speciaal geselecteerde milde koffiebonen die delicaat zijn gebrand voor een subtiele smaak. Smaakintensiteit 03 (schaal 01-09) Geschikt voor volautomaat &...

Aandachtspunten bij de aankoop van koffiebonen voor een cappuccino

Als je verzekerd wilt zijn van een uitstekende cappuccino, houd je het best rekening met enkele belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van cappuccino koffiebonen. We sommen ze hieronder voor je op!

Smaak

De smaak verschilt van koffieboon tot koffieboon. Dat kom omdat de verschillende bonen andere tonen bevatten en omdat ze anders gebrand zijn. Voor cappuccino kies je het best voor bonen die licht gebrand zijn. Zo komt de koffie helemaal tot zijn recht. Op vlak van tonen ben je volledig vrij. Je kan dus kiezen voor wat je zelf het lekkerst vindt.

Ook is er variatie in de smaakintensiteit. Dat wordt aangegeven op een schaal. Hoe hoger het cijfer, hoe intenser de smaak. Als je van een intense cappuccino houdt, mag je het iets sterker nemen. Over het algemeen wordt er echter voor koffiebonen met een milde smaakintensiteit gekozen.

Verpakking

Wanneer je cappuccino koffiebonen koopt, is het ook een goed idee om op de verpakking te letten. Het is namelijk belangrijk dat je het goed kan sluiten na gebruik, zodat de koffiebonen beter bewaard blijven. Als je de hele verpakking in één keer in je koffiemachine kan gieten, dien je hier uiteraard niet op te letten.

Soort koffiebonen

Er zijn Arabica en Robusta koffiebonen. Vaak bevat een bepaald soort koffie een blend van beide, maar soms wordt er ook voor slechts één soort koffiebonen gekozen. Het is belangrijk om te weten dat Arabica koffiebonen zachter en voller zijn van smaak en Robusta bonen krachtiger proeven. Ook bevatten Robusta koffiebonen meer cafeïne. Voor een cappuccino zijn Arabica koffiebonen dus een betere optie.

Beste koffiebonen voor het maken van een cappuccino: onze 3 favorieten

Weet je totaal niet welke koffiebonen je moet kopen voor het maken van een overheerlijke cappuccino? Laat je dan inspireren door onderstaand lijstje!

Illy Ethiopia Koffiebonen – 6 x 250 gram

De Illy Ethiopia koffiebonen zijn perfect voor het maken van een cappuccino, omdat ze licht gebrand zijn en heerlijke frisse tonen bevatten, waaronder sterke tonen van jasmijn en lichte tonen van citrusvruchten.

Daarnaast hebben ze een medium smaakintensiteit. Als het voor jou een beetje intens mag zijn, houd je ongetwijfeld van een cappuccino die gemaakt is van deze koffiebonen.

De kwaliteit zit ook goed, want er werd enkel gebruikgemaakt van zorgvuldig uitgekozen Arabica koffiebonen. De bonen zijn dus erg verfijnd waardoor je kan rekenen op een bijzondere smaakbelevenis!

 • Handige verpakking
 • Heerlijke tonen
 • Goede kwaliteit
 • Niet UTZ gecertificeerd


De Eenhoorn koffie – Sidamo – Ethiopië

Houd jij van een heerlijk fruitige cappuccino? Dan zijn deze koffiebonen van De Eenhoorn een aanrader. Ze hebben namelijk hinten van abrikozen, mandarijnen en druiven. Daarnaast proef je citrusvruchten en jasmijn. Een overheerlijke combinatie!

De bonen hebben ook een zijdezachte structuur. Het past dus perfect bij het schuimlaagje van je cappuccino. Ze zijn daarnaast licht gebrand, maar hebben wel een krachtige smaakintensiteit. Ideaal als het van jou pittig mag zijn. Door de krachtige smaak maak je er eveneens lekkere espresso’s en andere koffiecreaties mee.

De koffiebonen bestaan daarnaast volledig uit kwalitatieve Arabica koffiebonen. Cappuccino gemaakt uit deze bonen is dus pure verwennerij voor je smaakpapillen!

 • Heerlijk fruitige smaak
 • Zijdezachte structuur
 • Biologisch
 • Duur


Douwe Egberts Verfijnd Koffiebonen – 4 x 500 gram

Heb je het liefst verfijnde koffiebonen met een lichte smaakintensiteit? Dan raden wij je de Douwe Egberts bonen aan. Ze scoren 3 op een schaal van 9. Perfect als je graag cappuccino’s maakt!

De bonen zijn ook erg gebalanceerd en puur, maar je kan subtiele hinten van citrusvruchten en andere fruitige en zoete tonen waarnemen. Daarnaast bestaan ze voor 100% uit Arabatica bonen waardoor ze al helemaal geschikt zijn voor het maken van een lekkere cappuccino.

Een ander groot voordeel is dat ze afkomstig zijn van een UTZ gecertificeerde koffieplantage. Dat betekent dat het komt van boeren die oog hebben voor mens en milieu.

 • Handige verpakking
 • UTZ gecertificeerd
 • Goed gebalanceerde smaak
 • De bonen zijn niet biologisch

Geef een reactie