Je bekijkt nu Wat is een Cortado koffie?

Wat is een Cortado koffie?

Er zijn veel verschillende soorten koffie. Sommige mensen drinken graag espresso, terwijl anderen de voorkeur geven aan een americano. Er zijn ook mensen die genieten van een latte of cappuccino. En dan zijn er nog mensen die houden van de smaak van cortado koffie.

Een cortado koffie is een soort koffiedrank die wordt gemaakt met espresso en warme melk. De melk wordt meestal gestoomd en dan aan de espresso toegevoegd. Sommige mensen voegen graag schuim toe aan hun cortado’s, terwijl anderen dat niet doen. Cortado koffie wordt vaak geserveerd in een glazen kopje, en het kan warm of koud worden gedronken.

Hoe maak je zelf een Cortado koffie?

Het maken van een cortado koffie is eenvoudig. Je hebt enkel espresso en melk nodig. De melk kan gestoomd of koud zijn. Als u koude melk gebruikt, moet je die eerst even opwarmen.

Voor de espresso gebruik je een espressomachine voor op het fornuis of een speciale espressomachine. Als u een espressomachine voor op het fornuis gebruikt, vult u de pan met water en zet u hem op het fornuis. Doe het espressopoeder in de pot en wacht tot het water kookt. Zodra het water kookt, haalt u de pan van het vuur en laat u het een paar minuten staan. Schep vervolgens met een lepel het schuim van de bovenkant van de pan.

Als u een espressomachine gebruikt, volgt u de instructies van de fabrikant voor het maken van espresso. Zodra u de espresso hebt gemaakt, doet u de melk in een glazen kopje. Giet de espresso erbij en roer goed. Als u schuim op uw cortado wilt, gebruikt u een melkopschuimer om schuim te maken. Geniet ervan!

Wil je het nog eenvoudiger? Dat kan, want er bestaan ook speciale Cortado koffiecapsules die je in je Dolce Gusto machine kan gebruiken.

#1 Beoordeeld
Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato - multipak 10 x 16 capsules

De Cortado is een espresso met een klein beetje gestoomde (warme) melk. In Spanje en Portugal wordt Cortado vooral gedronken in de middag en meestal in een glas. Geniet van deze temperamentvolle koffie!

Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato capsules - 48 koffiecups

Bevind je in Spaanse sferen met de NESCAFÉ® Dolce Gusto® Cortado. Een intense espresso met een scheutje warme melk verpakt in 1 koffiecup. Ook wel bekend als de Espresso Macchiato. - Een robuuste espresso. - Een scheut romige melk. - Verpakt in een luchtdichte capsules. - Te gebruiken in een...

Catunambú Dolce Gusto Cortado 48 cups

Geniet van een perfecte espresso met een rijk aroma, met een vleugje melk en in één capsule! Capsule geschikt voor een bereiding van 80ml. Catunambú koffie uit het Spaanse Sevilla. Met ruim honderd jaar ervaring in de koffiebranche zorgt dit merk voor het ultieme koffiegenot. Koffie in...

Hoe drink je een Cortado?

Doe rustig aan en geniet van je cortado koffie! Dit is een drankje dat moet worden geproefd, niet gehaast. Neem de tijd om te genieten van de smaak en textuur van de espresso en de melk. Drink het langzaam om er het beste uit te halen.

Geef een reactie