Je bekijkt nu Waarom zou je je koffiebonen zelf malen?

Waarom zou je je koffiebonen zelf malen?

Wat is eigenlijk de allerbeste manier om een kop koffie te zetten? Het zal je verbazen dat dat niet 100% automatisch gaat. Er komt geen dure volautomische koffiemachine aan te pas met een heleboel knoppen en knipperende lampjes. Back to basics: eigenlijk is de beste manier om een kopje koffie te zetten is je eigen bonen te malen vlak voordat je ze zet. Disclaimer: dit is echt een persoonlijke mening, misschien ben jij het niet akkoord met me 🙂

Je wilt betere koffie zetten

Je eigen bonen malen is de beste manier om de meest verse koffie te krijgen. Je zou kunnen denken dat het malen van je eigen bonen een onnodige stap is, maar het maakt eigenlijk een groot verschil in hoe lekker je kopje koffie smaakt.

Zelfgemalen koffie heeft een complexer aroma en smaak dan voorgemalen koffie uit de winkel. Koffiemolens zijn ontworpen om hele bonen te vermalen tot gemalen koffie van verschillende afmetingen, waardoor de koffie in elke fase van het koffiezetten goed kan worden gemalen. Voorgemalen koffie heeft vaak een inconsistente korrelgrootte, wat betekent dat je uiteindelijk te weinig of juist te veel gemalen koffie hebt, afhankelijk van hoe lang je het laat staan voordat je er water aan toevoegt of er theeblaadjes in laat trekken.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar gemak boven kwaliteit, koop dan voorgemalen koffie! Als je beide opties thuis hebt, kan iedereen kiezen wat het beste bij zijn levensstijl past – of je nu ’s ochtends zonder gedoe koffie wilt zetten of iets extravaganters, zoals feestjes geven waar de gasten het hebben over hoe geweldig hun drankjes waren!

Koffiebonen malen is leuk!

Het malen van koffiebonen is een zeer tactiele ervaring. Koffiebonen zijn knapperig en ruiken heerlijk, dus je kunt je gemakkelijk verliezen in het moment van het malen. Het is ook een geweldige manier om te ontspannen; veel mensen genieten van het gestage ritme van het indrukken van een knop of het op zijn plaats draaien, het luisteren naar het malen van de bonen en het kijken hoe ze zich ophopen tot een keurige stapel bovenop de molen.

U vraagt zich misschien af hoe dit u dichter bij uw koffie brengt? Het is waar dat de meeste mensen de tijd nemen om te malen (wat tot meer genot kan leiden), maar er is nog een reden waarom malen voordelig kan zijn: het geeft je een intieme band met je koffie! Door de gemalen koffie aan te raken en te ruiken hoe ze verandert in poederige goedheid, voel je je meer verbonden met wat je aan het brouwen bent.

Je krijgt een beter smakend kopje koffie.

U krijgt ook een beter smakend kopje koffie. Koffiebonen moeten vlak voor het zetten worden gemalen, omdat het aroma en de smaak van versgemalen bonen sterk worden versterkt door het malen. Dit betekent dat als je voorgemalen koffie koopt, deze nooit meer zo goed zal smaken als toen hij voor het eerst werd gemalen. Als u uw eigen bonen maalt, hebt u altijd verse, smaakvolle gemalen koffie bij de hand om thuis of onderweg te zetten.

Als u op zoek bent naar een leuke en lekkere manier om een betere kop koffie te krijgen, is het malen van uw eigen bonen een geweldige optie. Het duurt maar een paar minuten, vereist geen speciale apparatuur en geeft je volledige controle over het eindproduct. Je kunt experimenteren met verschillende hoeveelheden koffie en soorten maling tot je het perfecte recept hebt gevonden.

Geef een reactie