Zelf frappuccino maken: hoe doe je dat goed?

Zelf frappuccino maken: hoe doe je dat goed?

De frappuccino is een drankje dat steeds meer fans krijgt, want zijn veelzijdigheid is even groot als zijn heerlijke smaak. IJskoud kan het met verschillende smaken worden gecombineerd, met bevroren koffieblokjes, vanille-ijs of ijs. Het hangt allemaal af van welke combinatie het beste bij jouw smaak past.

Maar wat is de frappuccino nu eigenlijk?

Het is een drankje dat ongeveer 15 jaar geleden over de hele wereld populair begon te worden via Starbucks. Sindsdien is het populairder geworden bij liefhebbers van ijskoffie, maar ook bij verschillende koffiehuizen, die hun eigen versie hebben gecreëerd.

Wat je smaak ook is, er is zeker een recept voor jou. Om je hierbij te helpen, hebben we een lijst opgesteld met enkele eenvoudige frappuccino recepten die je thuis kunt maken. Bekijk ze!

Zelf frappuccino maken: 4 handige recepten voor thuis

1. Starbucks Frappuccino

De traditionele Starbucks frappuccino is over de hele wereld bekend om zijn verfrissende, zoete, knapperige smaak. Het is zelfs het handelsmerk van de koffieketen voor ijskoffie.

Veel mensen vragen zich af hoe ze dat doen, maar het recept is eenvoudiger dan het lijkt en je kunt het thuis maken.

Ingrediënten:

  • 200 ml espresso koffie;
  • 250 ml volle melk;
  • 1 lepel chocolade poeder;
  • 1 kleine reep melkchocolade;
  • Chantilly naar smaak.

Nadat je jouw koffie hebt bereid, doet je deze in een ijsblokjesbakje en plaatst je het in de vriezer.

Wanneer het koffie-ijs klaar is, doe dan de 250 ml melk in de blender, de lepel chocolade poeder en de koffie-ijsblokjes.

Klop geleidelijk in de blender, zodat het ijs niet helemaal verkruimelt. Het is de bedoeling dat de consistentie romig is.

Als het klaar is, doe het in een glas, bedek het met de hoeveelheid chantilly die je wenst en schraap de reep chocolade erover.

Chocolade Frappuccino 2. Chocolade Frappuccino

De chocolade frappuccino lijkt sterk op die van Starbucks, maar is intenser van smaak. Om het te maken, heb je nodig:

  • 200 ml espresso koffie;
  • Melkroom;
  • 1 reep melkchocolade;
  • Chocolade poeder;
  • 250 ml melk;
  • Chantilly naar smaak.

Doe dezelfde procedure als hierboven om de koffie in te vriezen.

Smelt twee stukken chocoladereep met melkroom, alsof je het mengsel voor een fondue maakt.

Klop de melk op met de chocoladeroom die je hebt bereid, voeg nog steeds de lepel toe van chocoladepoeder. Voeg vervolgens de koffie-ijsblokjes toe en klop langzaam, in de “pulse” stand van de blender.

Doe het mengsel in jouw glas, bedek het met slagroom en voeg het chocoladeschaafsel toe. Jouw drankje is klaar.

3. Dulce de leche Frappuccino

Dulce de leche Frappuccino De dulce de leche frappuccino is even romig als de chocolade frappuccino, maar zoeter, wat kinderen blij kan maken.

Ingrediënten:

  • 200 ml espresso koffie;
  • 250 ml melk
  • 100 ml melk;
  • 80g dulce de leche;
  • Chantilly naar smaak.

Bevries de koffie in een ijsbakje. Meng vervolgens de 100 ml melk met de 80 g dulce de leche.

Zet dit mengsel 15 minuten in de vriezer, zodat de textuur interessanter wordt als het tijd is om te verwerken.

Voeg in de blender de 250 ml melk, het dulce de leche-mengsel en de koffie-ijsblokjes toe.

Klop in de “pulse” mode, zodat alles integreert zonder dat het ijs helemaal afbrokkelt. Doe in een glas en voeg de chantilly naar smaak toe. Als je wilt, kun je er wat dulce de leche bovenop doen.

4. Nutella Frappuccino

De Nutella frappuccino is een ander drankje dat een hit zal zijn bij kinderen en tieners, aangezien de beroemde hazelnootcrème over de hele wereld bekend is.

Ingrediënten:

  • 200 ml espresso koffie;
  • 250 ml melk;
  • 5 schepjes Nutella;
  • Chantilly.

Maak het koffie-ijs en klop deze drank met de melk, in de blender, op “pulse” stand, met 3 lepels Nutella.

Doe in een glas de resterende 2 eetlepels Nutella rond de randen en wanden, zodat er laagjes hazelnootcrème ontstaan. Voeg dan de drank toe en top af met de Chantilly naar smaak.

Geef een antwoord