Je bekijkt nu Beste koffiemachines voor horeca: zo maak je koffie waar je klanten van houden!

Beste koffiemachines voor horeca: zo maak je koffie waar je klanten van houden!

Heb je een eigen horecagelegenheid of heb je een bedrijf waarvoor je een goede koffiemachine zoekt? Je wilt je klanten natuurlijk wel het best mogelijke bakje koffie aanbieden dus daarvoor heb je een goed en professioneel koffieapparaat nodig. Deze zijn in tal van uitvoeringen te koop, dus het is belangrijk dat je altijd bekijkt wat er te koop is en de diverse machines met elkaar vergelijkt. Zo weet je zeker dat je een goed functionerende koffiemachine aanschaft waarmee je goede koffie in allerlei varianten voor je klanten kunt zetten.

Beste koffiemachines voor horeca (2024)

#1 Beoordeeld
JURA GIGA X8c Aluminium Zwart

Met de GIGA X8c presenteert JURA een volledig nieuwe generatie volautomaten voor professioneel gebruik. Hij schittert in alle opzichten en is meteen 4x professioneler: 1. Een compleet nieuw binnenwerk maakt de GIGA X8c robuuster, efficiënter, intelligenter en nog gemakkelijker te onderhouden....

Jura GIGA X8

De nieuwe GIGA X8 – 4 x professionelerHightech koffiemachine met maximale prestatiesDe nieuwe GIGA X8 is robuuster, efficiënter en intelligenter dan zijn voorgangers. Met een groot waterreservoir is deze machine in te zetten op alle locaties waar topprestaties tellen. Hij heeft een capaciteit van...

JURA Z10 Aluminium Dark Inox volautomaat koffiemachine

Met de nieuwe Z10 als meesterwerk van Zwitserse ingenieurskunst wordt het spectrum van koffiespecialiteiten dubbel zo groot. Hij bereidt met één druk op de knop het gehele palet van warme producten van een intense espresso tot de hippe flat white. Daarnaast geeft hij met Cold-Brew-specialiteiten...

JURA Espressomachine Z10 Diamond Black

Met de nieuwe Z10 als meesterwerk van Zwitserse ingenieurskunst wordt het spectrum van koffiespecialiteiten dubbel zo groot. Hij bereidt met één druk op de knop het gehele palet van warme producten van een intense espresso tot de hippe flat white. Daarnaast geeft hij met Cold-Brew-specialiteiten...

JURA J8 Twin- Volautomatische espressomachine - Diamond Black - AE

Dé nieuwe Jura J8 Twin Diamond Black!De Jura J8 Twin is een geavanceerd koffiezetapparaat dat voldoet aan de hoogste eisen van koffieliefhebbers. Met zijn stijlvolle en eigentijdse ontwerp voegt de J8 Twin niet alleen functionaliteit toe aan je keuken, maar ook een vleugje elegantie. Dit...

Volautomatische koffiemachines voor de beste koffie in tal van varianten

Een goed, professioneel koffieapparaat is niet zomaar even iets dat je snel aanschaft want daarvoor kost een dergelijke machine gewoon te veel. Het is belangrijk om goede koffie in allerlei varianten te kunnen bieden aan de klanten (met een gewoon bakje zwarte koffie alleen kom je er tegenwoordig niet meer) dus kijk altijd goed wat de mogelijkheden zijn met diverse koffiemachines en wat je ervoor kunt neerleggen.

Kies het model waar jij wat mee kunt

Als je zaak bijvoorbeeld speciaal gericht is op de lunch of je een gelegenheid hebt waar mensen even kunnen relaxen onder het genot van een warme drank, dan is het belangrijk dat je daar een goede koffiemachine bij kiest. Houd wel altijd rekening met het beschikbare budget maar schaf zeker een handig en nuttig apparaat aan waarmee jij de koffie kunt maken die je wilt. Een groot en gevarieerd aanbod zal zeker ook bij je klanten in de smaak vallen.

Kies een koffiemachine die bij jouw onderneming past

Voor het zetten van een kop koffie voor professioneel gebruik vind je machines van diverse merken maar met name het merk Jura is een specialist op dit gebied. Het is natuurlijk voor jou als ondernemer belangrijk dat je koffie kunt zetten (thee is veelal ook mogelijk want dit soort apparaten voorzien ook in een kop heet water) maar ook dat je kunt rekenen op de machine. Kies een apparaat waarmee jij de lekkerste koffie kunt maken en zorg ervoor dat je een onderhoudscontract afsluit. Zo wordt de machine netjes onderhouden en weet je zeker dat je te allen tijde koffie kunt maken voor je klanten.

Welke koffiemachine kies je?

We hebben drie soorten koffiemachines die goed op hun plaats zijn in de horeca voor je op een rijtje gezet. Twee ervan zijn van het zojuist genoemde merk Jura. Bij dit merk heb je een ruime keuze uit professionele koffiemachines.

Jura Giga X8c Aluminium Zwart

Met deze Jura koffiemachine haal je een geweldig volautomatisch koffieapparaat in huis waarmee je twee kopjes tegelijk kunt zetten. Het blijft niet alleen bij ‘gewone’ koffie want met deze professionele machine kun je ook koffievarianten zoals een lungo, macchiato, latte, espresso en cappuccino zetten. Met één druk op de knop maak je met dit koffieapparaat de lekkerste kopjes koffie in alle denkbare varianten.

Makkelijk in onderhoud, snel top koffie

Dit koffieapparaat heeft als voordeel dat het voorzien is van een flexibel slangetje waarmee automatisch melk kan worden toegevoegd in de juiste hoeveelheid. Het is een koffieapparaat dat gemakkelijk schoon te maken is en dat weinig onderhoud behoeft. Deze luxe koffiemachine werkt snel en efficiënt zodat de klanten niet lang op hun warme drank hoeven te wachten. Het apparaat kan zeker tot 200 kopjes warme drank per dag maken.

Voordelen

 • Efficiënt apparaat
 • Dubbele uitloop voor twee kopjes drank tegelijk
 • Ook voor heet water
 • Handig te bedienen Touch display
 • Handig te vullen reservoir

Nadelen

 • Geen goedkoop apparaat
 • Werkt alleen met koffiebonen

Jura Espressomachine Z10 Aluminium Black

Heb je een koffiemachine van het merk Jura op je verlanglijstje staan, maar heb je er geen enorm groot budget voor omdat je als startend ondernemer toch al met veel uitgaven te maken hebt? Dan zijn er ook goedkopere modellen van dit werk te vinden, zoals deze machine. Het apparaat is goed geschikt voor gebruik in de horeca en je kunt er twee kopjes warme drank tegelijk mee maken.

Heerlijke koffievarianten in een mum van tijd

Met één druk op de knop maak je de lekkerste koffievarianten zoals espresso, cappuccino, latte en meer. Een goede bak koffie maak je altijd snel met dit volautomatische apparaat dat ook heet water kan leveren. De koffie wordt via een zogenaamde cold brew methode gemaakt zodat deze extra bijzonder van smaak is en er altijd bovenuit springt. De koffiemachine kost weliswaar nog wel een paar duizend euro maar is de investering zeker waard. Je maakt er lekkere koffie in tal van varianten mee, het apparaat heeft weinig onderhoud nodig, is mooi uitgevoerd en voldoet aan alle belangrijke eisen die je aan een volautomatisch koffieapparaat kunt stellen.

Voordelen

 • In een voordeligere prijsklasse te koop
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Volautomatisch
 • Slangetje om melk mee op te schuimen
 • Zwitsers kwaliteitsproduct

Nadelen

 • Niet al te groot waterreservoir (2,4 liter)
 • Malen van de bonen kan niet worden ingesteld
 • Wordt geleverd zonder melkbeker

Yunio X41 Espressomachine Volautomaat

Ook met deze volautomatische koffiemachine kun je in iedere horecagelegenheid voldoende bakjes lekkere koffie op een dag zetten. Met deze machine zet je de lekkerste cappuccino, espresso, latte of een ouderwets bakje zwarte koffie. Het apparaat is uitgerust met een melkopschuimer die via een slangetje werkt. En kunnen verschillende programma’s geïnstalleerd en gebruikt worden op deze machine. De espressomachine werkt met één druk op de knop waarna je snel lekkere koffie krijgt. Er bestaat de mogelijkheid om een melkreservoir aan het apparaat te koppelen, waardoor de melk gekoeld blijft en je altijd een vers product kunt gebruiken.

Eenvoudig te bedienen en snel weer schoon

Het apparaat heeft een waterreservoir van 2 liter, is makkelijk in het gebruik en eenvoudig en snel schoon te maken. Onderhoud is nodig maar niet in overdreven mate. Met deze koffiemachine kun je tot wel 90 kopjes warme drank per dag maken. Heet water komt via een aparte uitgifte zodat de thee nooit naar koffie smaakt.

Voordelen

 • Makkelijk te bedienen
 • Te combineren met reservoir voor verse melk
 • Gemiddelde prijsklasse
 • Automatische spoelfunctie
 • Kan ook direct worden aangesloten op waterleiding

Nadelen

 • Niet al te groot waterreservoir
 • Voor maximaal 90 kopjes warme drank per dag
 • Geen melkbeker inbegrepen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een koffiemachine voor horeca?

De kosten van een koffiemachine voor horeca zijn afhankelijk van het type machine en de functionaliteiten die deze biedt. Zo zijn er bijvoorbeeld espressomachines, filterkoffiemachines en volautomatische koffiemachines, elk met hun eigen prijskaartje. Daarnaast zijn er ook factoren zoals de capaciteit van de machine, de gebruikte materialen en de merkbekendheid die van invloed zijn op de kosten. Overleg met een specialist om een machine te vinden die past bij jouw budget en wensen.

Wat is de beste manier om de kwaliteit van de koffie te waarborgen?

De kwaliteit van de koffie hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de koffiebonen, de waterkwaliteit en de juiste afstelling van de machine. Om de kwaliteit van de koffie te waarborgen, is het belangrijk om regelmatig de koffiebonen te vervangen, de machine goed schoon te houden en de machine af te stellen op de juiste maalgraad en extractietijd.

Hoe vaak moet je een koffiemachine voor horeca onderhouden?

Het onderhoud van jouw koffiemachine is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van de koffie en de levensduur van de machine. Afhankelijk van het gebruik en het type machine is het raadzaam om deze minstens één keer per jaar een grondige reinigingsbeurt te geven. Regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van de zetgroep en het ontkalken van de machine, kan ervoor zorgen dat deze optimaal blijft functioneren en minder snel defect raakt.