Je bekijkt nu Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vegan koffiemelk?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vegan koffiemelk?

Het is geen geheim dat een veganistisch dieet goed voor je is. Maar hoe zit het met vegan koffiemelk? Is er een gezondheidsvoordeel verbonden aan de consumptie van dit zuivelvrije alternatief?

Het antwoord is ja – er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van veganistische melk in je recepten. Om te beginnen is het vetarmer dan gewone melk, en bevat het geen cholesterol. Het is ook een goede bron van calcium, eiwitten, en vitamine B12 en D.

Dus als je op zoek bent naar een gezonde en lekkere manier om wat extra voedingsstoffen aan je dieet toe te voegen, probeer dan eens veganistische geëvaporeerde melk! We hebben het zelf uitgeprobeerd en het is nog verbazend lekker ook!

Onze favoriete vegan koffiemelk: Sproud Barista Plantaardige melkvervanger

Sproud Barista. Dé nieuwe en hippe plantaardige melkvervanger uit Zweden. Goed op te schuimen voor de koffie, lekker romig voor in de thee of bij je ontbijtgranen. Bevat weinig suikers (55% minder dan Oatly® Barista), glutenvrij. Gemaakt uit gele spliterwten en heeft daardoor een neutrale en geen...
Check prijs

Als je op zoek bent naar een plantaardige melkvervanger die goed opschuimt en neutraal van smaak is, dan is Sproud Barista de perfecte keuze. Deze Zweedse melkvervanger is gemaakt van gele spliterwten en bevat calcium en vitaminen. Hij is ook glutenvrij en bevat minder suiker dan Oatly® Barista. Je kunt Sproud Barista nu online kopen in Nederland.

Voedingswaarden per 100ml

Energie  42 kcal
Vet  3 g
waarvan verzadigd  0,3 g
Koolhydraten  1,8 g
  — waarvan suikers  1,8 g
Eiwitten  2,0 g
Zout  0,2 g

Wat is Sproud?

Sproud is een Zweeds bedrijf dat plantaardige melkvervangers produceert. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door de broers Rasmus en Marcus Jarlsson, die geïnspireerd werden door het recept voor gele erwtensoep van hun Zweedse grootouders. Sindsdien is Sproud uitgegroeid tot een van de toonaangevende aanbieders van plantaardige melk in Europa.

Wat zijn de voordelen van Sproud Barista?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van Sproud Barista als je melk alternatief. Ten eerste bevat hij minder suiker, wat hem een gezondere keuze maakt. Ten tweede wordt hij gemaakt van gele spliterwten, waardoor hij van nature glutenvrij is. Bovendien kan je hem zonder problemen ongeopend uit de koelkast bewaren.

Geef een reactie