Je bekijkt nu Is het mogelijk af te vallen door koffie te drinken?

Is het mogelijk af te vallen door koffie te drinken?

Sommige mensen zijn altijd op zoek naar manieren om gewicht te verliezen, en het lijkt wel of er elke dag een nieuw dieet of een nieuwe pil is die zou moeten helpen. Ik ken bijvoorbeeld wel enkele mensen die hiervoor iedere dag Chroom Picolinaat supplementen innemen. Het is dus ook geen grote verrassing dat sommige mensen zich tot koffie wenden als een manier om wat kilo’s kwijt te raken.

Werkt koffie bij het afvallen?

Een groeiend aantal mensen lijkt namelijk te denken dat het drinken van koffie ook kan helpen bij het afvallen. Er zijn nu zelfs verschillende dieetplannen die het drinken van koffie aanbevelen als een manier om gewicht te verliezen. Maar is dit ook wetenschappelijk bewezen?

Van koffie is aangetoond dat het de stofwisseling stimuleert en de vetverbranding bevordert. Daarom geloven veel mensen dat het drinken van koffie kan helpen bij gewichtsverlies. Er is echter geen concreet bewijs om deze bewering te staven.

Een kop zwarte koffie bevat slechts 2 calorieën, dus het is onwaarschijnlijk dat koffiedrinken zal leiden tot gewichtstoename. Echter, het is ook belangrijk te onthouden dat koffie een diureticum kan zijn, wat betekent dat het kan leiden tot waterverlies.

Dus als je wilt afvallen, kun je altijd eens overwegen koffie te drinken als onderdeel van een groter dieet. Zorg er wel voor dat je je inname beperkt en je calorie-inname bijhoudt zodat je niet onbedoeld aankomt.

Geef een reactie